HÍRHATÁR ONLINE - Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.20.
 Szombat
Ma Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,06 Ft
   CHF árfolyam
   408,46 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 27. 15:21     


Külföldi kritikusok húzták le a szegedi halászlét
Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű GaultMillau étteremkalauz kritikusai.

Földbe döngölték a szegedi halászlét és a szegedi halászcsárdák ételeit a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai.

 

A Délmagyar beszámolója szerint a világhírű Gault&Millau étteremkalauz kritikusai öt szegedi és egy algyői halászcsárdát teszteltek: az Öreg Kőrössy, a Fehértói Halászcsárda, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda kínálatát vették górcső alá.

 

A 20 pontos skálán az Öreg Kőrössy és a Fehértói Halászcsárda 8-8 pontot kapott, az Algyői, a Kiskőrössy, a Jobb Mint Otthon és a Roosevelt téri Halászcsárda 0 pontot teljesített a kritikusok szerint. A halászlevekről olyan vélemények születtek, mint: „A szegedi filézett vegyes halászlé már messziről határozott pörköltszagot áraszt, úgy tűnik tehát, hogy az alaplé olajon dinsztelt hagymára és erre szórt fűszerpaprikára épül. Halíz a lében alig felfedezhető." „A harcsahalászléből a kisebb adag is majdnem fél liter, egy embernek bőven elég. A lé uszadékos, sűrű, nem halízű, inkább pörköltes és túl sós." 

 

Frank Sándor, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa az eredmények hallatán úgy nyilatkozott, hogy ha a kritikusoknak akarnának megfelelni, feltehetően már tönkrementek volna. - A minősítést bízzuk a vendégekre - közölte a Venesz-díjas mesterszakács, majd hozzátette: a kritikusok nyilván nem szegediek, mert a szegediek és a Szegedre érkező szerbek és románok szeretik a szegedi halászlét. – Egy kétajtós szekrény szerbnek nem adhatok három főtt répát, csak normális adagot – magyarázta Frank Sándor, aki szerint a kritikusok véleményét akár üzletrontásnak is lehetne tekinteni, írja a Délmagyar.

 

Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa elmondta, hogy az építő kritikát elfogadja, de nem fog a kardjába dőlni egy negatív vélemény miatt.

 

-naan-


További hírek

  Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
2024. 04. 19. 09:15 pecsi-hirhatar.hu
  Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
2024. 04. 19. 08:47 pestmegyei-hirhatar.hu
  Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
2024. 04. 18. 21:05 pecsi-hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
2024. 04. 18. 12:07 hirhatar.hu
  Neked milyen álmaid irodája?
2024. 04. 17. 10:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Középpontban az okosotthon
2024. 04. 16. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
2024. 04. 16. 14:26 pestmegyei-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport