HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: ÜGYNÖKÖSDI

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.27.
 Csütörtök
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   339,12 Ft
   CHF árfolyam
   319,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 10. 15:02     


Adorján György

ÜGYNÖKÖSDI
Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés.

Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés. Anno „Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről” szóló ellenzéki képviselői indítványt lapátra tette a parlamenti szavazógépezet. Az LMP tehát hiába erőltette a tárgysorozatba vételt. Leszavazták, de nem akárhogyan. Tudtam én ezt előre. Mondtam is a hivatalos kapcsolatomnak, nem lesz ebből semmi.

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2012.02.20.17:16:32&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39 Voltak a világraszóló győzelmet aratottak között is olyanok, akik támogatták a beterjesztést és voltak, többségben, akik nem. Mindennek oka van. A Fidesz-KDNP frakcióból azért 24 képviselő támogatta az előterjesztést, míg 28 tartózkodott a szavazástól. Ez is mutat valamit. Így akarunk mi tekintélyt szerezni, utolsóként a térségben, akik még adósak vagyunk a kérdés rendezésével. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága a napokban már hatodszor utasította el és nem vette tárgysorozatba az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot.

 

Egyértelmű, hogy a világraszóló győzelmet aratottak fáznak attól, hogy nyilvánosságra kerüljenek az ügynöklisták, mert attól tartanak, hogy olyan mérvű politikai kárt okozna nekik, melyet évekig sem tudnának kiheverni. És most, amikor foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalom hosszú távú megtartásához, ezt nem engedhetik meg maguknak. Vállalják inkább, hogy nevükhöz fűződjék az a kétes dicsőség, mely szerint hazánk az utolsó olyan volt szocialista ország, ahol az állambiztonsági múltat még nem tárták fel. Híresek vagyunk mi erről, a múlt feltárásának elmaradásáról. Mert ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni.

 

Kiteregettük-e a nyilas idők, vagy akár az 1956-os forradalom napjainak minden szennyesét? Nem. Akkor miért csodálkozunk azon, hogy az állambiztonsági múlt feltárásától is ódzkodunk. Persze a nyilas idők rémfigurái már jórészt kihaltak. De a többiek itt vannak közöttünk. És nem csak a „pufajkások”, hanem a sorkatonának bevonuló kiskatonát felkoncolók is. Meg azok a különböző fedőnevű ügynökök is, akik társaikról jelentgettek, sokszor valótlan dolgokat is, pusztán azért, hogy magukat jobb színben tüntessék fel a megbízóik előtt. A köpönyegforgató farizeusok közül sokan pozícióban vannak ma is. Érthető hát, hogy alapvető érdekeket sértene, ha a parlament áldását adná a már jelzett képviselői előterjesztésre. A magyar módi ismét erősebb volt az ország érdekénél.

 

Ezt kellene az ellenzéknek körültekintően, okosan és a széles nyilvánosság előtt meglovagolnia, már ha politikai érdekeit nem sérti. De én adjak tippeket nekik?

Az internet bőven ad lehetőséget a különböző elméletek gyártására, hogy mit miért és miért nem. Az azért nem semmi állítás, hogy a rendszerváltást megelőzően az állampárt tudtával hálózati személyeket telepítettek az akkori ellenzék soraiba. http://www.utolag.com/AllambiztonsagiJegyzetek_1990.htm

Csak nem ez lehet a fő oka annak, hogy a mostani hatalom ennyire ellenáll az állambiztonsági múlt feltárásának? Tudnék erről mesélni.

 

A mostani kormánypártok mekkora görögtüzet gyújtottak annak idején Medgyessy D-209-es ügyében. A Magyar Nemzet „Titkos ügynök a kormány élén” címmel karaktergyilkolt, a Fidesz pedig lemondásra szólította fel a miniszterelnököt. http://index.hu/belfold/meggyugy0619/

Most meg a Fidesz-KDNP-nek úgy látszik nyomós oka van arra, hogy ne lelkesedjen annyira, mint akkor a D-209-es ügyében tette, az ügynökmúlt feltárásában. Vajon mi lehet ez?!


További hírek

  Közelebb a vidéken élőkhöz
2020. 02. 26. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb kilépése a Jobbiknál – a debreceni elnök és négy társa is lelépett
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Budai szerint a baloldal a bűnözők oldalán áll
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Schmidt Mária támadása után az Oscar-díjas Szabó István nem veszi át az életműdíjat
2020. 02. 26. 17:59 hirhatar.hu
  Továbbra sem lesz új OTP automata Gyömrőn
2020. 02. 26. 08:01 gyomroi-hirhatar.hu
  A csepeli rendőrség 100 éve
2020. 02. 25. 22:03 21keruleti-hirhatar.hu
  Ismét a mesék birodalmába viszi nézőit a Pécsi Balett
2020. 02. 25. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Az enyhe tél ellenére 141-re nőtt a fagyhalál áldozatainak a száma
2020. 02. 25. 16:05 hirhatar.hu
  Bíróság elé kerülhet pénteken Demeter Márta
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu
  Mesterházy: Nem a DK-ban kell keresni a hibát
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport