HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán sumákol és ideges

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 09. 10:23     


Adorján György

Orbán sumákol és ideges
„Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja - illetve csakis saját maga -, a rendszer szükségszerűen önkényuralomba torkollik.”(Örkény Antal)

Orbán kontrollja saját maga. És mivel a dolgok fejben dőlnek el, ha ott valami nem stimmel, akkor nincs olyan orvos, aki egy a hatalom csúcsán lévő embert, amíg ott van, képes lenne meggyógyítani. A tegnapi parlamenti tünetek árulkodtak sok mindenről.

Berettyóujfalusi gazdák, hortobágyi földek témájában KEHI, Mezőgazdasági miniszter és a Hortobágyi Gazdaság között vita van, mondja a kormányfő és mellébeszél. Az kit érdekel, hogy a holland királyi televízió is megjelent már Hortobágy-Kónyán és a földhaszonbérleti pályázatokkal kapcsolatban érdeklődött. A Hortobágyi Nemzeti Park legelőinek bérbeadási körülményeit miért is vizsgálná a törvényességi felügyeletet ellátó ügyészség, ha egyszer a kormány azt mondja, minden rendben van. A KEHI titkosított adataiba betekintő ellenzéki képviselők meg kapnak majd a fejükre, esetleg az ügyészség kezdeményezésére, hogy minősített adatokat miért hoznak nyilvánosságra a parlamentben, televíziós közvetítéssel biztosított nagy nyilvánosság előtt. Szóval most az illetékesek között ebben a kérdésben vita van.

 

És amíg vita van, addig a miniszterelnök nem foglal állást. Nem úgy a NAV ügyben. Ott már a tegnapi parlamenti ülésen emelt hangon válaszolt Bárándy Gergely szocialista képviselőnek, amikor az azt feszegette, hogy az amerikai ügyvivő tényleges korrupciós ügyről beszélt a minap Vida Ildikóval kapcsolatban. Orbán pert emlegetve felszólította Goodfriendet, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé, hanem férfi módjára vállalja kijelentésének következményeit, majd szégyenteljesnek nevezte, amit ebben az ügyben a szocialisták tesznek. Úgy felmenti Vidát, ha nem perel, hogy a lába sem éri a földet. Vidának nincs más választása, perelnie kell.

 

Orbán ideges. Ha Merkelt képesek voltak lehallgatni a jenkik, akkor őt, vagy környezetét miért ne. Lehet, hogy még Demeter Ervint, sőt Pintért meg Poltot és Lázárt is. Mit tudhatnak az amcsik, hogy ennyire tüzelnek a mostani kormány ellen. Tán még műholdas felvételeik is vannak tárgyi bizonyítékként. Ilyenkor aztán legjobb védekezés a támadás. Pereljen Vida, vagy mehet a fenébe. Nyomni kell ezerrel a fele sem igaz történetet, hogy az USA is internetadót vezet be, azok meg csak röhögnek a hazai jobboldal amikor a bolha köhög erőfeszítésein, no meg az olyan dumán, hogy a" sas nem kapkod a legyek után", ahelyett, hogy itthoni dolgaival foglalkozna az illiberális hatalom. Például azzal, hogy a Tisza Takarékszövetkezetben mi történt, hozzájutnak-e az emberek majd az ottani betétjeikhez, megtakarításaikhoz, számláikon elhelyezett nyugdíjukhoz és oda átutalt fizetésükhöz. Mert jelenleg nem képesek azzal rendelkezni, mivel jelenleg úgy tűnik, nem képesek hozzáférni számlájukhoz. Most akkor mi van? Orbán ideges.

 

Orbán szerint nem növekszik, hanem csökken hazánkban a szegénység. "Egyre jobban terjed a szegénység Magyarországon. Az Eurostat adatai szerint egy év alatt százezerrel nőtt a szegénységnek vagy társadalmi kirekesztettségnek kitett magyarok száma, akik immár a lakosság 33,5 százalékát teszik ki - írja a Napi.hu. A portál szerint Európában a leszakadók között vagyunk. Orbán ideges. Mégsem beszélhet a nagy nyilvánosság előtt arról, hogy a hír igaz, a szegénység nem csökken, hanem növekszik. Sumákol ebben is, csak hajtogatja a magáét. Tüntetések ideje van. De mi lesz tavasszal, ha a hóval együtt elolvad majd a türelem is. A szegények türelme és az utcára mennek majd ők is. Lehet, hogy a kormányfő és politikai kompániája már a vesztét érzi…


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport