HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Rendteremtés

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 28. 19:41     


PuPu

Rendteremtés
Magyarország nem tehet mást, mint hogy helyreállítsa a rendet a saját és az unió határán, mert enélkül nem lesz képes úrrá lenni az illegális bevándorlók tömegein - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Nagy tisztelettel és igen halkan kérdezném meg: ki alakította ki ezt a helyzetet az ország – és egyben az Unió határán?
 
Ki csinálta a rendetlenséget?
 
Mert szerintem a helyzet kialakításáért a magyar határokon a felelősséget a magyar kormánynak kell vállalni.
Senki nem írta elő ugyanis, hogy az államhatár őrzését úgy lássák el az erre hívatott szervek, mint ahogy ellátták, senki nem mondta azt, hogy hónapokon át hagyni kell a migránsokat az országban rendezetlenül kóvályogni, senki nem javasolta, hogy amikor már ezrével jöttek, akkor belekezdjünk ebbe a szerencsétlen kerítésépítésbe, amiről minden szakember tudta, hogy eleve hamvábahótt elképzelés.
Mégis nekiláttunk, miközben szokás szerint szembementünk az Unióval, most meg a markunkat tartjuk nekik, mondván, az Unió határait védjük.
 
A menekültek nem máról-holnapra jelentek meg a szerb határon, mint ahogy előre látni lehetett, hogy ha ott megnehezítjük az átjutásukat, akkor majd megjelennek a horvát meg a román határszakaszon is, és ha ott sem sikerül átjutniuk, akkor majd az ukrán és a szlovák határon is.
Ami azért vicces, merthogy az Uniós szabályozás szerint a menekülteknek menedéket kell nyújtani, a kérelmeiket el kell bírálni, tehát ha a határátkelőkön jönnek be, akkor is ugyanaz az eljárás, mintha a zöldhatáron botorkálnak be.
Mi mégsem erre rendezkedtünk be, hanem egy bomlott elme bánatos víziójának megfelelve először elkezdtünk gazdasági menekültekről meg bevándorlókról hablatyolni, és várfalat építeni azok visszatartására, akiket egyébként be kell engednünk az országba, merthogy ahonnan jönnek, ott embereket nyakaznak le vagy feszítenek keresztre, esetleg megkövezik őket vagy összevagdalják az arcukat, eladják őket elrablóiknak szexrabszolgának.
 
Bár mindenki tudja, hogy ez nem lokális probléma, mégis, elzárkózunk az együttműködéstől, egyúttal bíráljuk az Uniót, hogy nem képes kezelni a helyzetet.
Hát nem, mert az Unió tagországainak vezetői között akad még a sajátjainkon kívül egy-két ostoba g*ci, aki azt hiszi, hogy az özönvíz elől elégséges, ha beáll saját házának lyukas eresze alá.
Mert ha akárcsak ezt a kérdést is Uniós hatáskörbe utalják, akkor oda a nemzetállami függetlenség, a saját szemétdomb, a saját kis mutyik, tolvajlások pöffeszkedések, oda a megszokott saját trágyadomb, ahonnan kakasként lehet kukorékolni.
A történelem morbid vicce lenne, ha a migránsok kovácsolnák össze az Uniót Európai Egyesült Államokká, pedig nem kizárt, hogy ez lesz a vége.
 
Merthogy az Unió hatáskör híján béna kacsa, olyan, mint a liba szárnyak nélkül, gágogni tud, de repülni nem.
Ameddig az egyes országokat ki lehet játszani egymás ellen, ameddig nincs közös pénzügypolitika, nincs közös külpolitika és ameddig katonai védelmünket nem saját védelmi rendszerünkön belül látjuk el, addig ez minden, csak nem Unió.
Persze egy olyan Unióba, amelyik államként léphetne fel, nem férnek bele ápolás alatt álló elmebeteg vezetők, sem ostoba talpnyalóik.
Mindenesetre még így is furcsa, hogy a kormányszóvivő megengedi magának, hogy kívülállóként kritizálja az Unió menekültügyi politikáját, mondván:  "A szemünk előtt bontakozik ki annak a kudarca, hogy az Unió meg tudja védeni a saját határait"
Ez Julcsa nénitől a tanyán szép lenne - kedves, politika iránt érdeklődő asszony véleménye - de a magyar kormány kedves, antipatikus szóvivőjétől azért kissé meredek.
 
Neki ugyanis illene érteni, hogy az Unió mi vagyunk.
Jelen esetben konkrétan Magyarország, mely elzárkózik minden együttműködéstől, csak a markát tartja mindenféle pénzekért, melynek felét aztán ellopja az országot irányító maffia, másik felét meg kilapátolják az ablakon, hülyeségekre.
Közben meg panaszkodnak, hogy a fővárosi ellátórendszer huszonkilenc millió forintba került – jaj, meg kell a szívnek szakadni, hogy mennyire takarékosak is a mi politikusaink.
Kint is vagyok, bent is vagyok, jaj, de okos gyerek vagyok, énekelgeti Orbán, jóllehet nem ő okos, hanem az Unió döntéshozói ostobák, hogy ezt az együttműködésre képtelen, önmagát túldimenzionáló politikai szélkakast finanszírozzák.
Ennyi erővel Törperőst is támogathatnák a Hupikék törpikék közül.
 
Meghalt vagy húsz ember Ausztriában, akiket magyar rendszámú hűtőkocsiban csempésztek át a határon – megfulladtak.
Ha ez a tragédia sem ébreszti rá az ország vezetőit arra, hogy az általuk járt út helytelen, akkor semmi.
Mert ezért a húsz emberért a felelősség az övék, ők alakították ki azt a semmire se jó menekültellátó és irányító rendszert, mely azt sugallja a menekülteknek, hogy nincs számukra legális megoldás.
Ezt sugallja a pengés drótkerítés, a menekülteket az esőn áztató nehézkes és lassú eljárás, a tranzit-centrumok körüli hercehurca, az utcára lökött menekültek magukrahagyása, a szélsőjobb flottatüntetései, a katonaság bevetésével való fenyegetőzés, a magyar állam egész viselkedése.
 
Angela Merkel német kancellár szerint a megfulladt migránsok tragédiája arra figyelmeztet, hogy a migrációt a szolidaritás szellemében kell kezelni. Hozzátette: ezek a menekültek úgy haltak meg, hogy már úton voltak a nagyobb védelem és biztonság felé.Magyarországról - Németország felé.
Hát nem szégyenletes?
Valóban, helyre kell állítani a rendet, elsősorban az országon belül, még mielőtt mindenkit sikerülne meghülyíteni.
Merkel kancellár kormánya a Szíriából érkező minden menekült befogadását lehetővé tette.
Igaz, ő emberszabású, és át tudja érezni a menekültek helyzetét.
Ha egyszer a németek besokallnak, és azt találják mondani, hogy azokra a kiadásokra tekintettel, melyeket egyedül kénytelenek vállalni, leállítják az Uniós támogatásokat, na, akkor lesz az a perc, mikor Orbán sírva könyöröghet az életéért.
Mert a magyar reformok ugyan működnek, csak az a baj, hogy rosszul…
 
:O)))
 
 
 
  

További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport