HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Az LMP és Orbán vacsorája

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 25. 10:04     


Adorján György

Az LMP és Orbán vacsorája
Hogy mi lesz a díszvacsora menüsorán, azt még lehet találgatni.

Szél Bernadett szerint a vacsora bojkottal nem lehet egyetérteni, mert azzal Széchenyi emlékét sértenék. A hírre így válaszolt, nyilván nem ok nélkül. Mint ahogy annak is oka lehetett, hogy a távolmaradók érveit egy szóval sem említette.

 

Az LMP sajtó kérésére az alábbi helyreigazítást közöljük: valótlanul állítottuk, hogy Szél Bernadett az RTL Klub híradójában azt állította volna, hogy azért nem értenek egyet a bojkottal, mert az sértené Széchenyi emlékét. A társelnök asszony ezzel szemben a következőket mondta: "...Senki nem vitatja el a jogát, senkinek,hogy megfogalmazzon akár nagyon kemény politikai állításokat, de jó lenne ha lennének még olyan pillantok, vagy olyan momentumok az ország életében amikor magának az intézménynek tudjuk megadni a tiszteletet. .."

 

Nyílt levelet írt az ÉS-ben Fehér Márta Széchenyi-díjas professzor, amelyben távolmaradásra szólította fel, kitüntetett és meghívott társait Orbán vacsorájáról.

Ezt követően mindenkinek lelke rajta, hogy elmegy-e, majd szeptemberben, vagy sem.

 

Ellenállás pedig többféle van, véleménye is lehet mindenkinek olyan, amilyen. Radnóti Sándor is visszautasította a meghívást, a Népszavában sorolva azokat az okokat, melyek erre késztették.

A felhíváshoz aztán még csatlakozott Ludassy Mária is. Három kiválóság a sok közül, szerintem.

 

A Vasárnapi Hírek interjút készített a bojkottra hívó professzor asszonnyal, a teljes szöveg itt: "Orbán vacsorája" . Tanulságos érvelés, odafigyelést érdemlő magyarázatokkal a távolmaradást illetően.

Hogy mi lesz a díszvacsora menüsorán, azt még lehet találgatni. A volt titkosszolgálati tótum – faktum borászati kombinátjából lehetséges majd egy muzeális felhozatal, elvégre kormánymegbizott az istenadta, így aztán csak megbízható, amit borként letesz majd az asztalra. Hozzá esetleg „Zöldfűszerben füstölt, töltött jércemell almaraguval” előétel dukálhat majd.

 

Vajon a meghívottak között mennyi lehet az LMP szimpatizáns, bevallottan, vagy akár a nélkül. Mindenesetre a már említett itóka után az elhíresült mangalicatenyészetből származó, csemege sem maradhat el, „Mangalica sonkás kelvirág krémleves”- felcsúti módra. Akár tökmagolajat is felszolgálhatnak a leveshez, figyelemmel az ötven feletti férfi korosztály esetleges jelenlétére.

Hogy milyen bor dukál majd a főételként felszolgálandó nemzeti báránycsülökhöz, azt ne is találgassuk már, mint ahogy azt se, hogy miféle desszertek és egyéb italok kerülnek még asztalra. Várhatóan megadják a módját, ahogy én Orbánnak a támogatók iránti, mindennél előbbre való ragaszkodását ismerem.

 

A lényeg nem is ez, hanem az, hogy Szél Bernadett az LMP társelnöke nem ért egyet a bojkottal. Persze a lehet más a politika sok féleképpen értelmezhető. Akár úgy is, ahogy minap a másik társelnök maga hívta meg Kövér házelnököt egy bensőséges beszélgetésre Magyarország jövőjéről. Ő tudja miért, hogy nála alkalmasabbat ebben a témában nem talált.

Így aztán semmi csodálkozni való sincs azon, hogy Orbán vacsorájára a másik LMP-s társelnök is meghív. Mi mást is jelenthetne az, hogy kijelenti, nem ért egyet a bojkottal. No, esetleg még az jöhet számításba, hogy imádja a jércemellet, ha már zöld fűszerben pácolják!


További hírek

  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított ne létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport