Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márta napja van.
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt
2014-07-25 11:07:24
Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Nem vezethet többé buszt - kirúgják a biciklist elgázoló sofőrt

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Még legkevesebb egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni - írja az Index.
 
A kerékpáros videóra vette az esetet, melyen az látható, hogy a busz sokáig követi a kerékpárost, majd tiszta fogalmi helyzetben (!) az orrával a járdára löki fel őt, ezután pedig lassítás nélkül továbbhajt.
 
 
Az Index úgy tudja, hogy a sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost, pedig az utasok látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.
 
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással.
 
A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított. A sofőrt azért csak mától tiltják el, mert az esetet eddig sima kerékpárosbalesetként kezelték a BKV-nál.
 
Forrás: Index.hu
További híreink
Hétről-hétre 20 százalékos a koronavírus-fertőzöttek száma, kikerült a harmadik oltás protokollja is
Sajnos nem lehet kizárni, hogy ősszel megérkezik a koronavírus negyedik hulláma – fogalmazott az országos tiszti főorvos az RTL Klub reggeli műsorában. Müller Cecília k...
2021-07-28 20:26:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Ungár és Czeglédy közös nyilatkozatban állítja: Hende Csaba a DK nevében készíttet lejárató szórólapokat
Közös közleményt adott ki a szombathelyi előválasztás két jelöltje, a DK-s Czeglédy Csaba és az LMP-s Ungár Péter. Mint fogalmaztak, értesülésük szerint Hende Csaba a Dem...
2021-07-23 20:33:37, Hírek, Aktuális Bővebben
Üzentek Brüsszelből: nem jönnek az EU-s pénzek, amíg nem változtat két területen a kormány
Rendszerszintű problémákat lát a magyar jogállamiság, benne az igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem terén az Európai Bizottság.
2021-07-22 12:57:14, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A világjárvány hatására megnőtt a magányos emberek száma.
Bővebben >>