Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Paulina napja van.
Hét ok, amiért Ferenc pápa nem akarhat találkozni Orbánnal
2021-06-06 15:47:22
Hét ok, amiért Ferenc pápa nem akarhat találkozni Orbánnal

Hét ok, amiért Ferenc pápa nem akarhat találkozni Orbánnal

1. Ferenc pápa pont úgy gyűlöli a jobboldali populistákat, mint „a 30-as évek fasisztáit, akik a demokráciát egyik pillanatról a másikra diktatúrává változtatták”.

 

2. Ferenc pápa megveti a nemzeti populizmust a keresztény többségű országokban, ahol a populista politika a „keresztény civilizáció” megvédését ígéri vélt ellenségeitől. Ezzel a stratégiával persze jól meg lehet szólítani azokat az embereket, akik már nem vallásosak, s akik a nemzet örökségét egyfajta törzsi identitásként szemlélik. Velük szemben Ferenc pápa egyértelműen foglal állást: „a másiktól való félelem nem egyeztethető össze az evangéliummal”.

 

3. Ferenc pápa nem hülye, pontosan tudja, hogy a magyar katolikus egyházat a jelenlegi kormány „rongybabaként” (Várszegi) úgy rángatja, ahogy akarja. Ezzel megfosztja valódi küldetésétől és a populizmus kinyújtott propaganda-szócsővévé silányítja.

 

4. Ferenc pápa tudja azt is, hogy a magyar püspökök rendkívül gyávák. Gyávábbak sok közép-kelet-európai társuknál, hiszen sem a kommunista diktatúra alatt, sem pedig ma nem tanúsítanak semmilyen ellenállást, amikor a jobboldali populisták megfosztják az egyházat a szabadságától. Részben anyagi függésben tartással, részben megfélemlítéssel, részben pedig a Bibliában emlegetett „húsos fazekak” csáberejével (Wellnes-központ, focistadion, luxus étterem stb.). Akik eddig még megszólaltak, pl. Beer, Várszegi – most már hallgatnak a nyilvánosság előtt vagy már meg sem kérdezik őket. Megszűnt az ellenállás, a magyar katolikus egyház teljesen prostituálódott. (Holott tudom, hogy sok pap maga is szenved ettől és a gyáva püspökeitől rettenetesen!)

 

5. Orbán és Áder kussolt, amikor kedvenc udvari prófétájuk Bayer Zsolt szimplán gazembernek és demens vénembernek titulálta Ferenc pápát. Holott a minimum lett volna, hogy elhatárolódjanak egy olyan szégyenfolttól, aki a szélsőjobb dehumanizáló és becstelen hangnemében beszél egy olyan emberről, akivel soha életében nem találkozott. Ja, hogy megrendelésre? Bocs!

 

6. Ferenc pápának már az sem tetszett, amikor a populisták kerítés építésével próbálták megoldani a menekültválságot és még a saját püspökeit is rávették arra, hogy tagadják meg maguktól az emberség legcsekélyebb megnyilvánulásait is: arról beszéljenek, hogy ha az egyház segít a bajbajutottaknak, akkor embercsempészet bűnét követi el. stb.

 

7. Ferenc pápa tudja, hogy miközben a populisták látszólag a nép nevében beszélnek, valójában egy szűk érdekcsoport malmára hajtják a vizet. Ők azok, akik megfosztják a népet attól, hogy nép legyenek és pusztán „a demagóg által manipulált masszává” változtatják. „Egy diktatúra mindig úgy kezdőik, hogy elültetik a félelmet az emberek szívében, majd megígérik nekik, hogy megvédik őket attól, amitől félnek és cserébe elveszik tőlük annak szabadságát, hogy maguk döntsenek a jövőjükről.”

 

Na, hát ezért nem akarja látni a pápa Orbánt és én rendkívül büszke vagyok rá megint!

 

Szerző: Perintfalvi Rita

Utoljára frissítve: 2021-06-06 15:54:15

További híreink
Ferenc pápa nem kíváncsi sem Orbánra, sem Áderre
Sajtójelentések szerint diplomáciai feszültséget okozott, hogy Ferenc pápa szeptemberi, magyarországi látogatásán nem tervez találkozni sem Áder János köztársasági elnökk...
2021-06-06 15:47:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Fidesz nőtagozata multimilliomos gazdasági zseni
Szijjártó felesége első üzleti évében 285 milliót, Sarka Kata és Rogán Cecília 560 milliót, Várkonyi Andrea bő 35 milliót, míg Rákay Philip 200 milliót kasszírozott az el...
2021-06-01 19:58:08, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Külügyi források szerint orgiákra járt a titokban leváltott thaiföldi magyar nagykövet
Vállalhatatlan életet élt Bus Szilveszter – írja magyar külügyi forrásaira hivatkozva a 168.hu, mi áll Magyarország thaiföldi nagykövetének feltűnést keltő visszahívása m...
2021-05-29 20:50:32, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egymást érik a programok Pécsett a múzeumokban három héten át
Bővebben >>