HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: ÜGYNÖKÖSDI

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 10. 15:02     


Adorján György

ÜGYNÖKÖSDI
Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés.

Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés. Anno „Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről” szóló ellenzéki képviselői indítványt lapátra tette a parlamenti szavazógépezet. Az LMP tehát hiába erőltette a tárgysorozatba vételt. Leszavazták, de nem akárhogyan. Tudtam én ezt előre. Mondtam is a hivatalos kapcsolatomnak, nem lesz ebből semmi.

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2012.02.20.17:16:32&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39 Voltak a világraszóló győzelmet aratottak között is olyanok, akik támogatták a beterjesztést és voltak, többségben, akik nem. Mindennek oka van. A Fidesz-KDNP frakcióból azért 24 képviselő támogatta az előterjesztést, míg 28 tartózkodott a szavazástól. Ez is mutat valamit. Így akarunk mi tekintélyt szerezni, utolsóként a térségben, akik még adósak vagyunk a kérdés rendezésével. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága a napokban már hatodszor utasította el és nem vette tárgysorozatba az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot.

 

Egyértelmű, hogy a világraszóló győzelmet aratottak fáznak attól, hogy nyilvánosságra kerüljenek az ügynöklisták, mert attól tartanak, hogy olyan mérvű politikai kárt okozna nekik, melyet évekig sem tudnának kiheverni. És most, amikor foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalom hosszú távú megtartásához, ezt nem engedhetik meg maguknak. Vállalják inkább, hogy nevükhöz fűződjék az a kétes dicsőség, mely szerint hazánk az utolsó olyan volt szocialista ország, ahol az állambiztonsági múltat még nem tárták fel. Híresek vagyunk mi erről, a múlt feltárásának elmaradásáról. Mert ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni.

 

Kiteregettük-e a nyilas idők, vagy akár az 1956-os forradalom napjainak minden szennyesét? Nem. Akkor miért csodálkozunk azon, hogy az állambiztonsági múlt feltárásától is ódzkodunk. Persze a nyilas idők rémfigurái már jórészt kihaltak. De a többiek itt vannak közöttünk. És nem csak a „pufajkások”, hanem a sorkatonának bevonuló kiskatonát felkoncolók is. Meg azok a különböző fedőnevű ügynökök is, akik társaikról jelentgettek, sokszor valótlan dolgokat is, pusztán azért, hogy magukat jobb színben tüntessék fel a megbízóik előtt. A köpönyegforgató farizeusok közül sokan pozícióban vannak ma is. Érthető hát, hogy alapvető érdekeket sértene, ha a parlament áldását adná a már jelzett képviselői előterjesztésre. A magyar módi ismét erősebb volt az ország érdekénél.

 

Ezt kellene az ellenzéknek körültekintően, okosan és a széles nyilvánosság előtt meglovagolnia, már ha politikai érdekeit nem sérti. De én adjak tippeket nekik?

Az internet bőven ad lehetőséget a különböző elméletek gyártására, hogy mit miért és miért nem. Az azért nem semmi állítás, hogy a rendszerváltást megelőzően az állampárt tudtával hálózati személyeket telepítettek az akkori ellenzék soraiba. http://www.utolag.com/AllambiztonsagiJegyzetek_1990.htm

Csak nem ez lehet a fő oka annak, hogy a mostani hatalom ennyire ellenáll az állambiztonsági múlt feltárásának? Tudnék erről mesélni.

 

A mostani kormánypártok mekkora görögtüzet gyújtottak annak idején Medgyessy D-209-es ügyében. A Magyar Nemzet „Titkos ügynök a kormány élén” címmel karaktergyilkolt, a Fidesz pedig lemondásra szólította fel a miniszterelnököt. http://index.hu/belfold/meggyugy0619/

Most meg a Fidesz-KDNP-nek úgy látszik nyomós oka van arra, hogy ne lelkesedjen annyira, mint akkor a D-209-es ügyében tette, az ügynökmúlt feltárásában. Vajon mi lehet ez?!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport