HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: OO

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.17.
 Hétfő
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,67 Ft
   CHF árfolyam
   314,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 21. 10:11     


Adorján György

OO
Alaptörvény ide, vagy oda, Orbán és az ő világnemzeti, félázsiainak is mondott rendszere nem először mutatja ki foga fehérjét.

Az egyetlen dupla nullás ország vagyunk, ahol sem a konfliktuszónákból, sem Olaszországból és Görögországból áthelyezett menekülteket nem fogadunk be, ez derült ki az uniós belügyminiszterek tegnapi ülésén Brüsszelben, írja az Index. Szépen vagyunk, nem mondom, nyilván keresztényi könyörületességből, mi más miatt is tenne így a mostani illiberális kormány.

 

(3) Magyarország - ha sem származási országuk, sem más ország nem nyújt védelmet - kérelemre menedékjogot biztosít azoknak a nem magyar állampolgároknak, akiket hazájukban vagy a szokásos tartózkodási helyük szerinti országban faji, nemzeti hovatartozásuk, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozásuk, vallási, illetve politikai meggyőződésük miatt üldöznek, vagy az üldöztetéstől való félelmük megalapozott. (Magyarország Alaptörvénye XIV. cikk)

 

Fából vaskarika. Alaptörvény ide, vagy oda, Orbán és az ő világnemzeti, félázsiainak is mondott rendszere nem először mutatja ki foga fehérjét. Hogy a dupla nullás jelzés egyébként mit jelent, nem kell magyarázni. A bizonyítványt ismét kiállítottuk magunkról. Feketeseggűként ülhetünk nagy dolgunkat végezni a kormányunk által most felállított dupla nullás árnyékszéken.

Ez most a magyar módi. Orbán, támogatásuk növelése, uram bocsá, a mostani megőrzése érdekében, populista intézkedéseket hozott, íme, ebben a menekült kérdésben is.

 

A jobboldali kurzus idehaza nagy ívben letojja még őszentségének, Ferenc pápának figyelmeztetését is, aki az alábbiakat mondta: „"Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót, a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt". Na majd a KDNP idehaza értelmezi ezt a mondatot, Bayer Zsolt meg ötös pártkönyvesként hozzáteszi szokás szerint a magáét.

 

A szolidaritás az EU egyik alapelve, mondta Jean Asselborn bevándorlási miniszter, „ Erkölcsi és jogi kötelezettség, hogy szükség esetén a tagállamok segítsenek egymásnak" –tette még hozzá.

Európai érték ez is, mondom én, és Orbán politikája így képviseli azt, dupla nullás vállalásával. Szlovákia, Portugália, de még Málta is befogad menekülteket, csak éppen mi nem, egy lelket sem.  Fontos az emberi jogi dimenzió, de legalább ilyen fontos a bevándorlás gazdasági hatása - mondta Orbán.

 

A miniszterelnök szerint semelyik országot nem lehet megfosztani attól a jogától, hogy be kíván-e fogadni menekülteket vagy sem. (origo) A kérdés most már csak az, hogy a felcsúti ismét összekeveri-e Magyarországot saját magával, vagy rosszul fejezte ki magát, netán a tolmács volt pontatlan.

Tudni illik a kérdésben nem az ország döntött, hanem ő és kormánya. A nemzeti konzultációs makutyi duma pedig nem más, mint a szokásos kommunikációs trükközés.

 

A helyzet az, hogy kis hazánk szerintem nem biztonságos ország. Itt melegjogi aktívistát ütnek - vernek, meg kubai származású magyar állampolgárt bőrszíne miatt, arcát törik segítségére siető barátnőjének, randalíroznak a baromarcú izomagyúak.

Tehetik, mert szokás szerint bátorítást kapnak Orbántól és kormányától minimum azzal, ahogyan azok trükkösen kommunikálva ábrázolják hazánk helyzetét, minden területen!

 

Pintér kirakta a megtelt táblát Brüsszelben, ahogy több híradás is beszámolt a kabinet nulla nullás vállalásáról. Árnyékszéke lett kormányunk az uniónak, olyan testülete, melynek intézkedései sorra orrfacsaró bűzzel adják tudtára a világnak, illiberális államépítésük végtermékeit!


További hírek

  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Akadt néhány felesleges milliárd az újabb nemzeti konzultálgatásra
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Egyre több az okosváros
2020. 02. 14. 14:06 gyomroi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén
2020. 02. 13. 11:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése
2020. 02. 13. 10:59 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport