HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Látványtervezés megfelelési kényszerrel

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 10. 07:50     


Adorján György

Látványtervezés megfelelési kényszerrel
A megfelelési kényszer olyan erős, hogy hatása még gerincferdülést is okozhat.

A megfelelési kényszer olyan erős, hogy hatása még gerincferdülést is okozhat. Mindig is volt olyan, hogy az állam erőszakszervezete elvetette a sulykot, hogy a rendőrség a mindenkori politikának való megfelelés érdekében látványosan hajtotta végre, amúgy törvényes intézkedéseit. Most is ez történt. Hétfő reggel és aztán egész délelőtt olyan volt az Ökotárs Alapítvány belvárosi, Szerb utcai irodájának környéke, mintha terrorcselekménnyel, az alkotmányos rend elleni fegyveres szervezkedéssel gyanúsított személyek elfogására készült volna a rendőrség. Az arra lakók joggal hihették mindezt, látva az ott megjelent rendőri erőket.


Pedig nem erről volt szó! Pusztán egy hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indult eljárásról, melynek során házkutatást és lefoglalást hajtott végre a hatóság. Persze mindent meg lehet magyarázni, így a nagy erők jelenlétét is. Sok volt az elszállítani való, meg arrafelé nagy a forgalom és a zavartalan munkát biztosítani kellett. No, meg ezen a környéken lakik több kormánypártokhoz közelálló személy is, nem árt, ha ők is látják a felhajtást, hogy mennyire komolyan veszi a Norvég Alapokkal való civil visszaélést a nyomozó hatóság. Még az hiányzik, hogy szó nélkül engedjék és büntetlenül tűrjék azt, hogy holmi liberális zöld szervezet civil támogatásokat osszon szét olyanoknak, akik azt a kormány ellen használják fel.  Így aztán meg kell mutatni, hogy Orbán és democsokráciája védelmében a rend őrei milyen lelkesek!


Mindig is volt, így aztán ma sincs ebben semmi különös, olyan rendőri vezető, aki egzisztenciális okokból, előmenetele, vagy éppen beosztásának elvesztésétől való félelme miatt túljátszotta a kapott feladatot. Vagy szíjbilincs használatának elrendelésével, vagy talpig fegyverbe öltöztetéssel, netán a legforgalmasabb időpont kiválasztásával, forgalom lezárásával, se ki, se be elrendelésével fokozva az adott törvényes intézkedés látványa iránti érdeklődést. Ismertem magam is ilyen rendőrtisztviselőket. Tábornoktól kezdve őrmesterig. Mindegyikőjük, szerepét túljátszva akart megfelelni valakinek, vagy valaminek. Voltak közülük sokan, akik élvezték is ebbéli magatartásuk gyümölcsét, közvetlen munkatársaik utálatával együtt. Így szerzett tartáshibájuk sem zavarta őket, lelkiismeretüket többen azzal nyugtatták, hogy az egészet családjukért tették.


A jelenlegi hatalom birtokosai már nem bírnak magukkal. Annyira nyeregben érzik magukat, hogy azt gondolják, bármikor, bármit megtehetnek következmények nélkül. Az ellenzék, a hatalom tudatos politikájával is szétziláltan, esetlenül bukdácsol ebben a jobboldali populista, úgymond konzervatív labirintusban. Kisebb civil csoportok gyermeteg módon próbálkoznak ellenállással, még pártokat is felszólítva, hogy hozzájuk csatlakozzanak. A fideszesek fülig érő szájjal vigyorognak mindezen, kommunikációjuk minden mondatában kéjesen említve a bukott baloldalt. Kampányidő van. Részeredmények, a mostani hatalom gyengítésében még születhetnek október 12-én, a jobboldal belső forrongásának segítségével. De alapvető változást csak más erők megjelenése hozhat, azok viszont látványosat!


Ezek az erők, a kirekesztett, kisemmizett nincstelenekből állnak, a rezsicsökkentéssel megvezetettekből, azokból, akiknek arra sem telik, hogy kimenjenek kemping cuccaikkal a parlamenti térre, akik a boltban kockás hitel füzetbe íratják már régóta vásárlásaikat. Belőlük, akik ebben a kis országban milliónyian nyomorognak, akik korán halnak, sokszor a több éves korházi várakozási lista miatt. Ha ők megindulnak, az lesz csak az igazi látványosság! Tervezni sem kell majd, maguktól mennek azok ellen, akik őket ennyire nyomorulttá tették!

 


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport