HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Az LMP és Orbán vacsorája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 25. 10:04     


Adorján György

Az LMP és Orbán vacsorája
Hogy mi lesz a díszvacsora menüsorán, azt még lehet találgatni.

Szél Bernadett szerint a vacsora bojkottal nem lehet egyetérteni, mert azzal Széchenyi emlékét sértenék. A hírre így válaszolt, nyilván nem ok nélkül. Mint ahogy annak is oka lehetett, hogy a távolmaradók érveit egy szóval sem említette.

 

Az LMP sajtó kérésére az alábbi helyreigazítást közöljük: valótlanul állítottuk, hogy Szél Bernadett az RTL Klub híradójában azt állította volna, hogy azért nem értenek egyet a bojkottal, mert az sértené Széchenyi emlékét. A társelnök asszony ezzel szemben a következőket mondta: "...Senki nem vitatja el a jogát, senkinek,hogy megfogalmazzon akár nagyon kemény politikai állításokat, de jó lenne ha lennének még olyan pillantok, vagy olyan momentumok az ország életében amikor magának az intézménynek tudjuk megadni a tiszteletet. .."

 

Nyílt levelet írt az ÉS-ben Fehér Márta Széchenyi-díjas professzor, amelyben távolmaradásra szólította fel, kitüntetett és meghívott társait Orbán vacsorájáról.

Ezt követően mindenkinek lelke rajta, hogy elmegy-e, majd szeptemberben, vagy sem.

 

Ellenállás pedig többféle van, véleménye is lehet mindenkinek olyan, amilyen. Radnóti Sándor is visszautasította a meghívást, a Népszavában sorolva azokat az okokat, melyek erre késztették.

A felhíváshoz aztán még csatlakozott Ludassy Mária is. Három kiválóság a sok közül, szerintem.

 

A Vasárnapi Hírek interjút készített a bojkottra hívó professzor asszonnyal, a teljes szöveg itt: "Orbán vacsorája" . Tanulságos érvelés, odafigyelést érdemlő magyarázatokkal a távolmaradást illetően.

Hogy mi lesz a díszvacsora menüsorán, azt még lehet találgatni. A volt titkosszolgálati tótum – faktum borászati kombinátjából lehetséges majd egy muzeális felhozatal, elvégre kormánymegbizott az istenadta, így aztán csak megbízható, amit borként letesz majd az asztalra. Hozzá esetleg „Zöldfűszerben füstölt, töltött jércemell almaraguval” előétel dukálhat majd.

 

Vajon a meghívottak között mennyi lehet az LMP szimpatizáns, bevallottan, vagy akár a nélkül. Mindenesetre a már említett itóka után az elhíresült mangalicatenyészetből származó, csemege sem maradhat el, „Mangalica sonkás kelvirág krémleves”- felcsúti módra. Akár tökmagolajat is felszolgálhatnak a leveshez, figyelemmel az ötven feletti férfi korosztály esetleges jelenlétére.

Hogy milyen bor dukál majd a főételként felszolgálandó nemzeti báránycsülökhöz, azt ne is találgassuk már, mint ahogy azt se, hogy miféle desszertek és egyéb italok kerülnek még asztalra. Várhatóan megadják a módját, ahogy én Orbánnak a támogatók iránti, mindennél előbbre való ragaszkodását ismerem.

 

A lényeg nem is ez, hanem az, hogy Szél Bernadett az LMP társelnöke nem ért egyet a bojkottal. Persze a lehet más a politika sok féleképpen értelmezhető. Akár úgy is, ahogy minap a másik társelnök maga hívta meg Kövér házelnököt egy bensőséges beszélgetésre Magyarország jövőjéről. Ő tudja miért, hogy nála alkalmasabbat ebben a témában nem talált.

Így aztán semmi csodálkozni való sincs azon, hogy Orbán vacsorájára a másik LMP-s társelnök is meghív. Mi mást is jelenthetne az, hogy kijelenti, nem ért egyet a bojkottal. No, esetleg még az jöhet számításba, hogy imádja a jércemellet, ha már zöld fűszerben pácolják!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport