HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Papagáj a macska szájában

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 15. 08:12     


PuPu

Papagáj a macska szájában
Nem kell besz*rni – mondá a papagáj a macska szájában, nem túl nagy meggyőződéssel, és akkor mindjárt ki is derül, hogy mi az egyik lényeges differencia a papagáj és a teve között, merthogy ezt mondja a teve is, de szilárd meggyőződéssel.

Nem kell besz*rni – mondá a papagáj a macska szájában, nem túl nagy meggyőződéssel, és akkor mindjárt ki is derül, hogy mi az egyik lényeges differencia a papagáj és a teve között, merthogy ezt mondja a teve is, de szilárd meggyőződéssel.

 


Tulajdonképpen akár lehetne sikítozni is a félelemtől, de ezzel csak saját magunknak tennénk rosszat, hiszen önként vennénk el magunktól a reményt, hogy lehet a világ még másmilyen is körülöttünk.
Volt itt már mindenféle, a mainál sokkal nagyobb baj - tatárjárás, kereszténység felvétele, Mohács, háromfelé szakadt ország, - akkor most éppen ettől a szakadttól kellene megijednünk?
Túléljük, mint mindent, aztán ha ezeknek végük, talán megint lesz errefelé újabb boldog, békés harminc év a gyerekeink gyerekeinek, egy tisztességes társadalomban.

Természetesen nem holnap és talán még holnapután sem kell számítanunk erre, de ha megússzuk a háborút és azt a sajnálatos eseményt, hogy Amerika Vietnam, Irak és Afganisztán után Ukrajnában is megveresse magát, akkor van esélyünk arra, hogy előbb-utóbb visszaáll a fejlődés természetes rendje.
Merthogy a világ nem egyenes vonalban fejlődik, hanem kanyarog ide-oda, előrelép egyet, aztán kettőt hátra, de a mozgások eredője hosszabb távon mégiscsak előrefelé mutat, egy tisztességesebb, emberbarát társadalom felé.

 


Az ember boldogságának természetesen vannak akadályai, melyek közül első maga az ember.
Merthogy nem egy kaptafára készül, nem azonos a modell, a képességek is eltérnek, a karbantartással is akadnak bajok, mégis arra kellene törekedni, hogy mindenki azt kapja a társadalomtól, ami neki jó.
Az csak a baj, hogy az esetek többségében az ember maga sem tudja igazán, hogy neki mi a jó, mert ahhoz szokott, hogy ezt nem neki kell kitalálnia,.
Neki csak be kell állni egy nyájba és arrafelé haladni, amerre azok vezetik, akiknek van elképzelésük a világról.
Aztán, hogy jó társaságba keveredett-e, az már sokszor csak akkor derül ki, mikor nem a „Békés karám” feliratú ajtón ballagnak be, hanem ott, ahol az ajtó felett a „Vágóhíd” felirat áll.

Gondolkodni macerás és fárasztó, dönteni meg kényelmetlen, a döntések következményeiért felelősséget vállalni meg hülyeség, hiszen mifelénk az fogalmilag kizárt, hogy bárki, bármiben hibásan döntsön.
Így aztán tág tere nyílik mindenféle igehirdetőknek, akik mögé odaáll a tömeg, különösen akkor, ha megfelelő reklám és propagandamunka társul lehetőleg népszerű igéihez, melyeket a legprimitívebb ösztönökre alapozva fogalmaznak meg.

A politika és a kereskedelem igencsak sok területen hasonlít egymáshoz, mondhatnám, semmi különbség nincs a kettő között.
A kereskedő sajtot, gatyát és melltartót árul, a politika meg ígéretekkel kereskedik.
Ebben sincs egyedül egyébként, hisz ezt csinálják a biztosítótársaságok ügynökei is, de a politikus hozzájuk képest még szerencsés helyzetben is van, hiszen gyapjasszőrű hívei még csak egy szerződést sem tudnak lobogtatni, nemhogy számon kérni mindenféle szerződéses kötelezettségeket.

De az emberek ritka kivétellel nem is törekednek ilyesmire, inkább megvonják a vállukat.
Tönkretetted az életünket? Én akkor is szeretlek!” – mondják, és teszik is, mert hinni akarnak egy távoli, szebb világban.
Hát ő jót akart – mondják – de nem sikerült neki, de ha sikerült volna, akkor most milyen jó lenne nekünk!
Nem azt kérdezik, hogy hova tetted a nyugdíjra félretett pénzünket, és ha már elköltötted, miért nem a devizahitelek ügyét rendezted belőle, hanem ott Viktorozgatnak a Parlament előtt, és ezzel meg is elégednek.
Azt az idiótát meg, aki nem volt hajlandó fedezet nélkül ígérgetni, széttépnék, ha a kezükbe kerülne.

A demokrata nem terem.
A demokrácia nem az ember természetes állapota, soha nem is volt az.
Ha megnézünk egy majomcsordát, akkor az nem ül össze megvitatni a dolgokat, hanem ha az alfahím elindul, akkor a többiek – a Békemenet előképeképpen - kötelességszerűen rohannak utána, ha pedig valaki kétségbe vonja a hatalmát, akkor azt leginkább megöli.
Miután a majmok más csoportszervezési modellel még nem találkoztak, így aztán nem is hiányzik nekik a demokrácia, az önkényuralmat a dolgok természetes rendjének tekintik.
Ami azt illeti, a magyar társadalom sem nagyon találkozott még működő demokráciával, inkább csak a működő szocializmus reinkarnációjával volt szerencséje megismerkedni.
A majmok a Vezért sem választják – hamarosan errefele sem lesz ez a divat, majd meghaladjuk, - hanem ha van egy kihívó, akkor az demokratikusan elharapja elődje torkát és kész a rendszerváltás.

A demokráciát tanulni kellene, már a bölcsődétől kezdve.
Az erőszakos akaratérvényesítés alaptulajdonságaink közé tartozik, lásd: adj király katonát – erről lemondani és a többségi döntést önként kötelezőnek tekinteni nem kellemes dolog.
Mégis, ez vinné előre az emberiséget, de ehhez megfelelően barázdált agyakra lenne szükség, mert ennek hiányában a horda tagjai meg sem értik, hogy mi a fenét is akarsz.
A demokrácia az okos emberek társadalma, ezért is roppant veszélyes, hogy az oktatás egyre primitívebb embereket ad a társadalomnak, egyre kevesebb ismerettel, egyre kevésbé alkalmasan az önálló gondolkodásra.

Sajnos a mai világ ezt preferálja, legyen szó politikáról, gazdaságról, kereskedelemről, mert akiket könnyen lehet befolyásolni hangzatos jelszavakkal meg reklámokkal azok sokkal inkább kedvesek a társadalmak vezetőinek, mint azok, akik önállóan gondolkodnak, képesek és mernek kételyeket megfogalmazni és kimondani, szembemenni a tömeghangulattal.
És mégis – övék a jövő, mert ők viszik előre a fejlődést, ők hozzák létre a mai állapotok romjain az új, kellemesebb és igazságosabb világot.
Csak türelem kell, de ne adjuk fel – várjuk ki…

:O)))


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport