HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: A Pintér kerítés

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.22.
 Vasárnap
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,50 Ft
   CHF árfolyam
   303,66 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 18. 16:13     


Adorján György

A Pintér kerítés
Az ország védelme érdekében be leszünk kerítve délről. 400 milliót költünk menekültekre, a velük kapcsolatos kérdezősködésekre meg egy milliárdot. Szépen vagyunk, nem mondom!

Ezt is megéltük. De miért pont négy méter? Miért nem három, vagy öt? És leginkább, ki fogja megépíteni? Vagy erre már ki sem írnak közbeszerzést? Államérdekből a nemzet védelmében vajon ki kapja majd a megbízást a majd kétszáz kilométeres kerítés felállítására? Melyik csókos lesz a kiválasztott?

 

Nem gondoltam volna, hogy Pintér valaha is ennyi mindennel foglakozik majd. Univerzális pasi lett, nem mondom. Önkormányzatok, közmunka, víz és kerítés. No meg rendőrség és a hozzávalók, a katasztrófa elhárításról nem is beszélve. Pintér mindent visz. OTP részvényeket, állami megrendeléseket, régi kipróbált, hűséges, bármire kapható beosztottakat, akik közül többen álltak már az utóbbi időben is törvénysértés miatt a bíróság előtt.

 

Tegnap meghozta a döntést kormányt, hogy megkezdik a déli határszakaszra tervezett négy méter magas kerítés építésének előkészületét, többek közt arra hivatkozva, hogy ezt várják az emberek a kormánytól. Mire alapozva mondják ezt, arra a pár százezer visszaküldött levélre? Tiszta égés az egész. Egyáltalán miért reklámozzák még mindig az egészet? Kerítés lesz és punktum! Épülni fog Pintér kerítése és kész! Az ország védelme érdekében be leszünk kerítve délről. 400 milliót költünk menekültekre, a velük kapcsolatos kérdezősködésekre meg egy milliárdot. Szépen vagyunk, nem mondom! Mindent a józanész nevében! Kerítést is!

 

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben a Pintér kerítésre vonatkozó rendelet. Őszentsége Ferenc pápa szavai pusztába kiáltók, ezt a kormányt nem nagyon érdekli, mit mond a földi helytartó. Össze vissza beszélnek a jobboldali populista véleményvezérek. Kósa szerint nem feltétlenül szükséges a kerítés, a rendőrség képes anélkül is ezt a feladatot ellátni. Rogán pedig azt rebesgette, hogy csak a legvégső esetben kerül majd erre sor, ha az EU is hozzálát ehhez. Aztán Szijjártó hirtelen bejelentette, lesz kerítés!

 

Min változtat a kerítés? Változik a jogi helyzet? A Jobbik tapsol. A baloldali ellenzék elutasít. Az embercsempészek dörzsölik tenyerüket a várható tarifaemelés reményében! Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint a menedékkérelmet nem akadályozni kell, hanem az ahhoz való hozzáférést kell biztosítani. Az EU terrorellenes koordinátora szerint a menekültek a jobb élet reményében jönnek, nem pedig a bűnözés szándékával. A terroristák összemosása a menekültekkel nagyon veszélyes dolog- mondta. Újkori népvándorlás, vagy illegális migráció? Életüket mentik a bevándorlók, vagy pusztán gazdasági számításból hagyják el szülőföldjüket? Az ideiglenes Pintér kerítés alkalmas lesz arra, hogy eldöntse mindezt? Kérdés, kérdés hátán.

 

Mennek a hírek. A Pintér kerítésbe alapként kötelező beépíteni azokat a kordonokat, melyeket anno Orbán és társai lebontottak a Kossuth téren, hiába gránitszilárdságúnak kell lennie. Kezdetben a kolbászból lesz a kerítés szlogen járta, most meg a szögesdrótból. Orbán kutyába sem veszi a nemzeti konzultáció eredményét bevándorlás ügyben. Még mielőtt azt megismernénk, már előtte kerítést húzat Pintérrel, aki ha másra nem is annyira, de erre a legalkalmasabb személy.

 

És mi várható az Ukrán határon? Ott is lesz ideiglenes kerítés? É mi van, ha onnan több bűnözésre hajlamos ember került már eddig is az országba? Neveket hagy ne mondjak. Mi lesz a kerítés sorsa, ha majd le kell bontani? Országvédelem illiberális módra. Valaki jól jár megint a Pintér kerítés beruházásával, vajon kit ér majd a  kivitelezési „megtiszteltetés”?


További hírek

  Újabb legenda távozott - meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze
2019. 09. 22. 12:06 hirhatar.hu
  Betétdíjas lesz a petpalack – Szlovákiában
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Ingyen szállás kétezerért tvíz és mellékhelyiség nélkül
2019. 09. 22. 10:18 hirhatar.hu
  Buszt festettek a Mobilitás Héten
2019. 09. 22. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Ingyen utazhatnak vonattal vasárnap az autósok
2019. 09. 21. 18:27 kecskemeti-hirhatar.hu
  30 forintért adta a krumplit a fideszes polgármester
2019. 09. 21. 16:38 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az ötödik kerület Honthy Hannája kitartóan masszírozza a sz@rt és ráadásul gyerekekkel disznólkodik
2019. 09. 21. 14:40 hirhatar.hu
  Niedermüller Péter félreáll, ha nem ő a legnépszerűbb jelölt
2019. 09. 21. 12:34 hirhatar.hu
  Lovasi András ismét kormányközelben - Novák Katalinnal, Balog Zoltánnal együtt díjazták
2019. 09. 21. 11:59 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport