Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Hová lett Szörényi?
2013-08-31 11:35:58
Hová lett Szörényi?

Hová lett Szörényi?

Az István, a király fővárosi premierjét tartották meg Budapesten, a Papp László Sportarénában. A darab végén azonban csak Bródy János jelent meg a színpadon.

 

Az Alföldi Róbert rendezésében bemutatott István, a királyt számos botrány övezte. A pénteki Aréna előadás két tüntetés is kísérte, a szélsőjobboldalé, illetve a Tolerancia csoport antifasiszta tüntetése.

 

Az index információi szerint a darab végén az előadás két színésznője a nézőtérre ment, hogy színpadra hívja a darab két szerzőjét, Szörényi Leventét és Bródy Jánost. Bródyt meg is találták, föl is ment, Szörényi azonban nem volt sehol.

 

Az, hogy Szörényi nem ment fel a színpadra, több okból meglepő – egyrészről egy bemutató végén ez megszokott gesztus. Másrészt ennek a kiállásnak – éppen az Alföldit ért támadások miatt – jelentőségteljes szerepe lett volna, hiszen Szörényi Levente a korábbiakban már kiállt a rendező koncepciója mellett, sőt a szerzőt legutóbb Bayer Zsolt is kiosztotta, amiért elfogadta Alföldi elképzelését.

 

-naan-

Utoljára frissítve: 2013-08-31 11:37:04

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>