HÍRHATÁR ONLINE - Kozmikus hullámvasutazással telik a tavasz első hónapja

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.07.30.
 Péntek
Ma Judit napja van.
Holnap Oszkár napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,81 Ft
   CHF árfolyam
   332,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 05. 11:26     


Kozmikus hullámvasutazással telik a tavasz első hónapja
Eseménydúsnak ígérkezik a március: a hónap első napjai a kellemes meglepetések jegyében telnek, majd fokozatosan növekszik a nyomás. A legstresszesebb helyzetekkel a hónap közepén kell megbirkózni, végül az utolsó napokban elcsitul a hullámverés.

 
Az első napokat igazi, tüzes tavaszi hangulat hatja át. A dolgok végre mozgásba lendülnek, hatékonyabbakká válhatunk, több kockázatot vállalunk akár önmagunk érdekében is, így akár egy huszárvágással is képesek lehetünk feloldani sok régi probléma gordiuszi csomóját. Ez az időszak kedvezően hat az alkotó szellemre, újító, kreatív ötletek pattannak ki, hozzásegít egy merőben új perspektíva kialakításához. 
 
A Vénusz és a Mars, a két kapcsolatbolygó a tüzes Kos jegyében csörtet, vágtájukat pedig viharos szerelmi kalandok, látványos elválások és nagy egymásra találások kísérik. A váratlanság, kiszámíthatatlanság, spontaneitás fontos része ezeknek a hatásoknak, és ebbe sok minden beletartozik. Egy tüzes flört éppúgy a részük lehet, mint egy váratlanul fellángoló perpatvar. A lelkesedés ellobbanhat, mint a szalmaláng, de lehet egy hosszabb új fejezet kezdete is, egy kaland véget vethet egy értékes, hosszú távú kapcsolatnak, de lezárhat végre egy már régóta halott viszonyt is. 
 
A március 5-i telihold kijózanító hatásai kissé lehűtik a kedélyeket. Talán a legjobbkor, hiszen a visszanyert tisztánlátásnak köszönhetően megkülönböztetjük a reális vágyakat az illúzióktól. Előbbieket átültetjük a valóság talajára, utóbbiaktól, bármilyen fájdalmas is, búcsút veszünk. Így egyaránt pontot tehetünk egy káros szenvedély, egy egészségtelen kapcsolat vagy helyzet végére, karakterünkhöz illőbb, egészségesebb életformát alakíthatunk ki.
 
Ettől a naptól kezdve a  hónap utolsó hetéig nagyon intenzív bolygóhatások érvényesülnek (Márciusi előrejelzés), melyektől olyan sebességgel pörögnek fel az események, hogy alig győzzük kapkodni a fejünket. A jelenlegi konstellációk most egyértelmű helyzeteket teremtenek, döntésekre sarkallnak vagy egyenesen kikényszerítik őket, az eddigieknél markánsabb irányokat jelölve ki. Bár a folyamat szélsőséges és fájdalmas is lehet, talán csakugyan itt az ideje, hogy kisebb-nagyobb változtatásokat eszközöljünk életünkben. 
 
A március 14–19. közötti időszak különösen sok zavart, félreértést tartogathat egyéni szinten és a közéletben is. Ezeket a napokat különös elakadásokat, nehezen azonosítható lelki blokkok, depresszív tudatállapotok, a koncentráció zavara jellemzi. A fontos döntéseket, szerződések és más hivatalos okmányok aláírását, orvosi vizsgálatokat, utazásokat jobb elhalasztani, alkohol helyett pedig inkább meditáció, zene, kreatív művészi tevékenység révén érdemes módosult tudatállapotba kerülni.
 
Jelen helyzetben azonban mégsem lehet szó passzív várakozásról, hiszen a fentebbiekkel párhuzamosan egy idegőrlő bolygóhatás is érvényesül. A Uránusz-Plútó kvadrátja több-kevesebb intenzitással hat 2010 óta, alapjaiban ingatva meg a fennálló politikai, gazdasági struktúrákat. Nem véletlenül zajlik annyi drámai esemény a világban, ahogy saját tudatállapotunk szélsőséges változásait, a sokunk által megtapasztalt szélsőséges sorsfordulatokat is segíthet értelmezni. A fényszög hatása legutóbb december közepén erősödött fel, aztán némiképp enyhült, de március 17-től újra elemi erővel érvényesül. Ez csakugyan felrobbanthatja a lőporos hordót, amelyen már jó ideje csücsülünk, a gyorsan pergő események és a rájuk való reagálás korlátozott lehetősége tovább fokozza a frusztrációt, szorongást, félelmet, meg a többi, ilyenkor jellemző érzelmi állapotot. 
 
Március 20. ismét jelentős dátum, ugyanis aznap délelőtt – Magyarországról nézve - egy részleges napfogyatkozás szemtanúi lehetünk. Este pedig, amikor a Nap a Kos jegyébe lép, a csillagászati tavasz is kezdetét veszi. Egy napfogyatkozás és egy napéjegyenlőség dátuma ritkán esik egybe. Önmagában azonban mindkettő jelentős esemény az asztrológiában, hiszen úgy az eklipszek, mint a napéjegyenlőségek és napfordulók egy-egy hosszabb időszakra vannak hatással.
 
A jelenlegi konstellációk hosszabb távon is nagy feszültségeket tartogatnak. Az újhold a Halak 29 fokán jön létre, együttállást képezve a Pegazus csillagképben található Scheat állócsillaggal. A középkori asztrológusok szerint a Scheat egy eklipsz-képletben árvizeket, szökőárt és járványokat jelez. Összefüggésbe hozták zavargásokkal, nyugtalansággal, erőszakos eseményekkel, kegyetlen kivégzési módszerekkel, pl. lefejezésekkel, a hatalmon lévők zsarnokságával is. Napjaink nyelvére lefordítva tehát az előttünk álló hónapokban sem számíthatunk sok stabilitásra.
 
A kozmikus hullámvasutazás mégis enyhül valamennyit a hónap utolsó napjaira. Azonban itt már saját, egyéni döntéseinken is múlik, hogy gratulálhatunk-e magunknak az eredményesen kezelt kihívásokhoz. Vagy pedig, a korábbi hibák és mulasztások miatt a kényszerparkolás és a frusztráció újabb időszaka következik...
 
kiss

További hírek

  Az országban elsőként képeznek homlokzattervező szakmérnököket
2021. 07. 29. 21:06 pecsi-hirhatar.hu
  Titokban Lázár Jánosnál járt Orbán Viktor
2021. 07. 28. 20:26 hirhatar.hu
  Hétről-hétre 20 százalékos a koronavírus-fertőzöttek száma, kikerült a harmadik oltás protokollja is
2021. 07. 28. 20:26 hirhatar.hu
  Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 pillangón
2021. 07. 28. 20:26 hirhatar.hu
  Minden negyedik ember
2021. 07. 27. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Op-art térbeli átirata
2021. 07. 27. 20:52 pecsi-hirhatar.hu
  Szénanátha, allergia, megfázás – kezelés illóolajokkal
2021. 07. 27. 13:41 14keruleti-hirhatar.hu
  Botrány az Operában: felkérték Rubint Rékát, hogy tartson tréninget a dalszínház művészeinek
2021. 07. 27. 13:22 hirhatar.hu
  Mégis feltűnt egy magas rangú fideszes politikus a Budapest Pride fesztiválon
2021. 07. 27. 13:22 hirhatar.hu
  10 éven belül betiltaná a cigarettákat a Marlboro és az IQOS gyártója
2021. 07. 27. 13:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport