HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Először emberek vagyunk és csak utána magyarok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 28. 18:51     


Adorján György

Először emberek vagyunk és csak utána magyarok
Automata gombnyomogató politikusaink közül többen szajkózzák a gyűlöletkeltő, a menekültekre vonatkozó, uszító, hergelő, betanult szöveget.

Bizony, bizony, ha a magyarság előbbre való az emberségnél, akkor nagy a baj itt kérem! Ha az emberi méltóságot csak a nemzeti hitvallás keretein belül lehet értelmezni, akkor valami nagyon kificamodott a fideszes fejekben. Ha őszentségének a menekültekre vonatkozó intelmeit ilyen nagy ívben semmibe veszik kormányzó politikusaink, akkor valami nem stimmel a keresztényi alapokon való hatalomgyakorlással.

Ha az illiberális államépítés szabadságharcos eufóriájától ejakuáló felcsúti pávatáncos, a maga nemzetinek tartott papagájkórusával együtt lefitymálja Merkel kancellár és Juncker elnök menekültekkel kapcsolatos nyilatkozatait, akkor nagy baj van a hazai külpolitikában.

 

Nem gondolnám, hogy az ötödik párttagkönyves szélkakasnak Magyar Hírlaptól eleresztett közéletet szennyező pukizásaira, vagy akár a Századvég Alapítvány vezető elemzőjének hasbeszélő hazabeszélésére idehaza, csak azért, mert ők magyarok, jobban kellene figyelnie mindenkinek, mint Ferenc pápa szavaira, vagy az EU vezető politikusainak mondataira.  Álságos a hazai rezsigladiátor minapi kijelentése, mely szerint a magyar kormánynak és a magyar parlamentnek nem csak magyarországi, hanem nemzetközi, európai uniós, schengeni egyezményekben vállalt kötelessége, hogy a magyar határszakaszt és az európai uniós határt megvédje. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint ugyanakkor hazánk kormánya megszegi nemzetközi kötelezettségeit, amennyiben nem engedi be területére a migránsokat.

 

Automata gombnyomogató politikusaink közül többen szajkózzák a gyűlöletkeltő, a menekültekre vonatkozó, uszító, hergelő, betanult szöveget. Olyanokat, hogy ők hosszú távon szeretnék megőrizni a magyarságot és az országot, arra nem lehet "nagy tömegekben ráereszteni" az idegen kultúrákat, idegen törekvéseket, mert annak súlyos következményei lennének. Olyanokat, mint: "ha eredményes lesz a szárazföldi harc az Iszlám Állam ellen, akkor a jelenlegi terroristák lesznek a menekültek". Vagy, "be kell gyűjteni a használt ruhadarabjaikat, nehogy egy helyi magához vegye őket, hiszen ki tudja, milyen kórokozókat hordoznak magukkal".  

 

Egyesek közülük a médiában már hordáról beszélnek, szélső radikális csoportok ízléstelen, rasszista megnyilvánulásait meg sem említve. A mostani kormány strébersége nyilvánvaló, más, szövetséges, vagy baráti országok kárára keresi a megoldásokat menekültügyben, mikor közismert, hogy a menekültügy nemzetközi súlya és jelentősége miatt már régen túllépett Magyarországon.

 

Orbán részt se vesz azon a bécsi konferencián, melyen a nyugat-balkáni országok vezetőivel tárgyalnak a kialakult helyzetről. Ennek magyarázata a sajtóiroda vezetője szerint pedig az, hogy „Magyarország nem képezi a balkáni térség részét”. Persze, úgy tesznek, mintha nem is lennénk érdekeltek az ügyben! Pávatánc ez a javából! Pénzt azt kérünk Brüsszeltől, de belpolitikai okokból már nem akaródzik részt venni az európai közös erőfeszítésekben a menekült kérdés megoldásának ügyében!

 

Első sorban emberek vagyunk, és csak ezután magyarok! A napi nagy létszámú migráns belépők negyede gyermek. Itt az ideje, hogy velük megkülönböztetett módon bánjanak! Hallott már valaki arról, hogy a kormány részéről külön is foglalkoznának velük, vagy csak a látványtervezett megoldásokra szorítkoznak? A civil csoportokon és kezdeményezéseken kívül, a karitatív szervezetek segítségnyújtásán túl mit tesz a kormány a sok száz menekült gyermekért, megelégszik a First Lady látogatásával? Határvadászattal, könnygázzal, kerítésekkel, menekült ellenes szólamokkal, szlogenekkel, a háttérben nemzeti díszletekkel előadottan, látványtervezetten, csak az európai értékekkel szembe képesek a mostani gyakorlatot folytatni.

 

Az ember testi és szellemi sérthetetlenségének joga, az emberi méltóság alapvető része, független attól, hogy mely nemzethez, vallási felekezethez, vagy népcsoporthoz tartozik valaki. Az illiberális felfogás szerint az emberi méltóság már nem egy velünk született, tőlünk elidegeníthetetlen jog. Alaptörvényük is ezt igazolja. Alapvető fontosságú elemeit pedig kifelejtették, mint a halálbüntetés tilalmát, vagy a testi és szellemi sérthetetlenséghez való jogot. Vajon miért?

 

Orbán mostani pszichózisa addig működik, amíg hagyjuk. Amíg az egészségügyben dolgozók tűrik kiszolgáltatott helyzetüket a pedagógusokkal együtt. Amíg a gazdák a földalapú támogatásoktól zsibbadtan, nem kapnak kaszára, kapára, a rendvédelmis életpályával mézesmadzagoltakkal együtt. Amíg a demokratikus ellenzék nem csak hagyja magát feldarabolni, de maga is elkövet mindent annak érdekében, hogy osztódjon, ahelyett, hogy egységbe kovácsolódna. Brüsszelben feljelenteni pedig a mostani rendszert továbbra is erőteljesen kell, minden arra rászolgált esetben. Magától értetődően nem az országot, hanem Orbánt és kormányát, ha már idehaza nem lehet kordában tartani őket, az általuk megteremtett tehetetlenségi nyomaték súlya miatt! Ez nem a haza ellen való cselekedet, hanem éppen a hazáért!

 

Végezetül, a kormány honlapján hiába jelennek meg kedvezőnek tűnő menekültügyi módosítások, amíg azok betartatása és betartása nem fontosabb a megjelenésnél, amíg az emberi méltóság tisztelete nem előzi meg a nemzeti hitvallás iránti ájult, magyarkodó rajongást, addig marad az említett pszichózis!

Mert nincs a világon olyan nemzeti hitvallás, amely bárkit embertelenségre jogosítana fel!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport