HÍRHATÁR ONLINE - Friderikusz nem látja már értelmét a tényfeltárásnak Magyarországon

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.05.12.
 Szerda
Ma Pongrác napja van.
Holnap Szervác napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,81 Ft
   CHF árfolyam
   325,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 11. 04. 10:35     


Friderikusz nem látja már értelmét a tényfeltárásnak Magyarországon
Azt is mondta, ha Mészáros Lőrinc neki adná a teljes vagyonát, akkor sem vállalná a Közmédia vezetését. Szólt ATV-s egykori műsora megszűnéséről is.

Interjút adott a több év után történő tegnapi visszatérése nyomán Friderikusz Sándor a hvg360-nak. A műsorvezető, aki az RTL Klub az Életünk története – Sztárpárok utazása című időutazós műsorral tért vissza, az interjúban többek között azt mondta, valójában egy ideje már nem látja értelmét az úgynevezett tényfeltárásnak Magyarországon, ugyanis aki a közélet iránt kicsit is fogékony, az valószínűleg már ismeri a mostani politikai rendszer működési mechanizmusának lényegét, még ha egy-egy konkrét ügy részleteit pontosan nem is ismerjük.

 

Szerinte arra viszont szükség lenne, hogy legyenek a naponta keletkező hírek kapcsán elemzések, illetve tárják fel az összefüggéseket okos és lényeglátó szakemberek közreműködésével.

 

„De korábban, 2007 és 2009, majd 2013 és 2016 között pontosan ezt csináltam-csináltuk az ATV-ben, aztán hipp-hopp, keddről szerdára megszűnt rá az ATV tulajdonosainak igénye. Persze, csak a hülye nem látta és nem tudja, hogy mi történt és azóta is mi történik az ATV-ben!” – szólt bírálólag Friderikusz, hozzátéve, hogy egyébként mostanra beleunt a hazai közélet és a politika nyomkövetésébe.  (Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Friderikusz-műsor megszűnéséről tavaly a Media1-nek érdeklődésére azt nyilatkozta, azért szűnt meg, mert a műsort támogató cég nem hosszabbított a csatornával, így a műsor finanszírozottsága megszűnt.)

 

Friderikusz odaszúrt az állami médiának is: azt mondta, ha Mészáros Lőrinc teljes vagyona az övé lenne, akkor sem vállalná a Közmédia vezetését.

 

A műsorvezető az interjúban szólt arról is, hogy pályája milyen sok göröngyből állt, rengeteg akadály árán sikerült eljutnia oda, ahol tart. Hozzátette: nincs elájulva magától, de néhány műsora azért némi elégedettséggel eltölti, de összességében a hiányérzet mégis nagyobb benne. Úgy vélekedett, ezzel kapcsolatban egyrészt személyes adottságaiban és ezek számos ellentmondásában kell az alapvető okokat keresni, de talán a terep sem volt a legideálisabb a kibontakozáshoz, hiszen aki Magyarországon élt az elmúlt 40–50 évben, akármilyen területen akart is az általában szerény magyar színvonal felett teljesíteni, nem éppen kikövezett utat talált.

 

„A rádiózás, a televíziózás ráadásul egy külön világ: a kevés igazán tehetséges és szorgalmas kivételtől eltekintve, tele szerénytelen, műveletlen és tájékozatlan alakkal, magabiztos féltehetségekkel és magukat túltisztelő dilettánsokkal, akiknek sem értékrendjük, sem világképük nincs. Ők többnyire a véletlennek vagy ismerőseiknek köszönhetően bekerültek a közegbe, és a tehetetlenségi nyomaték – meg a magas díjazás és az abból adódó életszínvonal – ott tartja őket évekre, évtizedekre. Abból sem csinálnak lelkiismereti kérdést, hogy hol ide, hol oda állnak, hol ezt, hol az ellenkezőjét képviselik, sőt, simán beállnak műsort vezetni a NER rádiójába, tévéjébe, ott veszik fel a havi több milliós fizetésüket, miközben magánközegükben, baráti körükben folyamatosan kibeszélik és szidják a gazdáikat, mint a bokrot” – tette hozzá Friderikusz.

 

A műsorvezető azt is elárulta, szeretne egyszer interjút készíteni Ferenc pápával, akit nagyon tisztel. Sok mindent meg is tudna tenni annak érdekében, hogy erre az interjúra sor kerülhessen.

 

(forrás: media1.hu)

 


További hírek

  A Glenfiddich Fire and Cane whisky nem akármilyen kísérletezés produktuma
2021. 05. 11. 13:39 hirhatar.hu
  Hogyan lehet egyszerűbb a grillrács tisztítása?
2021. 05. 11. 13:09 14keruleti-hirhatar.hu
  A Tubi 60 körül szép lassan kialakuló kultusz hamisítatlan varázsa
2021. 05. 11. 12:52 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újszerű kezdeményezés-szakmunkástanulókat fogad az egyetem tanműhelye
2021. 05. 10. 20:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújul a Civil Közösségek Háza
2021. 05. 10. 02:16 pecsi-hirhatar.hu
  Bródy János kapta az Európai Hazafi Díjat
2021. 05. 09. 02:27 pecsi-hirhatar.hu
  Galaktikus geográfia – Avagy egy bolygóközi fejvadász kalandjai
2021. 05. 08. 19:40 pecsi-hirhatar.hu
  A Klubrádió tulajdonosa megpróbálta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját – állítja a 168.hu
2021. 05. 08. 12:17 hirhatar.hu
  Publicus: vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz előtt
2021. 05. 08. 12:17 hirhatar.hu
  Újabb országoknak ad ajándékba lélegeztető-gépeket Magyarország
2021. 05. 08. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport