HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Fejétől büdösödik a láb

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 26. 07:14     


PuPu

Fejétől büdösödik a láb
Eltelt már pár nap azóta, mióta az Egyesült Államok egy volt elnök és a jelenlegi elnök udvarias figyelmeztetése és az arra adandó válasz hiánya miatt beleköpte véleményét – lassan, szótagolva, hogy még ő is érthesse - Orbán Viktor pofájába: korrupt, harmadik világbeli rendszert építettél, nem marad következmények nélkül!

Nem örülöm neki túlzottan, mert ez már csak úgy szokott lenni, hogy ami jó – például The Famous Goose whisky – azt a nép képviselői útján fogyasztja, akik ennek fejében a borfogyasztást szívesen átengedik hálás népüknek, felkínálva neki a Sóska Tablettás Cuvéet, mely fele részben sóskából, fele részben meg cirokseprűből, borkősavból, Viagrából és használt tornacipők extraktumából lett házasítva.
A végén mindig a kisember feje fáj, ősi tapasztalat ez…

Jellemző a magyar mentalitásra, hogy a korrupció mibenléte tulajdonképpen senkit sem érdekelt, valaki bedobta a köztudatba, hogy két amerikai céget akart megzsarolni hat ember, köztük Habony Árpád és Vida Ildikó, a NAV elnöke, és őket az Egyesült Államok kitiltotta a területéről.
Orbán is megszólalt, szerinte magánszemélyek és a kormány alkalmazottai is vannak a listán, ezért szerinte részben magánügy, részben pedig közügy az amerikaiak eljárása. 

Szerintem meg ez tisztán közügy, merthogy az államnak a törvénysértést hivatalból üldöznie kell, és ilyen szempontból közömbös, hogy a bűnt Kalányos Gáspárné követte el egy tyúk ellopásával vasárnapi ebéd jogellenes elkészítése céljából, vagy Vida Ildikó, az adóhatóság vezetője, hivatali beosztásával visszaélve, saját és tettestársai vagyonának gyarapítása céljából.
Emellett csak a cowboy-filmeken van olyan, hogy a rablóbanda hat tagja látványosan egymás mellett lovagol a prérin, hogy elvegye a Világszép Mary tehénitatóját, megpocsékolja őt, húgát, hű öreg béresüket és az örömét nehezen leplező nagymamát.
A korrupciónál inkább a négyszemközti beszélgetések jöhetnek szóba, ezért is oly nehéz rábizonyítani a tettesekre a dolgot.
Ha itt az elkövetők hatan vannak, akkor az nem egy korrupciót valószínűsít, hanem minimálisan is hatot, de ezt értsük csak az Egyesült Államok cégeire, mert a német, francia és a többi cég kapcsán egyelőre még nem tiltottak ki senkit az érintett államokból.

Azt mondják, hogy az érintetteknek stratégiai partnerséget kínálnak, ha kis pénzzel megtámogatják a magyar maffiát – ha a stratégiai partnerek számából következtetünk vissza a bűncselekmények számára, akkor nagy a valószínűsége, hogy a kitiltások befejeztével a magyar politikai elit számára már csak a Plutón marad beutazásra alkalmas hely.
A tettesek jelenleg hatan vannak, pedig a gonoszoknak heten illik lenniük, habár ha hozzáadjuk a létszámhoz a bűnbanda vezérét is, akkor ki is van a létszám. 
De itt ez sem érdekel senkit, mert itt az érdekel mindenkit, hogy ki dobta fel őket, pedig az kellene, hogy érdekeljen mindenkit, hogy mi a helyzet a kormányfő érintettségével az ügyben.
Merthogy az érintettek mind-mind az ő emberei, Vida Ildikóstól, Habony Árpádostól, és csak a nagyonhülyék hiszik azt, hogy nem az ő tudtával, engedélyével, utasítására próbálkoztak a pénzverdén kívül pénzt csinálni a Család megbízottai.
Habony nélkül a mellékhelyiséget sem keresi fel Orbán, akinek Vida Ildikó is régi bizalmasa, jogász, aki egykori Bibó-kollégistaként Orbán és Simicska közvetlen harcostársa volt - jelenleg éppen szökik az újságírók elől.

Mindenesetre érdekes és jellemző, hogy az USA budapesti ideiglenes ügyvivője úgy beszél a magyar tisztviselőkkel és tisztviselőkről, ahogy a tolvaj cseléddel szokás, aki nem csak lop, de nagy a pofája is.
Hát, most majd kisebb lesz.

 Azt is mondta az amúgy jogvégzett, de azóta sokat felejtett Orbán, hogy “miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani, ez azt jelentené, hogy nem tudjuk megvédeni a saját állampolgárainkat”. 
Meg, hogy “Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.”
No, ez így sík marhaság, innen már csak egy lépés, hogy egyenesen beismerő vallomást írjon elő egy eljárás megindításának előfeltételéül.
Ha állami vezető ellen gyanú merül fel, akkor nyomozást kell indítani, ha a gyanú beigazolódik - alapossá válik - akkor át kell adni az ügyet vádemelésre az ügyészségnek, ha az vádat emel, akkor lesz a gyanúsítottból vádlott, majd a bírósági eljárás végén elítélt, vagy felmentett.
Habony esetében képzeljük el, hogy Kissinger lehúzza valamelyik külföldi vállalatot, csak Kissingernek nem volt akkora befolyása az Elnökre, mint Habonynak van a kis hepciásra.
Hagyta volna szó nélkül Amerika?
És Kissingert vonták volna felelősségre?
Ugyan…

És nem kell az amerikaiakra mutogatni, nem Azerbajdzsánból tiltottak ki korrupció miatt kormányközeli embereket és magas beosztású állami tisztviselőket, hanem a világ vezető hatalmának területéről, ez pedig éppen elégséges ok és indok lenne az eljárás megindítására.
Bizonyítékokat meg majd produkál a nyomozás, mert ha nem, akkor Amerika azt is hiheti, hogy Orbán hazugsággal vádolja Obama adminisztrációját.
Emiatt lehet, felúszna a Dunán az USS Enterprise repülőgéphordozó is, mely ellen természetesen be tudnánk vetni a Hapcit, de kockázatos, kétesélyes játszma lenne.

Egyszóval, nem lenne baj, ha valaki végre feljelentést tenne, egyrészt az Ügyészség ellen kötelességszegés miatt, másrészt a kormányfő ellen, korrupcióban való részvétel gyanúja miatt, mert ne feledjük, ezek nem tervezett, hanem részben végrehajtott cselekmények voltak, és egyelőre élnek még a tanúk.
Lehet, ez annak is köszönhető, hogy amerikai állampolgárok.
Ha magyarok lennének, lehet, már leesett volna egy karton Vénusz, meg egy flakon Floriol a magánrepülőgépükről, és mikor kiszállnak összeszedni a cuccot, akkor egy ismeretlen felségjelű MI-24-es, melyet egy Lindbergh nevű kettős állampolgár emlékműve vezetett, halálra gázolta volna őket.


Szarban van a Vezér, ez az internetadós terelés se jött be.
A vicc az lenne, ha ebbe bukna bele, nem a korrupcióba, de hát így jár, aki nem emlékszik a Vizitdíj nevű, rendkívül hülye szellemre, melyet pedig ő szabadított ki a palackból. 
Ki miben vétkezik, abban bűnhődik, tartja a nép bölcsessége.
Az USA kiadta a „Meghunyászkodni!” parancsot, Orbánnak nem sok választása maradt, hiszen annyi kedves ügyet gyűjtött össze az idők folyamán, hogy túl sokat okoskodni nemigen áll módjában.
Már csak attól kell tartani, hogy Habony hasbarúgja az amerikai ügyvivőt.
Vagy Obamát.
Ez egy erős kurzus, majd meglátjuk, ki nevet a végén!

:O)))

 


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport