HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: A Pintér kerítés

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 18. 16:13     


Adorján György

A Pintér kerítés
Az ország védelme érdekében be leszünk kerítve délről. 400 milliót költünk menekültekre, a velük kapcsolatos kérdezősködésekre meg egy milliárdot. Szépen vagyunk, nem mondom!

Ezt is megéltük. De miért pont négy méter? Miért nem három, vagy öt? És leginkább, ki fogja megépíteni? Vagy erre már ki sem írnak közbeszerzést? Államérdekből a nemzet védelmében vajon ki kapja majd a megbízást a majd kétszáz kilométeres kerítés felállítására? Melyik csókos lesz a kiválasztott?

 

Nem gondoltam volna, hogy Pintér valaha is ennyi mindennel foglakozik majd. Univerzális pasi lett, nem mondom. Önkormányzatok, közmunka, víz és kerítés. No meg rendőrség és a hozzávalók, a katasztrófa elhárításról nem is beszélve. Pintér mindent visz. OTP részvényeket, állami megrendeléseket, régi kipróbált, hűséges, bármire kapható beosztottakat, akik közül többen álltak már az utóbbi időben is törvénysértés miatt a bíróság előtt.

 

Tegnap meghozta a döntést kormányt, hogy megkezdik a déli határszakaszra tervezett négy méter magas kerítés építésének előkészületét, többek közt arra hivatkozva, hogy ezt várják az emberek a kormánytól. Mire alapozva mondják ezt, arra a pár százezer visszaküldött levélre? Tiszta égés az egész. Egyáltalán miért reklámozzák még mindig az egészet? Kerítés lesz és punktum! Épülni fog Pintér kerítése és kész! Az ország védelme érdekében be leszünk kerítve délről. 400 milliót költünk menekültekre, a velük kapcsolatos kérdezősködésekre meg egy milliárdot. Szépen vagyunk, nem mondom! Mindent a józanész nevében! Kerítést is!

 

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben a Pintér kerítésre vonatkozó rendelet. Őszentsége Ferenc pápa szavai pusztába kiáltók, ezt a kormányt nem nagyon érdekli, mit mond a földi helytartó. Össze vissza beszélnek a jobboldali populista véleményvezérek. Kósa szerint nem feltétlenül szükséges a kerítés, a rendőrség képes anélkül is ezt a feladatot ellátni. Rogán pedig azt rebesgette, hogy csak a legvégső esetben kerül majd erre sor, ha az EU is hozzálát ehhez. Aztán Szijjártó hirtelen bejelentette, lesz kerítés!

 

Min változtat a kerítés? Változik a jogi helyzet? A Jobbik tapsol. A baloldali ellenzék elutasít. Az embercsempészek dörzsölik tenyerüket a várható tarifaemelés reményében! Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint a menedékkérelmet nem akadályozni kell, hanem az ahhoz való hozzáférést kell biztosítani. Az EU terrorellenes koordinátora szerint a menekültek a jobb élet reményében jönnek, nem pedig a bűnözés szándékával. A terroristák összemosása a menekültekkel nagyon veszélyes dolog- mondta. Újkori népvándorlás, vagy illegális migráció? Életüket mentik a bevándorlók, vagy pusztán gazdasági számításból hagyják el szülőföldjüket? Az ideiglenes Pintér kerítés alkalmas lesz arra, hogy eldöntse mindezt? Kérdés, kérdés hátán.

 

Mennek a hírek. A Pintér kerítésbe alapként kötelező beépíteni azokat a kordonokat, melyeket anno Orbán és társai lebontottak a Kossuth téren, hiába gránitszilárdságúnak kell lennie. Kezdetben a kolbászból lesz a kerítés szlogen járta, most meg a szögesdrótból. Orbán kutyába sem veszi a nemzeti konzultáció eredményét bevándorlás ügyben. Még mielőtt azt megismernénk, már előtte kerítést húzat Pintérrel, aki ha másra nem is annyira, de erre a legalkalmasabb személy.

 

És mi várható az Ukrán határon? Ott is lesz ideiglenes kerítés? É mi van, ha onnan több bűnözésre hajlamos ember került már eddig is az országba? Neveket hagy ne mondjak. Mi lesz a kerítés sorsa, ha majd le kell bontani? Országvédelem illiberális módra. Valaki jól jár megint a Pintér kerítés beruházásával, vajon kit ér majd a  kivitelezési „megtiszteltetés”?


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport