HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Meleg témák hőségben

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 07. 09:36     


Adorján György

Meleg témák hőségben
De ha egy Alaptörvényben a nemzeti hitvallás fontosabb az emberi méltóság tiszteleténél, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy a homoszexualitás megítélésében az előítéletek cunamija kis hazánkban jelen van!

Hétvégére lehűl kissé a levegő, forróság után az enyhülés megváltó lesz minden élő szervezetnek. Különösen azok után, hogy a +40 Ckörüli hőmérsékletet az elmúlt napokban még növelték is egyes történések. Egy pécsi képviselő kiadósat buzizott a július 3-12-ig tartó Pride kapcsán, míg a politológus Ceglédi is jókat élcelődött azon, hogy a képviselőt pártja emiatt kizárta soraiból. A témával kapcsolatban jut eszembe, hogy Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter bíboros testvére és az Apor Vilmos Főiskola rektora Élő kenyér című, 10 éveseknek szóló hittankönyvében a homoszexualitás halálos bűnnek írja le, vagyis olyan tevékenységnek, mely a kárhozatra/pokolba vihet. Ezzel szemben Ferenc pápa híressé vált repülőn készült interjújában a következőket mondta a homoszexualitásról: Ha egy meleg ember keresi Istent, és jó szándékú – ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A melegeket el kellene fogadnia a társadalomnak, még ha az is a keresztény tanítás, hogy a homoszexualitás bűn.” Most akkor mi van?

 

De ha egy Alaptörvényben a nemzeti hitvallás fontosabb az emberi méltóság tiszteleténél, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy a homoszexualitás megítélésében az előítéletek cunamija kis hazánkban jelen van!

 

A buzizók táborát vedd csak szemügyre alaposan. Válogatva a nemzeti hitvallást az emberi méltóságnál előbbre valónak tartók közül, egy csokorba szedve a díszvirágokat. Kerényi a Nemzet Színházának új igazgatóját így bíztatta: "meg fogja csinálni a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről". Ennyit beköszöntőnek.

 

De a buzizók táborába még sokan tartoznak, különböző szinteken, vérmérsékletük szerint. Azok is, akik anno azt üvöltözték, hogy „zsidókat a Dunába, Gyurcsányt meg utána”, akik a Győr-Vasasmérkőzésen magukból kikelve ordították, „Rába parti cigányok ba@@tok az anyátok”. Vagy akár az arany érdemkereszttel nemrég kitüntetett Kárpátiás Petrás, aki ezt a szöveget eresztette meg a 2009-es Sziget bulin: „Azok az emberek, akik számunkra nem igazán emberek, hanem ilyen félresikerült, selejtes micsodák. Ők erre büszkék. Melegek és büszkék. És erre felhasználják a kicsi gyermekeinket, hogy döntse el, hogy jó-e a buzulás. Mint ahogy a Brian életében Lolita azt mondja, joga van nőnek lenni, a gyerek is döntse el, hogy anyatejet kér vagy apatejet." Ez azért már nem semmi egy fidesznyikek által kitüntetett arany érdemkeresztestől.

 

Tíz évvel ezelőtt még lemondásra szólította fel Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi minisztert Bégány Attila, a Jobbik Magyarországért Mozgalom gyermekvédelmi kabinetjének elnöke, mivel ő nyitotta meg július 7-én annak a meleg és transzvesztita mozgalomnak a rendezvényét, melynek deklarált célja, hogy megváltoztassa az alkotmány által is védett házasság és család intézményének több ezer éve kialakult normáját. Az antiliberális párt szerint Göncz Kinga ezzel méltatlanná vált a minisztérium vezetésére. A minisztérium alá rendelt Egyenlő Bánásmód Hatóság tanácsadó testületének tagja az a Kárpáti József is, aki a Háttér Társaság a Melegekért nevű civil szervezet jogi képviselője. Mivel a háttér finanszírozásában részt vesz a Soros Alapítvány is, ezért Soros Györgyöt nem kívánatos személynek tekinti a Jobbik. (Magyar Nemzet, Pride.hu, 2005. július 14-15)

 

Előtte Semjén pedig a maga módján így fogalmazott: „ Mi nem árulunk zsákbamacskát, mi azoknak (…) a támogatására számítunk, akik úgy gondolják, hogy a teremtés és a természet rendje szerint a házasság egy férfi és egy nő között áll fönn (…) Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re!" NO, KOMMENT!

Tarlós visszataszító felhorkanásairól, vagy Kósa meg a többi fineszes - fideszes előember, témához kötődő megnyilvánulásairól most nem emlékeznék meg. Nem európaiak azok, hanem inkább félázsiaiak. Ami pedig a Fidesz-KDNP állásfoglalását illeti, az mindig a szavazatszerzési igény által diktált helyzettől függ. Pride ügyben sincs ez másképpen, 2018 még odébb van, most nem kell kihegyezni annyira a kérdést, majd két év múlva fokozatosan!

 

Az idei Pride rendezvénysorozat csúcspontja a szombat délután fél 4-kor kezdődő hagyományos Budapest Pride Felvonulás lesz, a fővárosi Nagymező utca és az Andrássy út sarkától a Tabánig. A Pride közösségi oldala szerint a színes, vidám, befogadó tömeg azért vonul utcára idén is, hogy megmutassa: továbbra sem enged a kirekesztő és megfélemlítő megnyilvánulásoknak. Azt hirdetik, hogy a közösség önszerveződése mindenkinek példa lehet az önelfogadásra, a társadalmi igazságosságért történő kiállásra. Ezt a gondolatot vallják annak - az Egyesült Államoktól Új- Zélandig sorolható - 25 országnak a diplomatái is, amelyek budapesti nagykövetségei még pénteken közös közleményben biztosították támogatásukról az eseményt, hangsúlyozva: a demokratikus államok alapkövei az egyenlőség, a megkülönböztetés elutasítása, és a szabad véleménynyilvánítás gyakorlása. /Népszava/

 

Európai módon, valahogy így kellene máskor is. Szivárványszínű, felhőtlen örömben tobzódva, felszabadultan táncolva, dalolva. Nem pedig gúzsba kötötten, állandó szabadságharcban magunkkal, meg a világgal. Világnemzetinek álmodottan ugyan, de mégis félázsiaiként!


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport