HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Szeptember 3 - 4

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 01. 11:38     


Adorján György

Szeptember 3 - 4
Csütörtök-pénteken sürgősségi eljárás keretében rendkívüli Országgyűlés.

A gulyásfideszizmus szerint szélsőséges a DK azon álláspontja, mely szerint emberiesség elleni bűntett miatt a hágai nemzetközi bírósághoz fordul, ha a parlament elfogadja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre vonatkozó törvénymódosításokat. Szerintük így már a napnál is világosabb, hogy az EU miért is támogatja Gyurcsányt.

 

Csak, hogy egészen másról van szó! Először is, mivel idehaza a fidesznyikek olyan helyzetet teremtettek, hogy a demokratikus ellenzéknek sem fékek, sem ellensúlyok nem állnak rendelkezésére, hogy itthon érdemben kifogásolni tudja az illiberális államépítés európai értékekkel szembe menő döntéseit és ezt követő intézkedéseit, ezért nincs is más lehetőség, mint az EU illetékes, és hatáskörrel is rendelkező szerveihez fordulni! Minden olyan esetben meg kell ezt tenni, amikor egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a mostani kormány szembe megy az európai értékekkel!

 

El kell döntenie mindenkinek, hogy a rogáni szólás szerinti Európai Egyesült Kalifátusokban szeretne majd élni, vagy az Európai Egyesült Államokban, úgy, hogy minden ország továbbra is megőrzi nemzeti jellegét, sajátosságait. A rogáni duma nem más, mint a szokásos riadalomkeltés, ijesztgetés. Az Európai Egyesült Államok pedig a harmadik évezred realitása. Tessék választani. A demokratikus ellenzék számára nem lehet más választás, mint szembe menni a Fidesz-KDNP politikájával, mindig, minden körülmények között.

 

Csütörtök-pénteken sürgősségi eljárás keretében rendkívüli Országgyűlés. A demokratikus ellenzék minden egyes képviselője, vagy egyöntetűen távol marad, vagy teljes létszámmal jelen lesz. Harmadik út nincs! Ha távolmarad, akkor egyértelmű, hogy ezzel kifejezi a „statáriális” állapotok bevezetésének tarthatatlanságát menekültügyben! Ha pedig teljes létszámban jelen lesz, akkor egységes szavazataival nyilvánítja ki egyet nem értését a”válságállapot” kihirdetésével szemben.

 

Szeptember 3-4 arra is alkalmas lesz, hogy megmutassa, képes- e a demokratikus ellenzék együttes fellépésre az Orbán kormánnyal szemben, vagy továbbra is agonizál e tekintetben! A Jobbik-Fidesz KDNP nemzeti radikális és illiberális összefonódását magára kell hagyni menekültügyi témában. Lássa csak ország világ, ENSZ-től a Vatikánig, Brüsszeltől kezdve egészen hazáig, hogy az illiberálisnak képzelt és a nemzetinek hazudott politika mire képes válság helyzetben, túllihegve a nemzeti hitvallást, semmibe véve az emberi méltóságot!

 

Szeptember 4-5-én vagy távol kell maradni, vagy szavazni kell, teljes létszámban! A demokratikus ellenzék most megmutathatja mire képes. Képes- e összefogni nagy kérdésekben, vagy továbbra is szana – széjjel kommunikálva, különbözőségeiket hirdeti! Sok a szöveg, mondhatnák, akár nekem is. Valóban nem kell már itt dumálni, cselekedni kell! Pár nap múlva elválik, mire képes a demokratikus ellenzék. Aki ebből a már említett egységes állásfoglalásból most bármilyen indokkal, magyarázattal kimarad, az nem jelent mást, mint, hogy kompromisszumot köt a jelenlegi kormánypolitikával! Jó, ha észben tartja ezt mindenki!

 

Olyan volt már anno, hogy a Fidesz-KDNP távol maradt egy rendkívüli parlamenti ülésről. Most a demokratikus ellenzéken van a sor, vagy távol marad, ismétlem, vagy részt vesz egységesen, hiánytalanul és közösen lép fel a kormánypártokkal, meg a radikális jobboldali ellenzékkel szemben. Minden ezektől eltérő megoldás a demokratikus ellenzék erőtlen állapotát fogja jelenteni, akkor is, ha bármelyik oldal majd, bármiféle magyarázattal áll elő!

 

Tessék, lehet kérem választani! Politikai érdekből kifizetetten, közéleti prostituáltként lefeküdni a kormánypártoknak, vagy egyenes tartással visszautasítani azok perverz felajánlkozásait! Mert a menekültekkel kapcsolatos intézkedéseiért és azok következményeiért a mostani kormány a felelős, nem pedig a demokratikus ellenzék! Akkor ennek megfelelően szíveskedjék viselkedni mindenki!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport