HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Nyomorultak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 16. 09:10     


Adorján György

Nyomorultak
Az MDF lerombolása, romjainak eltakarítása alapvető politikai érdeke volt Orbán Viktornak.

Ezért aztán az UD Zrt ügy összes tanulsága arra kell, hogy késztessen minden jóérzésű, keresztényi erkölcsi alapokkal felvértezett polgári jobboldali konzervatív személyt, hogy átértékelje a Fideszhez való kapcsolatát!

Mit érdemelnek azok a bűnösök, akik képesek politikai megfontolásból eljárást indítani egy titkosszolgálatokat felügyelő miniszter ellen, csak azért, mert az hazája nemzetbiztonsági bizottságának olyan hangfelvételeket juttatott el, melyek fideszes, volt titokminiszterek bizalmas beszélgetéseit rögzítették az UD Zrt vezetőjével, a nemzet biztonságát is érintő tartalommal.

 

Még hogy hivatali visszaélést követett volna el azzal a miniszter, hogy tette ami a dolga. Nem azzal mulasztott volna inkább, ha nem tette volna meg ezt? Ha nem hozta volna tudomására a bizottságnak mindazt, amit a felvételek tartalmaztak? Már tavaly márciusban a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy nem látja bizonyítottnak az ügyészség vádjait és ezt tegnap a másodfokon eljáró ítélőtábla is megerősítette jogerős ítéletében. Felmentés! Annyi kedvezményt kapott a jelenlegi hatalom, hogy nem nyilvános maga az ítélet sem. Ne tudja meg ország-világ, hogy mire voltak képesek a hatalmat kiszolgálók ebben az ügyben!

 

Mert az a nyomorult helyzet állt elő, hogy a feljelentők jogi furmányossággal eljárva és hatalmi helyzetükkel visszaélve, sértettként díszelegve rávették az ügyészségüket arra, hogy hurcolják meg Szilvásy Györgyöt, a jobboldali média gusztustalan kísérőzenéje mellett. Aztán most pofára estek! Ajánlom egyébként jobboldali polgártársaink figyelmébe, hogy maga Boross Péter volt miniszterelnök is a bíróságon, amikor tanúként ebben az ügyben anno meghallgatták, kijelentette, hogy az MDF életébe olyan beavatkozási kísérlet történt, melynek kapcsán ő jobban megérti a vádlottak padjára kerülteket, mint a feljelentőket. Naná, hogy 2010-ben már be sem kerültek a parlamentbe. Nyomorultak, akik ezt így játszatták le.

 

A vádirat szerint az ügy sértettjei többek között Kövér László és Demeter Ervin - mindketten volt fideszes titkosszolgálati miniszterek -, Almássy Kornél volt MDF-es országgyűlési képviselő és az UD Zrt. egyes vezetői. Csak emlékeztetném a nagytiszteletű jobboldali olvasótábor becsületes részét arra, hogy korábban Szilvásy György ügyvédje megkérdezte Kövér Lászlót: mire gondolhatott Bakondi György, az UD Zrt. akkori jogi képviselője - aki az első Orbán-kormány idejében is a katasztrófavédelem élén állt -, amikor a cégnél 2008 szeptemberében tartott házkutatásról azért értesítette, hogy "lélekben és kommunikációban fel tudjanak készülni"? A politikus erre válaszolva úgy fogalmazott: "a hallgatás belegyezés logikája alapján" a közvélemény előtt nem maradhatott ellenállítás nélkül ez a támadás. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy anno a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szóbeli indoklása szerint az első fokú büntetőper azért "siklott félre", mert az ügyészség és ez alapján az első fokú bíróság a sokféle vádbeli cselekményt a személyes adattal való visszaélés fogalmába próbálta "betuszkolni". Ugyanakkor Szilvásy György esetében a másodfokú bíróság szerint a vádban rögzített tények alapján hivatali visszaélés megtörténtét kellett volna vizsgálni, ami azonban első fokon nem helyi bíróság, hanem törvényszék hatáskörébe tartozik, így a PKKB - amely tavaly az első fokú, nem jogerős felmentő ítéletet meghozta - el sem járhatott volna az ügyben. (hvg.hu)

 

Nyomorult helyzet a hazai igazságszolgáltatásban és nem egyedüli. Akit pórázon, bilincsbe verve éveken keresztül meghurcolva vonszoltak a média szeme láttára, nagy balhét körítve az ügyészség által hangszerelt történeti tényállás köré, hogy az majd hamisan szóljon, a jogerős törvényszéki fináléban, azt hogyan lehetne kárpótolni? Csak egyféleképpen. Ezt a mostani hatalmat, szekértolóival együtt el kell takarítani azzal, hogy számadással tartoznak majd minden nyomorult tettükről és cselekedetükről !


További hírek

  Barátok közt: Orbán a hétvégi római fasiszta pikniken beismerte, hogy hazudott
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Hogy mi van...?; - Köves Slomó celebegyház lett, Iványiék rezsiszámlákkal küzdenek
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport