HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Nyomorultak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 16. 09:10     


Adorján György

Nyomorultak
Az MDF lerombolása, romjainak eltakarítása alapvető politikai érdeke volt Orbán Viktornak.

Ezért aztán az UD Zrt ügy összes tanulsága arra kell, hogy késztessen minden jóérzésű, keresztényi erkölcsi alapokkal felvértezett polgári jobboldali konzervatív személyt, hogy átértékelje a Fideszhez való kapcsolatát!

Mit érdemelnek azok a bűnösök, akik képesek politikai megfontolásból eljárást indítani egy titkosszolgálatokat felügyelő miniszter ellen, csak azért, mert az hazája nemzetbiztonsági bizottságának olyan hangfelvételeket juttatott el, melyek fideszes, volt titokminiszterek bizalmas beszélgetéseit rögzítették az UD Zrt vezetőjével, a nemzet biztonságát is érintő tartalommal.

 

Még hogy hivatali visszaélést követett volna el azzal a miniszter, hogy tette ami a dolga. Nem azzal mulasztott volna inkább, ha nem tette volna meg ezt? Ha nem hozta volna tudomására a bizottságnak mindazt, amit a felvételek tartalmaztak? Már tavaly márciusban a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy nem látja bizonyítottnak az ügyészség vádjait és ezt tegnap a másodfokon eljáró ítélőtábla is megerősítette jogerős ítéletében. Felmentés! Annyi kedvezményt kapott a jelenlegi hatalom, hogy nem nyilvános maga az ítélet sem. Ne tudja meg ország-világ, hogy mire voltak képesek a hatalmat kiszolgálók ebben az ügyben!

 

Mert az a nyomorult helyzet állt elő, hogy a feljelentők jogi furmányossággal eljárva és hatalmi helyzetükkel visszaélve, sértettként díszelegve rávették az ügyészségüket arra, hogy hurcolják meg Szilvásy Györgyöt, a jobboldali média gusztustalan kísérőzenéje mellett. Aztán most pofára estek! Ajánlom egyébként jobboldali polgártársaink figyelmébe, hogy maga Boross Péter volt miniszterelnök is a bíróságon, amikor tanúként ebben az ügyben anno meghallgatták, kijelentette, hogy az MDF életébe olyan beavatkozási kísérlet történt, melynek kapcsán ő jobban megérti a vádlottak padjára kerülteket, mint a feljelentőket. Naná, hogy 2010-ben már be sem kerültek a parlamentbe. Nyomorultak, akik ezt így játszatták le.

 

A vádirat szerint az ügy sértettjei többek között Kövér László és Demeter Ervin - mindketten volt fideszes titkosszolgálati miniszterek -, Almássy Kornél volt MDF-es országgyűlési képviselő és az UD Zrt. egyes vezetői. Csak emlékeztetném a nagytiszteletű jobboldali olvasótábor becsületes részét arra, hogy korábban Szilvásy György ügyvédje megkérdezte Kövér Lászlót: mire gondolhatott Bakondi György, az UD Zrt. akkori jogi képviselője - aki az első Orbán-kormány idejében is a katasztrófavédelem élén állt -, amikor a cégnél 2008 szeptemberében tartott házkutatásról azért értesítette, hogy "lélekben és kommunikációban fel tudjanak készülni"? A politikus erre válaszolva úgy fogalmazott: "a hallgatás belegyezés logikája alapján" a közvélemény előtt nem maradhatott ellenállítás nélkül ez a támadás. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy anno a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szóbeli indoklása szerint az első fokú büntetőper azért "siklott félre", mert az ügyészség és ez alapján az első fokú bíróság a sokféle vádbeli cselekményt a személyes adattal való visszaélés fogalmába próbálta "betuszkolni". Ugyanakkor Szilvásy György esetében a másodfokú bíróság szerint a vádban rögzített tények alapján hivatali visszaélés megtörténtét kellett volna vizsgálni, ami azonban első fokon nem helyi bíróság, hanem törvényszék hatáskörébe tartozik, így a PKKB - amely tavaly az első fokú, nem jogerős felmentő ítéletet meghozta - el sem járhatott volna az ügyben. (hvg.hu)

 

Nyomorult helyzet a hazai igazságszolgáltatásban és nem egyedüli. Akit pórázon, bilincsbe verve éveken keresztül meghurcolva vonszoltak a média szeme láttára, nagy balhét körítve az ügyészség által hangszerelt történeti tényállás köré, hogy az majd hamisan szóljon, a jogerős törvényszéki fináléban, azt hogyan lehetne kárpótolni? Csak egyféleképpen. Ezt a mostani hatalmat, szekértolóival együtt el kell takarítani azzal, hogy számadással tartoznak majd minden nyomorult tettükről és cselekedetükről !


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport