HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: ÜGYNÖKÖSDI

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 10. 15:02     


Adorján György

ÜGYNÖKÖSDI
Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés.

Tudtam, hogy csütörtököt mond az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára tett minden eddigi erőfeszítés. Anno „Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről” szóló ellenzéki képviselői indítványt lapátra tette a parlamenti szavazógépezet. Az LMP tehát hiába erőltette a tárgysorozatba vételt. Leszavazták, de nem akárhogyan. Tudtam én ezt előre. Mondtam is a hivatalos kapcsolatomnak, nem lesz ebből semmi.

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2012.02.20.17:16:32&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39 Voltak a világraszóló győzelmet aratottak között is olyanok, akik támogatták a beterjesztést és voltak, többségben, akik nem. Mindennek oka van. A Fidesz-KDNP frakcióból azért 24 képviselő támogatta az előterjesztést, míg 28 tartózkodott a szavazástól. Ez is mutat valamit. Így akarunk mi tekintélyt szerezni, utolsóként a térségben, akik még adósak vagyunk a kérdés rendezésével. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága a napokban már hatodszor utasította el és nem vette tárgysorozatba az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot.

 

Egyértelmű, hogy a világraszóló győzelmet aratottak fáznak attól, hogy nyilvánosságra kerüljenek az ügynöklisták, mert attól tartanak, hogy olyan mérvű politikai kárt okozna nekik, melyet évekig sem tudnának kiheverni. És most, amikor foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalom hosszú távú megtartásához, ezt nem engedhetik meg maguknak. Vállalják inkább, hogy nevükhöz fűződjék az a kétes dicsőség, mely szerint hazánk az utolsó olyan volt szocialista ország, ahol az állambiztonsági múltat még nem tárták fel. Híresek vagyunk mi erről, a múlt feltárásának elmaradásáról. Mert ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni.

 

Kiteregettük-e a nyilas idők, vagy akár az 1956-os forradalom napjainak minden szennyesét? Nem. Akkor miért csodálkozunk azon, hogy az állambiztonsági múlt feltárásától is ódzkodunk. Persze a nyilas idők rémfigurái már jórészt kihaltak. De a többiek itt vannak közöttünk. És nem csak a „pufajkások”, hanem a sorkatonának bevonuló kiskatonát felkoncolók is. Meg azok a különböző fedőnevű ügynökök is, akik társaikról jelentgettek, sokszor valótlan dolgokat is, pusztán azért, hogy magukat jobb színben tüntessék fel a megbízóik előtt. A köpönyegforgató farizeusok közül sokan pozícióban vannak ma is. Érthető hát, hogy alapvető érdekeket sértene, ha a parlament áldását adná a már jelzett képviselői előterjesztésre. A magyar módi ismét erősebb volt az ország érdekénél.

 

Ezt kellene az ellenzéknek körültekintően, okosan és a széles nyilvánosság előtt meglovagolnia, már ha politikai érdekeit nem sérti. De én adjak tippeket nekik?

Az internet bőven ad lehetőséget a különböző elméletek gyártására, hogy mit miért és miért nem. Az azért nem semmi állítás, hogy a rendszerváltást megelőzően az állampárt tudtával hálózati személyeket telepítettek az akkori ellenzék soraiba. http://www.utolag.com/AllambiztonsagiJegyzetek_1990.htm

Csak nem ez lehet a fő oka annak, hogy a mostani hatalom ennyire ellenáll az állambiztonsági múlt feltárásának? Tudnék erről mesélni.

 

A mostani kormánypártok mekkora görögtüzet gyújtottak annak idején Medgyessy D-209-es ügyében. A Magyar Nemzet „Titkos ügynök a kormány élén” címmel karaktergyilkolt, a Fidesz pedig lemondásra szólította fel a miniszterelnököt. http://index.hu/belfold/meggyugy0619/

Most meg a Fidesz-KDNP-nek úgy látszik nyomós oka van arra, hogy ne lelkesedjen annyira, mint akkor a D-209-es ügyében tette, az ügynökmúlt feltárásában. Vajon mi lehet ez?!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport