HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Culáger, vagy kőműves, és amiről Török Gábor hallgatott

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.07.11.
 Szombat
Ma Nóra, Lili napja van.
Holnap Izabella napja lesz.
   EUR árfolyam
   353,73 Ft
   CHF árfolyam
   332,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 29. 08:46     


Adorján György

Culáger, vagy kőműves, és amiről Török Gábor hallgatott
Azzal kezdi múlt hétvégi „Mindenki lehet kőműves” c. írását

Azzal kezdi múlt hétvégi „Mindenki lehet kőműves” c. írását

http://torokgaborelemez.blog.hu/2014/09/26/510_mindenki_lehet_komuves, hogy van, ami foglalkoztatja. Hitted volna? „Két fő állításom lesz. Az egyik úgy szól, hogy Orbán Viktor baromi jó politikus. A másik pedig úgy, hogy a mai baloldaliak soha nem fogják megverni.”- írja már az elején.

 

Mivel a dolgok nem fehérek és feketék, hanem fehérek is meg feketék is, ezért most arról kell szólni, amiről Török ebben a cikkében nem beszélt.

 

Például arról, hogy az általa ajnározott felcsúti fenomén és csapata hajdanán egy Kosztolányi Dezső téri szuterénból miként tornázta fel magát anyagilag a mai szintre. Nem elemezte például Varga Tamás nevezetű volt középiskolás haverját az ajnározottnak, holott ha egy bekezdést szánt volna rá legalább, akkor azzal jobban megvilágíthatta volna az általa kiválasztott politikai arculatot.  Mert ez a Varga Tamás Sándor azért nem akárki volt, a kezdetekben részt vett a miniszterelnök arculatának kialakításában rendesen. Persze Török ebben az időben még csak főiskolai hallgatóként evickélt a politika háborgó tengerén, Szombathelyen, de azért körülnézhetett volna, hogy az általa „érinthetetlen” fenoménnal mi is történt abban az időben.

 

Szóval a közgázos Varga alámerült rendesen a fideszes kezdőrúgásnál, már ami az induló vagyonosodást illeti. Az antikvárius, állandóan bizniszelő Vargát beveszik az induló Századvég kiadási munkálataiba, majd a középiskolai haver hirtelen tulajdonosa lesz a lap működtetésére alapított Századvég, később Centum Kft-nek. Ebben a csapatban focizik még Orbán Viktor, Kövér László, Kövér Szilárd, Stumpf István, Simicska Lajos és Schlecht Csaba. A céget később a török hegesztőmunkás Kaya Ibrahim vette meg. Ugyebár kedves Török Gábor, mennyivel tárgyszerűbb lett volna a csodált vezérről már itt kezdeni culágerként azt a kőműves munkát, mellyel politikai kiválasztottját szerette volna bemutatni. Mert Kaya Ibrahim ugyebár világ életében arról álmodhatott, hogy legyen neki is egy Századvég Centumja…

 

Ha Török Gábor tökösebb legény lenne, mint amilyen, akkor kibányászhatta volna a középiskolás osztálytársak közül Varga Tamást és rajta keresztül mutathatta volna be ajnározott kedvencének kezdeti formálódó arculatát. Az első Orbán kormány idején Varga elhúzza a csíkot az APEH nyomozók és az egyéb büntetőperek elől. Ellene a körözést, ki tudja milyen okból, csak évekkel később adják ki. Akkor talán a volt osztálytárs már nem is kormányfő. Vargát végül Hollandiában az illetékes szervek elütötték, kiadták és hazahozták.

Hogy a Zuschlag fiú pár milliós csalásért és más bűncselekményekért 6 év fegyházbüntetést kapott, az egy dolog, de, hogy Varga Tamás Sándor negyvenszer annyiért, miért kapott csak 3 és fél év letöltendőt, azt csak a jóisten tudja, meg még öt ember az országban. Töröknek innen kezdeni a kőművességet belátom, nagy merészség lett volna, így aztán, mivel nem tette, falazni falazott ugyan a” baromi jó politikusnak”, de pont a lényeget nem ragadta meg, ami Orbán arculatának kialakulásánál, Vargától tart egészen Mészáros Lőrincig. Így aztán csak culágerkedett a téma körül.

 

Török bevédi Orbánt azzal, hogy tagadja az ellenzéki véleményt, mely szerint ajnározottja mindenütt diktatúrát épít. Még ezt a cikket is felhozhatná példaként, hogy na lám, még ilyet is lehet írni. Tévedése alapvetően abban rejlik, hogy eszébe sem jut megemlíteni azokat a tényezőket, melyek a mai hatalom autokratikus jegyeit hordozzák. Szabad választásokról, médiáról beszél, elhallgatva mindent, ami a korlátlan hatalom kiépítésének érdekében Orbán alatt történt.

Hogy Török a baloldal kollaboránsa-e, vagy sem, azt pedig döntse el az olvasó!

 


További hírek

  Lemerünk ülni a kedvenc padunkra?
2020. 07. 08. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Fellebbezett a kirívóan enyhe büntetés ellen a fideszes pedofil diplomata – az ügyészség és az MSZP is megszólalt
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Magyarország az egyik legkorruptabb ország az EU-ban
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Gyömrő lett a térség leggondozatlanabb városa
2020. 07. 07. 09:33 gyomroi-hirhatar.hu
  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Elhunyt a Volt egyszer egy vadnyugat legendás zeneszerzője
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport