HÍRHATÁR ONLINE - „Ezek képesek még le is lőni” – szürreális interjúban vádolják zsidóüldözéssel Niedermüller Pétert

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.08.05.
 Csütörtök
Ma Krisztina napja van.
Holnap Berta napja lesz.
   EUR árfolyam
   354,80 Ft
   CHF árfolyam
   330,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 02. 13. 18:18     


„Ezek képesek még le is lőni” – szürreális interjúban vádolják zsidóüldözéssel Niedermüller Pétert
„Nem lehet szájkosarat adni nekünk” - így indult Breuer Péter (képünkön) parádés szereplése a kormánypárti Hír TV-ben, amikor Velkovics Vilmos előtt levette a szájmaszkját, hogy arról beszélgessenek, hogy a DK-s Niedermüller Péter által vezetett önkormányzat „utcára akarja tenni Európa egyetlen zsidó televízióját”, a Heti TV-t.

 

„1932-ben a náci Németországban először betörték az ablakokat, aztán később a zsidóknak nem volt miből élni, és utána iparszerűen kiirtották őket. Először a kabinetfőnöke Niedermüller Péternek megszüntetett egy megrendelést, egy erzsébetvárosi híradót” – nyilatkozta Breuer, aki szerint szerint korábban 5 milliót fizetett a VII. kerületi önkormányzat ezért a műsorért (állítása szerint ennyibe került), amit Niedermüllerék „mintha gyékényen árulnának” lealkudtak 2 millióra.

 

A Heti TV-t 2016. december elején indította Breuer Péter, az olvasóknak valószínűleg onnan lehet ismerős a név, hogy ő készített felejthetetlen interjút Kósa Lajossal, illetve hogy a csatorna egyik műsorát 20 millió forinttal támogatta a Miniszterelnökség. A csatorna Youtube-on is elérhető, 11 ezer feliratkozójuk mellett jóindulatú becsléssel átlagosan pár száz megtekintés van a videóikon.

 

Visszatérve a Hír TV-s interjúra, Breuer szerint Niedermüllerék először elkezdtek kevesebbet fizetni a Heti TV által gyártott kerületi híradóért, majd január közepén az önkormányzat a kormányzati megszorításokra hivatkozva közölte Breuerrel, hogy kiadják az egész épületet, amiben a csatorna is üzemel. Breuer elmondása szerint ő is elindult a pályázaton, másokhoz képest egymillióval többet ajánlott, Nidermüllerék pedig „most bajban vannak”.

 

Miután kiderül, hogy szó nincs arról, hogy a DK-s polgármester be akarja zárni a Heti TV-t, a Színház és Filmművészeti egyetem új tanára, Velkovics rákérdezett, hogy elképzelhető-e, hogy Európa egyetlen zsidó televízióját pénzügyi okokból bezárják.

 

Erre Breuer elkezdett beszélni a Jobbik és a DK összefogásáról, ami szerinte olyasmi, mint egy franciasaláta, amit ha nem tesznek be a hűtőbe, elkezd szalmonellásodni. „Nyikorog a koalíciójuk” – húzta alá a tévés, aki ismertette ezek után a mottóját is, amely szerint az „agyam kiadó, de a lelkem nem eladó”.

 

Breuer arra is kitért, őt még nem tiltották ki a Kormányinfóról, amiért „kemény kérdést” tett fel, Nidermüllerék viszont fogják, és kidobják az utcára, méghozzá azért, mert a DK kedveskedik a Jobbiknak.

 

„Szerinted ez nem veti fel az antiszemitizmus gyanúját?” – érdeklődött Velkovics, miközben a beszélgetés alapján egyelőre még csak arról sincsen szó, hogy a Heti TV-nek el kellene költöznie az ingatlanból, hiszen Breuer elmondása szerint többet ajánlott a bérleményért más pályázóknál.

 

Breuer szerint a történet nem csupán az antiszemitizmus gyanúját veti fel, hanem annál sokkal többet. Hozzátette, Magyarországon nincsen antiszemitizmus, viszont „ezek, akik a hatalomra törekednek és ki vannak éhezve, és egymásnak tetszeni akarnak, meg ráadásul rám nem lehet szájkosarat tenni, hiszen 30 esztendőn keresztül a Közel-Keleten megtanultam, hogy a média szabad” – folytatódott a gondolatmenet, amely végül azzal zárult, hogy az éppen állami adminisztratív eszközökkel ellehetetlenített Klubrádióban nem tesznek róla említést, mert állítása szerint konkurenciaként tekintenek a Heti TV-re.

 

Ha azt gondoljuk, hogy ennél nincs feljebb, akkor tévedünk. Még csak a beszélgetés közepén járunk, amikor Breuer mintegy lazításként Joe Biden figyelmébe ajánlotta a Heti TV-t, ahol szerinte az amerikai elnök objektív híreket hallgathat.

 

Ha egy kormánypárti kerület tette volna meg ezt – fűzte tovább a beszélgetést Velkovics, akinek Breuer azzal fejezte be a mondatát, hogy „világégés lett volna”. A tévés szerint ő nem szeretne elköltözni, „hiszen egy zsidó tévé helye a zsidónegyedben van”, egy tévét elköltöztetni pedig „majdnem lehetetlen”, viszont az még mindig nem derült ki, hogy el kell-e költözniük vagy sem.

 

De Breuer szerint neki azt mondta a 96 éves édesanyja, hogy mivel a holokausztot túlélő szülőktől származik, genetikailag ezt túl fogja élni, „a kérdés, hogy amikor vége van, akkor nem-e az lesz az iparszerű kikészítés... ezek képesek még le is lőni, és mondom, nincs üldözési mániám, de ezek mindenre képesek, hisz ott vannak közöttük, akik már az előző vezetésben is ott voltak, mindent aláírtak, mindenről tudtak”.

 

„Mindez a Jobbik miatt vagy azért, hogy Magyarországról el lehessen hitetni a nemzetközi sajtóban, hogy itt zsidóüldözés zajlik?” – nézett a dolgok mögé kérdés formájában Velkovics, mire Breuer kijelentette: „én azt hiszem, hogy igen”.

 

Végezetül Breuer elárulta, hogy Heti TV van és lesz, az a kérdés, hogy otthonról kell-e csinálnia, vagy egy olyan stúdióból, mint a mai, amely megfelel a XXI. század kihívásainak. Az interjúból összességében nem derült ki, hogy a Heti TV-nek el kell-e költöznie az épületből, vagy sem.

 

(telex.hu)


További hírek

  Amit a baloldaliak félreértenek
2021. 08. 04. 19:59 hirhatar.hu
  Orvosi mulasztás miatt halhatott meg a legendás karatés-kiképzőtiszt, Furkó Kálmán
2021. 08. 04. 19:59 hirhatar.hu
  Schuster Lóránt egy szerencsétlen, öreg, megkeseredett ember
2021. 08. 04. 19:59 hirhatar.hu
  Eljött a várva várt pillanat
2021. 08. 03. 14:21 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges fotók az íriszről
2021. 08. 03. 14:00 pecsi-hirhatar.hu
  A fürdőruhás Tüttő Kata lóháton lovagolt ki a tengerből – a kormánymédia támadása miatt törölte a posztot
2021. 08. 02. 16:20 hirhatar.hu
  A Nemzeti Múzeumot is lenyúlta a Fidesz - a volt költő és volt államtitkár L. Simon László lett a főigazgatója
2021. 08. 02. 16:20 hirhatar.hu
  Ma van a Holokauszt Roma áldozatainak az emléknapja
2021. 08. 02. 16:20 hirhatar.hu
  Az olimpiai bronzérem után coming outolt az olasz íjász
2021. 08. 01. 21:15 hirhatar.hu
  Közöd...?: még nagyobb luxusjachttal szeli a tengert a NER-elit
2021. 08. 01. 21:15 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport