HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Válsághelyzet

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 12. 19:02     


PuPu

Válsághelyzet
A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésére tett javaslatot a Belügyminisztérium a kormánynak, a kabinet a jövő keddi ülésén dönt erről - mondta Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet kap olyan jelzéseket, hogy erősödik a térségben a szervezett bűnözői körök tevékenysége, és a terrorveszély lehetősége is nő Magyarországon.

Mint a tudósok írják, válság jöhet létre rosszul, vagy egyáltalán nem kezelt konfliktusok esetén – kialakul a krízis.

A válság az egyén, egy csoport vagy a társadalom életében megnyilvánuló súlyos zavar, nehéz helyzet, amelynek kimenetele jó is, rossz is lehet.

A válsághelyzet, a bekövetkezett katasztrófa mindig a veszteséget gyarapítja, viszont a megelőzött vagy a kellő stádiumban kezelt válság az elmaradt károk révén többszörösen megtérül.

 

Ha valahol válsághelyzetet jelentenek be, az azt jelenti, hogy egy problémát azok, akiknek kezelni kellett volna nem, vagy rosszul kezeltek, így a bejelentés maga bizonyítvány a döntéshozók alkalmatlanságáról, rosszabb esetben sanda szándékairól.

Merthogy a válsághelyzetet igen könnyen követheti rendkívüli állapot, rendeleti kormányzás, a demokrácia maradékának eltakarítása is.

Természetesen Magyarországon nincs tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, legfeljebb a csibészség és hülyeség dialektikus elegye (nevezzük tán egyszerűen Orbán-rezsimnek) által okozott válsághelyzet van.

Orbán és bandája ugyanis maga a súlyos zavar az állam működésében, már amennyiben a demokratikus jogállam kategóriájában gondolkodunk.ÁLSÁGHELYZETMagyarországon nincs tömeges bevándorlás, még csak célországa sem vagyunk a menekülteknek, akik ugye nem lennének bevándorlók, még akkor sem, ha mind nyilatkozna, hogy Magyarországtól kéri a menedéket.

De persze szinte egy sem kéri – biztosan meglátták Orbán összerendezett arckifejezését valamelyik plakáton.

Nem hülyék ezek, hanem menekültek.

Azon pedig, hogy a terrorveszély lehetősége nő, a kancelláriaminiszter helyében nem csodálkoznék, kevés országban alázzák meg annyira az arabokat, mint nálunk tesszük.

Hogy a szervezett bűnözői körök tevékenysége erősödött, az meg nem csoda, hiszen másodszor adott a nép felhatalmazást nekik saját kifosztására, hát hogyne nőtt volna az étvágyuk!

Pedig ezek csak annyira intellektuális bűnözők, mint a bunkósbottal a kezében a sarok mögött álldogáló rabló, egyszerű figura, csak a pofája meg a bunkója nagy.

 

Persze hazudnak is rendületlenül, kezelhetetlennek mutatva százötvenezer ember átutaztatását azon az országon, melyet évente tízmillió turista és üzletember keres fel, ahol csak a budapesti nemzetközi repülőtér utasforgalma idén júniusig egymillió háromszázezer beérkező utasa volt, ezek mindegyikénél végeztek biztonsági ellenőrzést és a légitársaságok meg is etették őket általában.

Igaz, ha a repülőtér úgy működne, mint a magyar állam, akkor felszállásról soha nem beszélhetnénk, leszállás helyett pedig a lezuhanás szót kellene alkalmaznunk.

A múlt század hetvenes éveiben a Magyar Néphadsereg létszáma volt ennyi és a katonák egyszerre voltak ennyien, nem néhány napot töltöttek az országban átutazóban, hanem két évet az angyalbőrben.

Mégis, mindegyiküknek volt ágya, ruhája étele, itala, fűtött elhelyezése és tető a feje felett.

 

A hisztéria, mellyel a szervezést, tervezést, hozzáértést és a hatékonyságot pótolják, beborítja az országot, szinte elveszi az emberek egy részének józan eszét is.

Nem képesek megérteni, hogy a menekültek száma csak csepp az európai tengerben, a félmilliárd európaihoz képest szinte statisztikai hiba az a párszázezer menekült, akit be kell fogadnunk, mert üldözik őket.

Mégis, még általam tisztelt okos emberek is nyilatkoznak – hát hogy is mondjam – átgondolatlan dolgokat.

Példa erre Konrád György, akivel – az atv.hu portál szerint - „A határokat fenn kell tartani” címmel közölt interjút a La Repubblica olasz balközép napilap.

Az író ebben kijelentette, hogy Orbán Viktor "veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát, de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is, például, hogy a schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben".

"Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni".

Úgy fogalmazott, hogy Németországgal ellentétben a magyaroknak nincsen szüksége képzett szíriai orvosokra és mérnökökre, mivel ha a magyar gazdaság erőre kap, a határon túli magyarok tudására is számíthat.

Hát most erre mit lehet mondani?

Talán tisztelettel javaslom, hogy tegyen néha kis kirándulást a magyar valóságba, beleértve egészségügyi intézményeinket is, esetleg nézzen utána a vidéki háziorvosi rendszer problémáinak…

 

Orbán azt mondta, hogy a határokat jobban kell védeni – hát védje jobban, ez a dolga, nem a lopás.

Ehhez nem kell kerítés, ezt az első pillanatban megmondták neki a szakemberek, de az a koma a felcsúti libaólak környékén szerezte határvédelmi ismereteit, viszont aki ellenkezik vele, annak annyi.

Nyugodtan ki lehet mondani, Orbán az első komoly problémával szembesülve elbukott.

Nem azért, de a nemzetközi pénzügyi válság beköszöntekor Gyurcsány úgy adta át a kormányzást Bajnainak, hogy az ország stabilitása biztosított volt, a szükséges források rendelkezésre álltak, egy része még meg is maradt Orbánnak, aki aztán vidáman eltapsolta.

Ki mihez ért, ugye…

Amit most csinálnak, az meg játék a tűzzel

 

Csak be ne pisiljenek valamelyik éjszaka…

 

:O))) 

 

 


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport