HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Bartus illúziója

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.25.
 Szombat
Ma Gábor napja van.
Holnap Irén napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,21 Ft
   CHF árfolyam
   394,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 24. 10:45     


PuPu

Bartus illúziója
Kész Zoltán interjújával kapcsolatban kitört a balhé. Merthogy azt mondta, hogy Veszprém érdekében minden demokratikus párttal együtt tud működni. Bartus Lászlónak az Amerikai Népszava tulajdonos-főszerkesztőjének erről meglehetősen markáns véleménye volt, mondván, hogy a Fidesz egy fasisztoid párt, mellyel nem lenne szabad együttműködni, és ez a választási győzelem is csak a Fidesz uralmának meghosszabbítását szolgálja.

Én meg örülök, mert kellett már végre egy győzelem ahhoz, hogy kirángassa a választókat az apátiából, hogy elhitesse velük, hogy együtt képesek legyőzni a maffiát.
Nem lesz könnyű, de lám, nem is reménytelen.
Belekotnyeleskedtem a vitába, hogy kinek volt igaza, majd ti eldöntitek.
Vagy majd az élet…

Steve PuPu Hát lehet éppen háborúzni is, de azt hiszem, hogy kevés a kimondottan Veszprémről szóló parlamenti szavazás, a többiről meg majd dönt a saját értékrendje szerint, minthogy ez a klasszikus képviselői feladat egyébként, nem a tapsra gombnyomás.
Magyarországon nincs demokrácia, ellenben választási kényszer van: a Fideszt vagy parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, vagy géppisztollyal, utóbbi esetben ragadj fegyvert, ne jammerolj.
Ha viszont parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, akkor ennek ez a módja.
A személy meg másodlagos egyelőre, azt a helyiek majd eldöntik, ehhez nem kell messziről osztani az észt, helyben tudják legjobban, hogy kinek van esélye.
A választó meg szarik a mi bölcselkedésünkre, azt választja, aki tetszik neki, oszt hiába akarod te betolni a Parlamentbe Aranyszájú Szent Jánost, ha neki Bunkó Berci jobban tetszik, mert az egyszerű ember, olyan, mint ő és megmondja a sok rohattnak a frankót.
Akárhogy is, de elindult valami, ezt kellene kihasználni, arra helyezni a hangsúlyt, hogy naugye, mert a tény az, hogy a választó beleszart Orbán uszodájának közepibe.

 

Lszlo Bartus Steve PuPu nincs igazad. Mert nemcsak a demokratikus választás vagy a géppisztoly az alternatíva. Ez egyébként sem a mi választásunk, mert az egy adottság, hogy se te, se senki más demokratikus választáson nem fogod leváltani Orbánt, ez az ember nem vonul többet ellenzékbe. Ha kell, inkább ő ragad géppisztolyt. Nem azért csinálta meg ilyenre ezt a rendszert, hogy majd jönnek a talpasok és leváltják őt. Ezért az a hazugság, hogy majd parlamenti demokratikus választáson lecseréljük Orbánt, csak a megélhetési álellenzék egzisztenciális érdekeit szolgálja. Amíg ez az illúzió, ők játszhatják a politikust és jól megélhetnek belőle. Aztán megint veszítenek, és elkezdik ugyanazok a hitegetést két nap múlva, hogy legközelebb győzünk. Mert ők ebből élnek. Az egyiknek a pénz kell, a másiknak a dicsfény, ez utóbbi még beteg ember is. Ez a mostani győzelem arra jó, hogy ezt a hazugságot fenntartsák, és a társadalmat elaltassák, hogy semmit ne tegyen, majd úgyis leváltjuk három év múlva. A legnagyobb hazudozó szerint két év múlva. Ha nem, akkor sincs semmi., csak négyévenként hosszabbodik a fasiszta rendszer. Ennek a hazugságnak az alternatívája nem a géppisztoly. Ezt csak azok mondják, akik el akarnak ijeszteni attól, hogy a választási győzelem hazugságát valakik komolyan vegyék. A rendszer teljes és általános bojkottja, az élet megbénítása, a legitimáció megvonása, a Bauer Tamás által is említett "bársonyos forradalom, amely kiáll az igaz és tiszta eszmék mellett, elvek mellett, Alkotmány mellett, az vezethetne a rendszer összeomlásához, és ha egyszer összeomlik, az így lesz. De ezt az időt tolja ki a hazug ellenzék és a választási hamis sikerérzés úgy húsz-harminc évvel. Nekem mindegy, mert én soha nem akarok abban az országban élni, de ti ott fogtok Pupu barátom megrohadni ennek a felcsúti tahónak a diktatúrájában, és élvezni Gyurcsány jobbnál jobb hazugságait.

 

Steve PuPu: Kedves Laci, az alternatíva az alternatíva: vagy ez, vagy az.
vagy békés út, vagy fegyveres út, harmadik út nincs, pontosabban csak akkor van, ha egy külső erő elsöpri az államgépezetet.
A békés út – parlamentáris út.
Olyan nincs, hogy ha nem parlamentáris, akkor majd bársonyos forradalom, mert – már ne is haragudj Bauer ide, Bauer oda –ez egy idealista marhaság.
Ha forradalom, akkor forradalom és akkor majd pont te meg Bauer fogjátok eldönteni, hogy bársonyos vagy nem?
Ugyan.


De ha forradalom, akkor forradalmárkodjatok, ne csak dumáljatok, mert – mint Moldova mondotta volt – pofázni könnyű, azt fekve is lehet.
Lehet, hogy én itt fogok megrohadni a felcsúti tahó diktatúrájában, de az Úr mentse meg ezt az országot egy forradalomtól, ami még csak forradalom sem lesz.
Itt ugyanis igen kevesen szeretnének rendszert váltani, itt szinte mindenki egy emberarcú kapitalizmust akar oligarchák és orbáni hülyeségek nélkül, méltányos és tisztességes elosztási rendszerrel, józan adó és szociális politikával, széles és egyre szélesedő középosztállyal, társadalmi mobilitással, némi létbiztonsággal.
Laci, itt nincs forradalmi helyzet, a parasztok nem akarják kiegyenesíteni a kombájnokat, a munkások nem akarják vörösre szoláriumozva munkáltatóikra emelni a Samut, itt mindenki csak egy békés, nyugodt életre vágyik, anélkül, hogy reggelente Szabad Nép félórákat kellene hallgatnia.


Tudom, nehéz a veszprémi győzelmet megemésztened, mert te más receptet adtál volna a maffia elzavarására, de a főzéshez nem elég a recept, ahhoz alapanyag is kell, márpedig a te receptedhez éppen az alapanyag meg a tűz hiányzik.
Viszont kiderült, hogy mégis lehet parlamentáris úton is győzni, ettől nem dőlt romba Veszprém, nem kellett a pincékben üldögélni a népeknek, nem fosztogatták ki a hősök a boltokat, nem akasztottak sem zsidókat, sem cigányokat sem baloldaliakat, szóval ez egy rokonszenves megoldás.
A rendszert egyébként még mindig parlamentáris demokráciának hívják, még azt is, amit te fasizmusnak hívsz, hiszen Orbán kénytelen betartani a demokratikus minimumot, míg az Unió tagjai vagyunk.
Ha nem tartja be, ez nem Oroszország, hogy hat-hét évig dacolhasson a retorziókkal és nekünk gázmezőink sincsenek, -  Európában még egyelőre esik az eső, úgyhogy a vízhiányra se kell számítani.


Látod, még egy békés úton legurult rendszerváltozás is mekkora károkat okozott.
Nekem ebben az országban élnek a gyerekeim, az anyám, a barátaim, és szeretném, ha életben is maradnának.
Lehet persze, hogy Orbán nem fogja békésen adni a hatalmát, de az megint egy másik szituáció lesz, akkor lehet, ha kell, fegyvert fog majd a nép.
De ehhez csak akkor van joga bárkinek is, ha bebizonyosodik a demokratikus út járhatatlansága.
A "bársonyos forradalom, amely kiáll az igaz és tiszta eszmék mellett, elvek mellett, Alkotmány mellett, az vezethetne a rendszer összeomlásához, és ha egyszer összeomlik, az így lesz.”- írod, vagy írja Bauer.
Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, ez egy széplelkű belvárosi értelmiségi illúziója.

Az emberek magasról tesznek az igaz és tiszta eszmékre, a te bársonyos forradalmad elhalálozna a második napon, ahogy Orbán meghirdetné a „Minden dolgozónak és nyuggernek nemzeti krumplit - ingyér” költségigényes programját.
A templomokban és az imatermekben ott hozsannázna a nép a "Viktor a mi megmentőnk" című zsoltárt énekelve – egyes helyeken még csoportosan ájuldoznának is a hívek.

A lét határozza meg ugyanis a tudatot, mint egy nálunk valamivel nagyobb gondolkodó már kifejtette – el is vették az egyetemét…
A krumplit a Mészáros & Mészáros Burgonyabirtok Kft szállítaná, árengedménnyel, te meg ott állhatnál a bársonyos forradalmaddal igencsak elmagányosodva.

A magyar politikai elitről nekem sincs nagy véleményem, ezzel együtt nem osztom Gyurcsányra vonatkozó nézeteidet, még ma is őt tartom a demokratikus oldal legképességesebb vezetőjének, nagy kár, hogy képtelen iparszerűen működni, ő inkább a magyar politika Honthy Hannája, mint Ganz Ábrahámja.
De egy társadalomban szükség van Honthy Hannákra is, az csak a baj, hogy nem tűnt még fel egy Ganz Ábrahám, de a helyzet majd kitermel egyet.


Remélem, nem haragszol meg, ha a mai posztomhoz felhasználva beszélgetésünket tutajozom kicsit népszerűséged lágy hullámain!

:O)))

 


További hírek

  A tavasz biztos jele az óraátállítás
2023. 03. 25. 03:03 pecsi-hirhatar.hu
  Köszönet a segítségért, megmenekült a Harmadik Színház
2023. 03. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  Céges ruhával növelhető a vállalkozásod iránti bizalom
2023. 03. 24. 12:23 13keruleti-hirhatar.hu
  Box ring, a küzdelmek színtere
2023. 03. 24. 12:19 pestmegyei-hirhatar.hu
  Középpontban a hatékony vízellátás
2023. 03. 23. 22:42 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzedéktársak
2023. 03. 23. 20:54 pecsi-hirhatar.hu
  Válasszunk körültekintően CBD olajat!
2023. 03. 23. 10:00 hirhatar.hu
  Mi várható az ingatlanpiacon 2023-ban?
2023. 03. 23. 09:44 gyomroi-hirhatar.hu
  Egy évtizedig még maradnak
2023. 03. 22. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Folytatódik a falu- és tanyagondnokok képzése
2023. 03. 22. 20:32 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport