Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Paulina napja van.
A Glenfiddich Fire and Cane whisky nem akármilyen kísérletezés produktuma
2021-05-11 13:39:29
A Glenfiddich Fire and Cane whisky nem akármilyen kísérletezés produktuma

A Glenfiddich Fire and Cane whisky nem akármilyen kísérletezés produktuma

A cikkben tehát a Glenfiddich Fire and Cane whisky alapvető sajátosságait mutatjuk meg közelebbről. Ki fogunk térni természetesen magára a kísérletsorozatra is, de a fókuszban a Glenfiddich Fire and Cane whisky marad.

 

A Glenfiddich-nél tényleg komolyan veszik a whiskyfinomságokkal történő kísérletezést

 

Experimental Serie elnevezést kapott az a projekt, aminek a keretei között gyakorlatilag tanúi lehetünk egyfajta whiskyreformnak.

 

Merthogy a Glenfiddich kísérleti sorozata annyira innovatív és merész húrokat pendít meg, amit korábban talán még feltételezni sem mertünk.

 

Gondoljunk csak bele, kinek jutott volna egyáltalán eszébe PA-ízekkel feldobott whiskyt a piacra dobni? Vagy hol találkoztunk már olyan ötlettel és koncepcióval, hogy egy whiskyt jégboros aromákkal bolondítottak volna meg?

 

Pontosan ezen előremutató tevékenység jegyében jöhetett létre a Glenfiddich Fire and Cane whisky is. Most pedig, ha csak így képernyőn keresztül is, de ismerkedjünk meg vele közelebbről.

 

A Glenfiddich Fire and Cane whiskykoncepció kiötlője és az ő szenvedélye

 

Az egész sztori ott kezdődött, hogy a Glenfiddich maláta mestere, Brian Kinsman egészen 2003 óta gyógyíthatatlanul szerelmet táplál a tőzeges-füstös jegyeket felvonultató párlatok iránt. Részben az ő fejéből pattant ki a bevállalós ötlet: „csináljunk olyat a tőzeggel, amit korábban még sosem”.

 

Pontosan ennek szellemében születhetett meg az Experimental Serie merész, ugyanakkor legfenségesebb párlata. Míg egyesek füstös, mások egyenesen vajkaramellás jelleget éreznek a kóstolásakor. No de minek is köszönhető ez a nem éppen hétköznapi kettősség?

Leginkább annak, hogy a poharunkba kerülő scotch nem kevesebb, mint 3 hónapot töltött édes-rumos hordóban.

 

A Glenfiddich Fire and Cane whisky tényleg csúcsra járatta a kísérletező kedvet

 

A Glenfiddich Fire and Cane whisky készítésekor egy kétségtelenül tőzeges, valamint nem tőzeges whisky blendelése történik. Nem éppen egy túlzottan megszokott eljárásról beszélhetünk, legyünk azért őszinték.

 

Az eredmény viszont minden várakozást felülmúl. Merthogy a 43%-os Glenfiddich Fire and Cane whisky kóstolásakor még az ínyencek és whiskygeekek is elégedetten csettintenek a nyelvükkel. Egy bourbon hordóban érlelt single malt született meg úgymond a szemünk láttán, ami három hónapnyi rum cask finish segítségével lett még tökéletesebb.

 

Úgyhogy egyszerre sikerült parádésra mind az ötlet, mind pedig a kivitelezés. A Glenfiddich Fire and Cane whisky tényleg megérdemel minden elismerést, no és persze poháremelgetést.

 

(x)

További híreink
A kutyáknak sem könnyű
A háziállatokat is fenyegeti a hőhullám, rájuk is vigyázni kell.
2021-06-22 01:55:55, Hírek, Színes Bővebben
Újabb körforgalmi csomópont épül Pécsen
Megkezdődik az új pécsi vásárcsarnok közelében a körforgalmi csomópont építése.
2021-06-21 01:26:04, Hírek, Színes Bővebben
Nyári Színház újra
Már vásárolhatók jegyek a Pécsi Nyári Színház Káptalan Kertben július 18. és augusztus 16. között látható előadásaira.
2021-06-20 11:13:34, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerdán, június 9-én este újra Varga Gilbert vezető karmester intésére csendül fel a zene Pécsett a Kodály Köz...
Bővebben >>