HÍRHATÁR ONLINE - Vannak, de hol a BKK utaskoordinátorok?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.28.
 Kedd
Ma Hajnalka napja van.
Holnap Gedeon napja lesz.
   EUR árfolyam
   385,80 Ft
   CHF árfolyam
   391,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 18. 17:24     


Vannak, de hol a BKK utaskoordinátorok?
Hétköznap 17 óra, délutáni csúcsforgalom a Corvin negyed kereszteződésében, az utasok tanácstalanok, de nem is körültekintőek, nem jön a villamos sem az autóbusz, sehol egy BKK-s utas-koordinátor.

Az Üllői út és a Ferenc illetve József körút kereszteződésében egymástól függetlenül két dolog keseríti meg az utasok életét. Egyrészt járműhiba miatt innen a Blaha Lujza térig szünetel a villamos-közlekedés, a Petőfi híd irányában visszafognak a szerelvények.

 

Csakhogy utóbbit hivatalosan senki nem közli a várakozó utasokkal, egy-két jóindulatú utastárs veszi a fáradtságot, hogy oda szóljon a nem kis tömegnek, de csak néhányan ismerik fel illetve hiszik el, hogy csupán az aluljárón kellene átballagniuk és máris folytathatnák a villamosozást. Ide hivatalos BKK-dolgozó kellene egy kézi mikrofonnal, hogy megfelelő legyen az útbaigazítás. Ugyanebben az időben az Üllői úton a metrópótló busz Kálvin tér irányú megállójában is sokan várakoznak már. Itt valamivel többen hallgatnak a jóindulatú, de civil felhívásra, hogy azért nem jön a pótlóbusz, mert lent már jár a metró a Kálvin térig. Nem csak az utasok figyelmetlensége okolható ezért, hanem ez egyértelmű kiírás teljes hiánya is. Legalább egy utaskoordinátor ide is elkelne, ha már nem tudta a BKK egyértelműen jelezni, hogy mikor van és mikor nincs buszpótlás a metró helyett.

 

Az esettekkel kapcsolatban megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy miért nem voltak a helyszínen utaskoordinátorok és, hogy hányan dolgoznak ebben a beosztásban?

 

Megkeresésünkre a BKK válaszában jelezte: összesen 270 utaskoordinátort foglalkoztat két műszakban a közlekedési cég.  Azt is írják, hogy egy-egy műszakban 80-90 munkatárs áll szolgálatban és elsődlegesen jegyellenőrzési feladatokat látnak el és csak másodsorban feladatuk az utas-tájékoztatás. Továbbá arról is tájékoztatnak, hogy a város különböző pontjairól nem tudják őket olyan hirtelen átcsoportosítani egy váratlan esemény alkalmával. Hozzátennénk, hogy a szép megnevezés mögött az utaskoordinátor elsősorban jegyet ellenőriz, ebből van a BKK bevétele, az utasok tájékoztatása ehhez képest másodlagos.

 

A másik általunk felvetett problémára így reagált a BKK:

 

„A metrópótlással kapcsolatos tudnivalókról a metróállomások területén, azok ki- és bejáratai előtt, valamint az aluljáróban elhelyezett információs táblák segítségével tájékoztatjuk az arra közlekedőket. A metró megváltozott közlekedési rendjéről már annak bevezetése előtt 10 nappal tájékoztattuk a fővárosban közlekedőket, majd a bevált gyakorlatnak megfelelően további 14 napig, az átállás után is beszámoltunk róla a BKK járatain és online felületein.”

 

A valóságban ez úgy látszik, hogy mégsem elég, a cég által annyira dicsért Budapest-Go-t se használják annyian, különben nem verődött volna össze kb. 80-100 ember a buszmegállóban. Azért ezek elég nagy számok, úgy látszik a minden napi életben az internetre és okos-telefonra való hagyatkozás még korai – bár lehet, hogy ez a jövő útja. Most viszont a jelek alapján ott tartunk, hogy csak egy egyszerű de jó nagy és értelmesen megszerkesztett táblát kellene kirakni, hogy mikor jár illetve nem jár a metrópótló busz, vagy egy- két utaskoordinátort odaküldeni a helyszínre.

 

Kertész Z István;kép: illusztráció

 


További hírek

  A tavasz biztos jele az óraátállítás
2023. 03. 25. 03:03 pecsi-hirhatar.hu
  Köszönet a segítségért, megmenekült a Harmadik Színház
2023. 03. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  Céges ruhával növelhető a vállalkozásod iránti bizalom
2023. 03. 24. 12:23 13keruleti-hirhatar.hu
  Box ring, a küzdelmek színtere
2023. 03. 24. 12:19 pestmegyei-hirhatar.hu
  Középpontban a hatékony vízellátás
2023. 03. 23. 22:42 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzedéktársak
2023. 03. 23. 20:54 pecsi-hirhatar.hu
  Válasszunk körültekintően CBD olajat!
2023. 03. 23. 10:00 hirhatar.hu
  Mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban?
2023. 03. 23. 09:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Egy évtizedig még maradnak
2023. 03. 22. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Folytatódik a falu- és tanyagondnokok képzése
2023. 03. 22. 20:32 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport