HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: SOS

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.02.17.
 Vasárnap
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,05 Ft
   CHF árfolyam
   280,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 30. 08:23     


Adorján György

SOS
Mentsétek meg lelkeinket, Magyarország a demokrácia tengerén egy süllyedő hajó.

Mentsétek meg lelkeinket, Magyarország a demokrácia tengerén egy süllyedő hajó. Ebben a marha nagy nemzeti önelégültségben fetrengő kormányunk költött a legkevesebbet honvédelemre a környező országok közül. Akkor miről beszélünk?

Dánia a világ egyik legboldogabb országa, feltehetően nem a nálunk sokkal nagyobb védelmi kiadásai miatt. Az ENSZ World Happiness Report 2013 kiadványa szerint a világ 156 országát vizsgálták. Az egyes országok boldogságindexének megállapításakor többek között a várható élettartamot, a korrupció érzékelt jelenlétét, a közbiztonságot, az életút megválasztásának szabadságát, a szociális ellátórendszerek hatékonyságát és a munkanélküliségi ráta alakulását vizsgálták. Nem hinném, hogy e rangos szervezet a baloldali liberálisok nyomására jutottak volna olyan eredményhez, mely szerint a 110-ik helyen állunk.

 

Egy magyar háztartás a rendelkezésre álló adatok szerint átlagosan 13 858 dollárt (valamivel több, mint 3 millió forint) költhet el egy évben, nálunk kevesebbet a világban csak Törökország, Észtország, Chile és Mexikó. Szépen vagyunk, mondhatom.

Magyarország a 26. helyen áll az egészségügyi kiadások terén az OECD-országok között. A várható Magyarországon 2012-ben a harmadik legalacsonyabb volt az OECD-országok közül. Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya, míg a szív- és érrendszeri betegségek okozta halandóságban a második helyen áll az OECD statisztikája szerint. Nem semmi!

 

Hiába írhatunk mi itt bármit bármiről, ha 2013-ban tovább romlott a sajtószabadság helyzete Magyarországon – állapította meg a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet, Berlinben kiadott éves jelentésében. Magyarország két év alatt 24 helyet esett vissza a listán. Ebben a NER-es illiberális demokráciában 2011-ben még a 40-ik helyen voltunk, most meg a 64-en, a sajtószabadság elveinek érvényesülése terén. Nocsak, nocsak.

A hazai újságírók szerint a három legfontosabb feltétel e téren, hogy átlátható legyen az állami reklámpénzek és támogatások elosztása; hogy a médiahatóság ne kizárólag a kormánypárt jelöltjeiből álljon; és hogy a közszereplők szabadon, jogi fenyegetettség nélkül bírálhatók legyenek. Mi bloggerek is részesei vagyunk mindennek. Világszerte 184 millióan indítottak már blogot. Magyarországon kivételesen alacsony, alig nyolcszázaléknyi a blogger az aktív internetezők között. Kevesen vagyunk, és mégis ránk jár a rúd.

 

Kis hazánkban az emberek harmadának nincs pénze arra, hogy kétnaponta húst egyen, évente egy hét üdülésről pedig az emberek kétharmada csak álmodik. Egyre több a kockásfüzet a vidéki még megmaradt kisboltokban, ahol egyre többen vannak azok, akik nem képesek kifizetni vásárlásaikat, felíratják, és nyugdíjkor, vagy más jövedelemforráshoz jutáskor képesek csak kifizetni azokat. Egyre gyarapszik a leszakadó réteg. A Fidesz-KDNP pártszövetség nem képes átfogó programot készíteni e réteg felzárkóztatására. Látványtervezett alibi megoldásokkal próbálkoznak, sehol sem tudnak felmutatni olyan megoldásokat, melyek hosszú távon biztosítanák a szociálpolitikában, az oktatásban és az egészségügyben olyan eszközök alkalmazását, melyekkel a szegénység növekedését megakadályozhatnák. Mindezek a szélsőséges nemzeti radikális, ultra populáris politika

térnyerésének kedveznek.

 

SOS! Mentsétek meg lelkeinket! A teljesség igénye nélkül csak tájékozódási pontokat lehetett említeni ebben a témában, mely hazánk jelenlegi siralmas helyzetére hívja fel a figyelmet. A mostani Fidesz-KDNP pártszövetség, miközben melldöngető módon öndicséretben fuldokol, hatalom gyakorlásával tönkre vágja az országot. A régi görög mondás jut eszembe. Vannak, kik bölcsességet nem tanultak, mégis bölcsen élnek. S vannak, akik a legcsodálatosabb beszédeket tartják, miközben a legmocskosabb dolgokat művelik! SOS! Október 12-én véget lehet vetni ennek az állapotnak! SOS! Már ha többen akarják ezt, mint azok, akik a mai helyzetbe már belenyugodtak!

 


További hírek

  Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
2019. 02. 17. 13:03 szegedi-hirhatar.hu
  Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
2019. 02. 17. 11:11 szegedi-hirhatar.hu
  Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
2019. 02. 17. 11:02 szegedi-hirhatar.hu
  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Évák, Millák és Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Szatír tartja rettegésben Kalocsát
2019. 02. 15. 16:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport