HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: SOS

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.16.
 Csütörtök
Ma Edit napja van.
Holnap Zsófia napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,90 Ft
   CHF árfolyam
   320,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 30. 08:23     


Adorján György

SOS
Mentsétek meg lelkeinket, Magyarország a demokrácia tengerén egy süllyedő hajó.

Mentsétek meg lelkeinket, Magyarország a demokrácia tengerén egy süllyedő hajó. Ebben a marha nagy nemzeti önelégültségben fetrengő kormányunk költött a legkevesebbet honvédelemre a környező országok közül. Akkor miről beszélünk?

Dánia a világ egyik legboldogabb országa, feltehetően nem a nálunk sokkal nagyobb védelmi kiadásai miatt. Az ENSZ World Happiness Report 2013 kiadványa szerint a világ 156 országát vizsgálták. Az egyes országok boldogságindexének megállapításakor többek között a várható élettartamot, a korrupció érzékelt jelenlétét, a közbiztonságot, az életút megválasztásának szabadságát, a szociális ellátórendszerek hatékonyságát és a munkanélküliségi ráta alakulását vizsgálták. Nem hinném, hogy e rangos szervezet a baloldali liberálisok nyomására jutottak volna olyan eredményhez, mely szerint a 110-ik helyen állunk.

 

Egy magyar háztartás a rendelkezésre álló adatok szerint átlagosan 13 858 dollárt (valamivel több, mint 3 millió forint) költhet el egy évben, nálunk kevesebbet a világban csak Törökország, Észtország, Chile és Mexikó. Szépen vagyunk, mondhatom.

Magyarország a 26. helyen áll az egészségügyi kiadások terén az OECD-országok között. A várható Magyarországon 2012-ben a harmadik legalacsonyabb volt az OECD-országok közül. Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya, míg a szív- és érrendszeri betegségek okozta halandóságban a második helyen áll az OECD statisztikája szerint. Nem semmi!

 

Hiába írhatunk mi itt bármit bármiről, ha 2013-ban tovább romlott a sajtószabadság helyzete Magyarországon – állapította meg a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet, Berlinben kiadott éves jelentésében. Magyarország két év alatt 24 helyet esett vissza a listán. Ebben a NER-es illiberális demokráciában 2011-ben még a 40-ik helyen voltunk, most meg a 64-en, a sajtószabadság elveinek érvényesülése terén. Nocsak, nocsak.

A hazai újságírók szerint a három legfontosabb feltétel e téren, hogy átlátható legyen az állami reklámpénzek és támogatások elosztása; hogy a médiahatóság ne kizárólag a kormánypárt jelöltjeiből álljon; és hogy a közszereplők szabadon, jogi fenyegetettség nélkül bírálhatók legyenek. Mi bloggerek is részesei vagyunk mindennek. Világszerte 184 millióan indítottak már blogot. Magyarországon kivételesen alacsony, alig nyolcszázaléknyi a blogger az aktív internetezők között. Kevesen vagyunk, és mégis ránk jár a rúd.

 

Kis hazánkban az emberek harmadának nincs pénze arra, hogy kétnaponta húst egyen, évente egy hét üdülésről pedig az emberek kétharmada csak álmodik. Egyre több a kockásfüzet a vidéki még megmaradt kisboltokban, ahol egyre többen vannak azok, akik nem képesek kifizetni vásárlásaikat, felíratják, és nyugdíjkor, vagy más jövedelemforráshoz jutáskor képesek csak kifizetni azokat. Egyre gyarapszik a leszakadó réteg. A Fidesz-KDNP pártszövetség nem képes átfogó programot készíteni e réteg felzárkóztatására. Látványtervezett alibi megoldásokkal próbálkoznak, sehol sem tudnak felmutatni olyan megoldásokat, melyek hosszú távon biztosítanák a szociálpolitikában, az oktatásban és az egészségügyben olyan eszközök alkalmazását, melyekkel a szegénység növekedését megakadályozhatnák. Mindezek a szélsőséges nemzeti radikális, ultra populáris politika

térnyerésének kedveznek.

 

SOS! Mentsétek meg lelkeinket! A teljesség igénye nélkül csak tájékozódási pontokat lehetett említeni ebben a témában, mely hazánk jelenlegi siralmas helyzetére hívja fel a figyelmet. A mostani Fidesz-KDNP pártszövetség, miközben melldöngető módon öndicséretben fuldokol, hatalom gyakorlásával tönkre vágja az országot. A régi görög mondás jut eszembe. Vannak, kik bölcsességet nem tanultak, mégis bölcsen élnek. S vannak, akik a legcsodálatosabb beszédeket tartják, miközben a legmocskosabb dolgokat művelik! SOS! Október 12-én véget lehet vetni ennek az állapotnak! SOS! Már ha többen akarják ezt, mint azok, akik a mai helyzetbe már belenyugodtak!

 


További hírek

  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport