Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gergely napja van.
Orbán Viktor: „Mindenkinek van egy golyóálló mellénye, kérem, hogy vegye fel”
2021-05-02 17:19:23
Orbán Viktor: „Mindenkinek van egy golyóálló mellénye, kérem, hogy vegye fel”

Orbán Viktor: „Mindenkinek van egy golyóálló mellénye, kérem, hogy vegye fel”

 

A miniszterelnök a Kossuth rádióban jelentette be a lazítás újabb lépéseit. Ugyan nincs még meg a négymillió beoltott, Orbán Viktor szerint pénteken vagy szombaton biztosan meglesz, ezért szombaton életbe lépnek a korábban bejelentett könnyítések. A beoltottak száma a péntek reggeli hivatalos adatok szerint 3 913 550, közülük 1 880 897-en a második oltást is megkapták.

 

Szombattól, azaz május elsejétől életbe léphetnek az újabb lazítások, védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos szolgáltatások – írja a portál.

 

Bár nem tudjuk, hogy a miniszterelnök honnan értesült a szombati négymilliós beoltottság tényéről, de az ezzel kapcsolatban tervezett újabb „lazítások" többek között az alábbiak:

 

-a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul (A horgászok külön mentességet kaptak, a kijárási tilalom ellenére éjfél után is horgászhatnak.)

 

-a vendéglátóhelyek 11 óráig lehetnek nyitva

 

-megnyílnak az éttermek belső terei

 

-kinyithatnak a szabadidős létesítmények

 

-védettségi igazolvánnyal látogathatók a szállodák, a kulturális és sportrendezvények, és ezeket rokon kíséretében a fiatalok is látogathatják.

 

A terasznyitás napján bulizó tömegekről készült felvételekkel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, lehet jobban figyelmeztetni az egyéni felelősségre, "de itt felnőtt emberekről van szó./.../ Nem vagyunk túl a járványon, az utolsó, döntő ütközet közelében vagyunk, a szabályokat be kell tartani"– tette hozzá, mert aki nincs beoltva, elkaphatja a vírust és megfertőzhet másokat.

 

„Korábban úgy védekeztünk, hogy elzárkóztunk, ezzel a vírus terjedését lassítottuk. A vakcina viszont golyóálló mellény, aki be van oltva, az védett lesz. Mindenkinek van egy golyóálló mellénye, kérem, hogy vegye fel” – mondta a miniszterelnök s hozzátette: "szamárság", hogy a kínaival nem lehet utazni./.../

 

Orbán Viktor ugyanakkor azt is megígérte pénteki nyilatkozatában, hogy a kínai vakcinával oltottak is szabadon utazhatnak majd nyáron. Szerinte uniós igazolvány "vagy lesz vagy nem", de ha lesz is, az még hónapok kérdése.

 

Közölte továbbá, hogy felhatalmazza Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert arra, hogy kössön egyezségeket országokkal a védettségi igazolvány kölcsönös elfogadásáról. Montenegróval és Szerbiával ezt már megtették, következik a többi szomszédos ország.

 

 

 

További híreink
A Klubrádió tulajdonosa megpróbálta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját – állítja a 168.hu
A 168 Óra több forrásának egybehangzó állítása szerint ki akarta rúgatni a Jelen című kormánykritikus hetilapnál betöltött főállásából Ónody-Molnár Dóra újságírót Arató A...
2021-05-08 12:17:48, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Publicus: vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz előtt
A miniszterelnök-jelöltséget pedig Karácsony Gergely nyerné, őt tartják ugyanis a legszimpatikusabbnak a választók egy újabb felmérés alapján.
2021-05-08 12:17:45, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Újabb országoknak ad ajándékba lélegeztető-gépeket Magyarország
A szerdai Magyar Közlönyben megjelent két kormányhatározattal újabb lélegeztető-gépeket ajándékoz el Magyarország. Ezúttal 30 készüléket Bosznia-Hercegovinának, 10 gépet...
2021-05-08 12:17:43, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói tervezték meg a pécsi vásártér új arculatát.
Bővebben >>