HÍRHATÁR ONLINE - Vannak, de hol a BKK utaskoordinátorok?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.12.05.
 Hétfő
Ma Vilma napja van.
Holnap Miklós napja lesz.
   EUR árfolyam
   409,36 Ft
   CHF árfolyam
   414,95 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 18. 17:24     


Vannak, de hol a BKK utaskoordinátorok?
Hétköznap 17 óra, délutáni csúcsforgalom a Corvin negyed kereszteződésében, az utasok tanácstalanok, de nem is körültekintőek, nem jön a villamos sem az autóbusz, sehol egy BKK-s utas-koordinátor.

Az Üllői út és a Ferenc illetve József körút kereszteződésében egymástól függetlenül két dolog keseríti meg az utasok életét. Egyrészt járműhiba miatt innen a Blaha Lujza térig szünetel a villamos-közlekedés, a Petőfi híd irányában visszafognak a szerelvények.

 

Csakhogy utóbbit hivatalosan senki nem közli a várakozó utasokkal, egy-két jóindulatú utastárs veszi a fáradtságot, hogy oda szóljon a nem kis tömegnek, de csak néhányan ismerik fel illetve hiszik el, hogy csupán az aluljárón kellene átballagniuk és máris folytathatnák a villamosozást. Ide hivatalos BKK-dolgozó kellene egy kézi mikrofonnal, hogy megfelelő legyen az útbaigazítás. Ugyanebben az időben az Üllői úton a metrópótló busz Kálvin tér irányú megállójában is sokan várakoznak már. Itt valamivel többen hallgatnak a jóindulatú, de civil felhívásra, hogy azért nem jön a pótlóbusz, mert lent már jár a metró a Kálvin térig. Nem csak az utasok figyelmetlensége okolható ezért, hanem ez egyértelmű kiírás teljes hiánya is. Legalább egy utaskoordinátor ide is elkelne, ha már nem tudta a BKK egyértelműen jelezni, hogy mikor van és mikor nincs buszpótlás a metró helyett.

 

Az esettekkel kapcsolatban megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy miért nem voltak a helyszínen utaskoordinátorok és, hogy hányan dolgoznak ebben a beosztásban?

 

Megkeresésünkre a BKK válaszában jelezte: összesen 270 utaskoordinátort foglalkoztat két műszakban a közlekedési cég.  Azt is írják, hogy egy-egy műszakban 80-90 munkatárs áll szolgálatban és elsődlegesen jegyellenőrzési feladatokat látnak el és csak másodsorban feladatuk az utas-tájékoztatás. Továbbá arról is tájékoztatnak, hogy a város különböző pontjairól nem tudják őket olyan hirtelen átcsoportosítani egy váratlan esemény alkalmával. Hozzátennénk, hogy a szép megnevezés mögött az utaskoordinátor elsősorban jegyet ellenőriz, ebből van a BKK bevétele, az utasok tájékoztatása ehhez képest másodlagos.

 

A másik általunk felvetett problémára így reagált a BKK:

 

„A metrópótlással kapcsolatos tudnivalókról a metróállomások területén, azok ki- és bejáratai előtt, valamint az aluljáróban elhelyezett információs táblák segítségével tájékoztatjuk az arra közlekedőket. A metró megváltozott közlekedési rendjéről már annak bevezetése előtt 10 nappal tájékoztattuk a fővárosban közlekedőket, majd a bevált gyakorlatnak megfelelően további 14 napig, az átállás után is beszámoltunk róla a BKK járatain és online felületein.”

 

A valóságban ez úgy látszik, hogy mégsem elég, a cég által annyira dicsért Budapest-Go-t se használják annyian, különben nem verődött volna össze kb. 80-100 ember a buszmegállóban. Azért ezek elég nagy számok, úgy látszik a minden napi életben az internetre és okos-telefonra való hagyatkozás még korai – bár lehet, hogy ez a jövő útja. Most viszont a jelek alapján ott tartunk, hogy csak egy egyszerű de jó nagy és értelmesen megszerkesztett táblát kellene kirakni, hogy mikor jár illetve nem jár a metrópótló busz, vagy egy- két utaskoordinátort odaküldeni a helyszínre.

 

Kertész Z István;kép: illusztráció

 


További hírek

  Hantai és Pécs
2022. 12. 05. 21:41 pecsi-hirhatar.hu
  Nagy lépés a fenntartható jövő felé
2022. 12. 04. 21:18 pecsi-hirhatar.hu
  Páratlan kezdeményezés
2022. 12. 02. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  Elektromos autó töltése okosan, napelemmel
2022. 11. 28. 18:04 pestmegyei-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport