HÍRHATÁR ONLINE - Üzentek Lázárnak: „A hatalmad és a pénzed nélkül egy egyszerű senki vagy, haver..!”

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.05.24.
 Péntek
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,19 Ft
   CHF árfolyam
   290,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 04. 07. 14:00     


Üzentek Lázárnak: „A hatalmad és a pénzed nélkül egy egyszerű senki vagy, haver..!”
"Manifesztálódott az integrációtok poltpéterekben, tiborczokban, kibaszott némethszilárdokban, pharaonokban." Ismert roma újságírók szóltak be Lázárnak egy markáns hangvételű civilblog megkeresésére.

Lázár János elképesztő, a választásokra időzített rasszista kijelentését ("A cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet", "600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni", stb.) megdöbbenés, értetlenség, szomorúság és düh fogadta.

 

Több fiatal, ismert roma értelmiségi a közösségi oldalakon reagált Lázár állítását. A Bozótharc blog elfogadhatatlannak találta Lázár János kijelentéseit, csakúgy, mint Orbán Viktor korábbi, miskolci, gyűlölködő szavait, ezért több fiatal, ismert roma értelmiségi reakcióját idézi a Lázári lázálomra.

 

Oroszi Babett, az Átlátszó ismert oknyomozó újságírója, korábban többek között az RTL Klub riportere, így mutatkozott be a Bozótharcnak:

 

"Anyukám cigány, apukám magyar mindketten becsületesen dolgozó emberek, anyukám volt az első a családban, akinek sikerült leérettségiznie, én meg lediplomáztam. Dédnagyapám cigányzenész volt, ezt a vonalat egy gyereke folytatta, ő évtizedekig élt zenélésből.

 

Lázár Jánosnak és Orbán Viktornak üzennék egy rövidet, most, hogy megint nekiálltak cigányozni.

 

Én, cigányként, arra tettem fel az életemet, hogy leleplezzem azokat, akik lopnak. És az ő nevük többször merült fel kutatásaim során akkor, amikor milliárdok ellopásáról volt szó, mint bármelyik cigányé.

 

Nem mellesleg: nekem nincs kastélyom, és az OLAF se vizsgálódik egyik családtagom ellen sem, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt. És más miatt sem.

 

Úgyhogy jó lenne, ha befejeznék a cigányozást!"

 

Báthory Róbert a Hír TV riportere így üzent Lázár Jánosnak:

 

"Kedves Lázár János, Farkas Flóriánt és a Fidesz által megvett csórók szavazatát persze tudtátok integrálni 8 év alatt, ugye? És a nagy integraciótok manifesztálódott néhány ezer ellopott milliárdban, meg a haverok/rokonok zsebében.

 

Manifesztálódott az integrációtok poltpeterekben, tiborczokban, kibaszott nemethszilardokban, pharaonokban. Gratulálok a batidai kastélyodhoz és a gyerekeid lakásához. Bizonyára igy 43 évesen megdolgoztál érte. Neked, kedves János, akinek a szülei egyszerű parasztemberek, nagyon sikerült integrálódnod a NER-be. Nem vagy te államférfi. A hatalmad és a pénzed nélkul egy egyszerű senki vagy, haver."

 

Báthory Róbert a Bozótharc kérésére ezeket mondta magáról:

 

"Egy szegény, hajdú-bihari cigány családból származom. Gyerekkorom óta azért küzdöttem, hogy kitörjek onnan, ahol az egész családom kétkezi munkából éhbérért dolgozott, és dolgozik a mai napig. Tanultam, olvastam, főiskolás koromban jutottam fel Budapestre. Ma gyönyörű családom van és 15 éve dolgozom újságíróként. A tanulással, a küzdelmemmel, a munkámmal és a sikereimmel nem csak a családomnak akarok példát mutatni, és alternatívát adni egy jobb életre, hanem az összes szegénytelepen élő cigánynak, akik ki akarnak törni a nélkülözésből, a megbélyegzésből, a jövőtlenségből."


További hírek

  Garantáltan jó buli lesz a városi gyereknap
2019. 05. 24. 21:45 pecsi-hirhatar.hu
  A náciknak nincs helyük az utcákon
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Heller Ágnest az Élysée-palotában fogadta Macron
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Közvetlenül látják, ahogy a kiskirályok mellettük gazdagodnak
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Habony Árpád közszereplő, számon kérhető a vagyonosodása - is
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Tízezrek tüntetnek már egy hónapja Csehországban a korrupt kormány ellen
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Hollandiában már győztek a szocialisták
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Autóversenyzés bűnszervezetben
2019. 05. 23. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Szabad gravitáció
2019. 05. 22. 21:43 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi múzeum cím a JPM-nek
2019. 05. 22. 21:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport