HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Sorsunk háza

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 07. 09:26     


Adorján György

Sorsunk háza
Egyébként soha nem látott szegénységi növekedés közepette élünk, miközben milliós havi jövedelmekkel grasszálnak körülöttünk a kormányhoz közeli csókos káderek.

Ezek mennek, meg a bárányfelhők. Manapság nem könnyű talpon maradnia annak, aki minden idegszálával arra figyel, hogy mi történik körülötte. Nem menekülhet el senki sorscsapásai elől. Nem válhat az egészséges ember alkoholistává, úgymond védekezésül, nem választhatja az öngyilkosságot menekülésül, sem a családbontó válást, ha csak egy módja van rá, akkor el kell kerülnie a hajléktalanságot is, és még sok minden mást, ami elősegítheti, felgyorsíthatja a padlóra kerülést.

 

A munka nélkül való lét, a megörökölt szegénység, hitel, adósság, a másság okozta hátrányba kerülés, a nekem miért nincs, neki meg miért van őrlődő kérdései, mind-mind közérzet romboló, egészséget rongáló helyzeteket eredményező ok és okozatok láncolata. Ez most per pillanat a mi hazánk, mindannyiunk otthona, sorsunk háza, Magyarország. Minden történés, ami érint bennünket, lerakódik bennünk, kitörölhetetlen nyomot hagyva bevésődik tudatunkba, hogy aztán majd visszaköszönjön cselekedeteinkben.

 

Így vagyunk a Buda Cash bróker történettel is, amit a populista jobboldali kommunikáció rendületlenül rá ken a baloldalra, ekézve rendesen a szocialistákat. De vajon miért nem a DRB bankcsoportról szól a fideszes nóta, hiszen a hírek szerint 7639 céges ügyfél, összesen 8388 számlát vezetett a négy banknál, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Banknál, Észak-magyarországi Regionális Banknál, Dél-Dunántúli Takarék Banknál és a Buda Regionális Banknál. A Fidesz szerint “a keményen dolgozó kisemberek pénzének eltüntetését a szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé.” Titkosszolgálati, honvédségi és rendőrségi dolgozók pénze is bánja a hírek szerint. Hagyjuk Ibolykát, a DRB bankokkal mi van, tán azokat is a szocialisták hozták létre? A helyzet több mint érdekes. Fel is tűnt valami ebben a témában a Napi.hu-nak az egyre furább Buda-Cash üggyel kapcsolatban. Gyanús ez az egész, akár a Széchenyi banknál. Négy, egyelőre ismeretlen milliárdos magánszemélynek, illetve cégének nyújt segítséget a kormány több milliárd forintnyi közpénzből azzal, hogy kárenyhítési alapot hozott létre a Széchenyi Bank betéteseinek – írja a Napi.hu. Hogy mi van? Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában arról beszélt, hogy ha a kormány irányítaná az igazságszolgáltatást, már kattanna a bilincs a Buda-Cash botrányért felelősök kezén. Aztán végül kattant,de nem őket, hanem a  Hungária Értékpapír Zrt. négy vezetőjét vette őrizetbe a rendőrség.

 

Sújt bennünket ezen kívül más is. Budapest Szíve körül sincs valami rendben. Az ügyészség már nem kerülhette ki az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentésében foglaltakat, nem volt mit tenni, el kellett rendelni a nyomozást az ügyben, írja a Népszava.

Hogy idegrendszerünket még inkább próbára tegyék a történések, itt van példának okáért, a nemzeti együttműködés rendszerét képviselő, törvényt és rendeletet futószalagon gyártó populista kormányunk emlékhelyek iránti nosztalgikus érdeklődése. 2013-ban döntötte el, hogy új holokauszt-emlékközpontot, illetve oktatási központot hoz létre Sorsok Háza néven. Mára aztán itt is kiborult a bili, Lázár és Schmidt Mária között. Az MTA és a zsidó szervezetek is egyaránt ráhúzták a vizes lepedőt a megvalósítási koncepcióra.

 

Egyébként soha nem látott szegénységi növekedés közepette élünk, miközben milliós havi jövedelmekkel grasszálnak körülöttünk a kormányhoz közeli csókos káderek. Soha nem látott mélyponton van az egészségügy, az orvosi ellátás és minden, ami ezzel kapcsolatos. Soha nem látott zűrzavar van az oktatásban, a rendvédelem bizonyos területein, a minősített adatok létrehozása terén, és sorolhatnánk napestig mindazokat a történéseket, melyek próbára teszik szervezetünk tűrőképességét. A falusi kisbolt tulajdonosa panaszkodik, ők az egyetlenek a településen, ahol kenyeret, tejet és minden apróságot meg lehet venni, ami nap mint nap kellhet egy háztartásban. Az emberek sokszor íratják fel a vásárolt holmit egy kockás füzetbe, mert nem tudnak fizetni, amíg a nyugdíj vagy a segély meg nem jön.

 

Orbán el van tájolva, amikor arról beszél, hogy harcosan kell reagálniuk minden támadásra, ami éri az elkövetkező időkben a kormányt és a mögötte álló pártszövetséget. Mert az elkövetkező esztendők "sokkal inkább tele lesznek belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni".- mondja. "minden egyes bennünket ért támadásra egyenes, világos választ várnak tőlünk az emberek" –  teszi hozzá. Miért mit gondolt, majd a végtelenségig fogják tűrni az emberek a jobboldali populista kormányzás baklövéseit, bűnös cselekedeteit? Tapolcán, a következő megmérettetésen több mint egy tucat jelölt indul. Elválik majd itt is, hogy az emberek mit gondolnak mindarról, ami körülöttük történik. Az ő sorsuk házáról, ahol élnek, Magyarországról, és szűkebb hazájukról, Ajkáról, Tapolcáról, vagy Kővágóörsről és Zalaszegvárról. Hatvan település fog dönteni április elején, döntésük alapján lesz mibe bele állnia ennek a kormánynak, akármi is az eredmény, egy már biztosnak látszik most is. Az egy a tábor, egy a zászló nemzeti együttműködési rendszerének végleg befellegzett!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport