HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Görög a nehéz kő

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 04. 19:46     


PuPu

Görög a nehéz kő
Azt szeretik ismételgetni Nemzeti Ejakulátum és társai, hogy a 2010-es kormányváltáskor az államcsődtől mentették meg az országot, merthogy éppen olyan állapotban volt az ország, mint Görögország. Hogy ez nem igaz, az egyetlen percig sem zavarta őket, ma is ezt mantrázzák, holott a helyzet alapvetően különbözött és különbözik ma is.

A pénzügyi-gazdasági világválságból - már amennyiben annak vége van - Magyarország megerősödve, remek kilátásokkal jött ki, köszönhetően a Gyurcsány-kormány rendkívül jó, de rendkívül rosszul kommunikált intézkedéseinek.Nem én mondom, a korabeli gazdasági elemzők értékelték úgy, hogy Magyarország a válság nyertese lehet.

 

A két ország álságos összehasonlítása meg is hozta az eredményét, Kósa és Szijjártó hazug nyilatkozataikkal sikeresen bedöntötték a forintot, mely azóta sem tért magához.

Az attrakció előtt 273 forint volt az euró, másnap már 282 forint, így azok akiknek volt befektethető pénzük, irgalmatlan nagyot kaszáltak az árfolyam-emelkedésen, egy nap alatt euróként közel tíz forint nyereséget realizálhattak.

Kevés ember rendelkezett annyi pénzzel, hogy ezt a remek alkalmat ki tudta volna használni, talán azoknak volt annyi, akik a Fidesz lélegeztetőgépét üzemeltették a nyolc sovány tehén esztendei alatt, meg hát természetesen a helyzet előállítói.Ők ma is remekül éltek a bennfentes kereskedés adta lehetőségekkel, és hogy ez ne jusson eszedbe, hát építtetnek veled egy százhetven kilométeres kerítést.

Jut eszembe, hogyér is adják ma a forintot?

 

Mindenesetre van hasonlóság a két ország között.

Elsősorban a politikai elitek hihetetlen felelőtlenségét tekintve.

Görögországban azt a hitet ültették el az emberekben, hogy a jólét az járandóság, hogy ők dönthetik el, hogy továbbra is a megszokott felelőtlenséggel élhetnek, adófizetés nélkül költhetnek orrba-szájba, hogy a felvett hiteleket soha nem kell visszafizetni, hogy nem kell az államháztartást rendbetenni.Nálunk az államháztartást Gyurcsány és Bajnai rendbetette, Orbánnak már csak arra kellett vigyáznia, hogy az elért eredményeket ne veszélyeztesse.

Vigyáz is rá, amit lop - azt a szegények rovására lopja, akik - most úgy tűnik - beletörődnek a megváltozhatatlanba.

Hiába a demokrácia olyan, mint a gyümölcs, míg éretlen, addig savanyú, fanyar és ízetlen...

Magyarországon a probléma a politikai elit korruptságában keresendő - tisztelet a kevés számú , tisztességes kivételnek.

Ez tette tönkre az államot, ez tette tönkre a baloldalt, a szakszervezeteket,  a politikusokat, a pártokat, ez juttatta hatalomra a szervezett bűnözést.

 

Ennyi a hasonlóság, meg még talán az, hogy a politikusok az  utolsó pillanatig bíznak abban, hogy azok, akiknek a kegyelméből még egyáltalán működik az országuk, a végtelenségig tolerálni fogják a bunkó nagypofájúságot, a közös célok látványos negligálását.

Tanulságos, hogy Görögország három nap alatt jutott a szakadék szélére, a bankautomaták napi hatvan eurót adhatnak ki, aNYARALÓK üzemanyag híján sorra adják vissza bérelt autóikat, az utcákon áll a bál.

Más okból, más forgatókönyv szerint de ez vár ránk is.

Eljön az a pont, amikor a mi pávánk nem tud már olyat lépni, hogy ne taposson az Unió tyúkszemére, és akkor nálunk is életbe léphet a görög modell - akkor pedig a mi kis harcimarcink akkorát fog szívni, hogy behorpad Juncker homloka.

Titkon érzi is ezt a politikai elit, Lázár nem véletlenül adja elő fékezett habzású násztáncát, készül az utódlásra.Persze az is lehet, hogy Orbán készíti elő a terepet a koronázásához, pedig jobb lenne, ha elhúzna, mint a vadludak, nem várná meg, míg a nép eldurvul.

A románokra mondták, hogy a puliszka nem robban - aztán egyszer mégiscsak, ugye.

Mi mindig hepciáskodtunk, de aztán mindig hanyatt vágtuk magunkat a hatalomnak.

Azért voltak két-három napos fellángolások...

Hátha nem haltak ki a tradíciók...

 

:O))) 

 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport