HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Kezdődik a hét

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 06. 07:19     


PuPu

Kezdődik a hét
Kicsit lazsáltam, de hát lazsált a politika is a hosszú hétvégén.

Kicsit lazsáltam, de hát lazsált a politika is a hosszú hétvégén.

Viszont hétfő reggelre végre győztes harcra ébredt az ország, csapataink megszállták a Citadellát, kardélre hányták a szuvenír-bárókat, elfoglalták az erőd stratégiai pontjait – ember se ki, se be.
Büszkén lobog a narancssárga zászló, miénk a vár, tiéd a lekvár!

A Citadella stratégiai pontja a magyar idegenforgalomnak, buszok hozzák-viszik a potenciális vásárlókat, egy-egy üzlet egy-egy kis aranybánya.
Nem ez az első ostrom, de lehet, hogy ezt már nem élik túl a bérlők, legfeljebb, ha olvasztott arannyal öntözik az ostromlókat, habár nincs az az arany, mely ezeknek elég lenne…

Viszont egészségesebbek leszünk, mert ha mi valaminek nekikezdünk, hát ott aztán kő kövön nem marad.
Ma reggelre kiderült az is, hogy a közétkeztetésben olyan reformokat vezetnek be, melynek eredményeképpen az ellenállóképesség nő, így ha tüdőgyulladást kapsz a munkahelyed kapuja előtt a hófúvásban elszívott cigaretta miatt, akkor is túlélheted, hiszen az étkezőasztalon só- és cukortartó nem helyezhető el, emellett a kajának sótlannak kell lenni, hadd egyen mindenkit a sóért a fene.
Viszont a hajdani szivartárcák mintájára divatba jönnek majd a só és cukortárcák, az emberek egymást kínálgatják majd: kérsz egy csipet Parajdit? De van tengeri is!
Jódozottat vagy simát?
Persze ezt majd ellenőrizni kell, természetesen az ellenőr zsebében is ott lesz kis stanicliben a cukor meg a só, végtére is ez Magyarország, – ki a fene szereti sajtalanul a libacombot?
 
 

Tilos lesz felkínálni „szénsavas vagy cukrozott üdítőt, szörpöt, a "Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti" gyümölcslén kívül más gyümölcs vagy zöldségitalt, továbbá a népegészségügyi termékadóról szóló törvény szerinti energiaitalt, illetve gyümölcsízt.”
Tulajdonképpen nem lenne baj, ha a gyerekek hozzászoknának az egészséges étkezéshez, de ehhez persze az kellene, hogy ne csak a közétkeztetésben, hanem otthon is ezt szerettessék meg velük.
Szinte látom lelki szemeimmel. mikor Kolompár Dzsennifer aggódva fordul egészségesen sovány urához: „Te Jaózsi! Az rendben van, hogy teneked 25 százalék zsírtartalmú szalonnát szervírozok, de a purdéknak adhatok kaviárt? Merhogy az saóós!
És ez a kötelező tejitatás is - nem baj az, hogy minden nap túrót hánynak?”

Ez ellen persze lehet tenni – a kodályi népdalkincs legszebb darabjai közé tartozik a „Túrót eszik a cigány” – az érintett etnikum tagjainak minden nap el kell énekelnie a dalt, ennek hatására majd idővel szert tesznek azokra az enzimekre, melyek elengedhetetlenek a tej emésztéséhez, addig meg legyenek türelemmel és böfögjenek!

A mesét is átírják, a legkisebb királylány nem azt mondja az öreg királynak, hogy úgy szeretlek édesapám, mint a sót, hanem azt, hogy úgy szeretlek, mint a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti répalét!

Namármost az régi okosság, hogy az egészséges étkezés pénzbe kerül, nem is kevésbe.
A kérdés itt az, hogy miből tudja kigazdálkodni egy konyha a többletköltséget, merthogy ezek a derék rendeletalkotók rendre elfelejtik mellépakolni a pénzt az idétlenségeikhez.
Ebben az országban csupa-csupa kis Marie Antoinette intézi a népegészségügyet: A népnek nincs kenyere?
Hát egyen teljes kiőrlésű búzalisztből készült kalácsot!

Mai történés az is, hogy az oroszok elzárták az olajcsapot Ukrajna és Magyarország felé.
Nem mi vagyunk a főszereplők, de azért ez egy minimálisan is kellemetlen fejlemény.
 A Fehéroroszországon és Ukrajnán is keresztül haladó csővezetéken keresztül 2013-ban mintegy 1,7 millió tonna (naponta több mint 30 ezer hordónyi) olajszármazékot szállítottak. 
Ez az egyetlen ilyen szállítási útvonal, amelyen Magyarországra az orosz kőolajszármazékok, így a gázolaj is eljut. 
Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki - idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.
Állítólag hamarosan tárgyalnak az ukránok, reménykedjünk, hogy meg is tudnak állapodni, ami azért meglehetősen bizonytalan.
Formailag a vezeték tulajdonjogát érintő kérdésekben nem volt egyetértés, de hát a nagypolitikában minden mindennel összefügg, így aztán akár el is húzódhatnak azok a tárgyalások – felettébb kellemetlen lenne.

Mai esemény még, hogy Gyurcsány Csepelen mondott egy-két érdekes mondatot, - szerinte például nem lehet a Jobbikkal cimborálni, meg, hogy szörnyű, amikor Orbán dicséri az MSZP elnökét.
Ezzel egyébként egyet lehet érteni, a szocialista párton belül pedig haladéktalanul el lehetne a jelenségen gondolkodni…

A szocialisták mozgásszervi megbetegedettjeinek Parlamentből kiszorult csoportja a közkedvelt Puch László szervezésében találkozót tart a hónap közepén Harkányban, ahol meghallgathatják a résztvevők Orbán Viktor irányelveit „Mit kell tenni, hogy csepp kis lóvé azért csordogáljon?” címmel.
Hogy aztán ez mit hoz a pártra, azt a fene tudja, jómagam azt hiszem, ideje lenne tagrevíziót tartani, ha lehet tisztújítással egybekötve, gondosan ügyelve utóbbi során, hogy a találkozó résztvevői még az alapszervezeti taggyűlések jegyzőkönyv-hitelesítői se lehessenek a továbbiakban.

Mai hír az is, hogy május 23-án vitáznak egymással az európai parlamenti listavezetők – erről állapodtak meg hétfőn az Együtt-PM, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Seres Mária Szövetségesei képviselői – írja a nol.hu
Azt nem írja, hogy hol a Fidesz listavezetője...
Nagyon gyümölcsöző vita lesz, Orbán szélsőjobb szövetségese, liberálisnak mondott szövetségese, Seres Mária, Bajnaiék meg a szocik vitatkoznak, a DK éppen hány, Orbán meg röhög.

Szombaton viszont a Parlament előtt Úrfelmutatás lesz. - Miurunk lesz kiállítva, hadd viktorozzon hálás népe, ha már sikerült kibuliznia az ismételt kétharmadot – megérdemli!
Szerintem azt is, amit ennek az egész folyamatnak a végén kapni fog, mégha én inkább hosszú, magányos elmélkedésekkel töltött éveket is kívánok neki a két méter tömény igazság helyett…
Mindenesetre ott áll majd a Vezér hasonmása (hason kicsit karcsúbb…) a piedesztálon, páncél alsógatyában és golyóálló mellényben, hívei között.

Mi vár még ránk…
Aggódjunk együtt… 
:O)))

További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport