HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Vérpadra velük

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 09. 08:33     


PuPu

Vérpadra velük
Orbán állítólag azt mondta Kötcsén az önkormányzati választásról, hogy úgy kell nyerni, hogy a balliberálisok esélye arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, a nullával legyen egyenlő.

Orbán állítólag azt mondta Kötcsén az önkormányzati választásról, hogy úgy kell nyerni, hogy a balliberálisok esélye arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, a nullával legyen egyenlő.


Nem hiszem, hogy ez a kijelentés bárkit is meglepetésként ért volna, a meglepő az lenne, ha másként foglalna állást.
A politika számára nem programokat és a programok közötti választás lehetőségét jelenti, számára a politika élet-halál harc, melyben az ellenfél megsemmisítendő ellenség, ő pedig nem a köz szolgáinak vezetője, hanem Bórembukk, a nagy hadvezér. aki kivont karddal vezeti győzelemre csapatait.
Amit Kötcsén mondott, az a diktatúra alapvetése, hiszen ha az ellenzéket megsemmisíti, akkor már csak ő marad a pályán, egy a tábor - egy a zászló, ein Volk, ein Reich, ein Führer, ugye.

Samesza, Nyitrai Zsolt már tovább is ment egy lépéssel, mikor Vezére szavait cizellálta: szerinte a kormányfő arra utalt, hogy az emberek érdekében le kell számolni „a bukott Gyurcsány és Bajnai-korszak” politikusaival, akik eladósították a településeket.
 „Nekünk kell szembesíteni a választópolgárokat azzal, hogy a következő hónapokban mire számíthatnak, ha a baloldal nyer, és nyilván a választópolgárok döntése lesz majd október 12-én, hogy mit választanak hosszas morfondírozás után”- magyarázta a fideszes képviselő az ATV értesülése szerint.

Szinte hihetetlen, hogy hova süllyedt Orbán, akiről hajdan el lehetett hinni, hogy minden politikai-ideológiai köpönyegforgatása dacára demokrata.
Le kell számolni az ellenfél politikusaival, engedte meg magának most államtitkára, ami természetesen nem vérengzést jelent, hanem politikai leszámolást elsősorban, de azért ez sem illik bele a demokráciák eszköztárába.
Igaz, régebben főnöke is megengedte magának, hogy kinyilvánítsa: amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol – megteszed!
A fejlett demokráciákban azért a politikussal nem számolnak le, csak az általa hirdetett elvekkel, vagy programmal vitáznak, más megoldást kínálva a választóknak.
Ha az ellenfél libacombot kínál, akkor mi majd szőlőt kínálunk, lágy kenyérrel, - de senki sem akar leszámolni az ellenfél séfjeivel, mert a vita nem a szakácsról, hanem az étlapról szól.

Ami meg a települések eladósítását illeti, a gátlástalan politikus lazán elfelejti, hogy a települési önkormányzatok - kevés kivétellel - Fidesz-irányítás alatt álltak, eladósításukat központi párt-instrukciókra – minél rosszabb, annál jobb… - a Fidesz-irányítású önkormányzatok végezték el fáradságos munkával, sok esetben az ablakon szórva ki azt a pénzt, melyet értelmesebb célokra is el lehetett volna költeni, mint a helyi libalegelők viacolorba öltöztetése.
Mindegy volt, a sápot ezekről a beruházásokról is le lehetett húzni, a Vezér pedig gálánsan kifizette az önkormányzatok tartozásait, a te, az én, meg az érintett települések választópolgárainak pénzéből.

Persze az állampolgár elájult ettől a nagyvonalúságtól, hiszen számára értelmezhetetlen fogalom már az is, hogy „adófizetők pénze”, Magyarországon az adó az állam bevétele, aminek elköltésébe aztán a szürke, mezei állampolgárnak beleszólása egy fikarcnyi sincs.
Tulajdonképpen a jelenlegi helyzet egyik oka, hogy magyarember hülye a demokráciához.
Alapfogalmakkal sincs tisztában, közgazdasági ismeretei alulról nyalják a nullát, az állam működéséről fogalmuk sincs.
Ötletszerűen állnak egyik vagy másik oldal mellé, olcsón meg lehet venni őket, hogy aztán a saját vételárukat ezerszeresen fizessék vissza mindenféle jogcímeken, vagy akár azok nélkül is, merthogy ezek mára már fertelmesen elpofátlanodtak.

Ez részben jó hír is, hiszen már a látszatra sem vigyáznak, valóban a tanúk kezébe nyomják az ítéletet, mint a klasszikus moziban, és ez csak előbbre viszi a pusztulásukhoz vezető nem túl gyors, de halálbiztos folyamatot.
Már csak a legostobábbak hisznek nekik, az pedig, hogy most hirtelen új adatok kerültek a hatóságok birtokába a Hajdú-Bét ügyében és most nyomoznak ezerrel – közröhej tárgya.
Folyik a megfélemlítés, mi történik majd, ha nem „helyesen” választasz, erre vonatkoznak az államtitkár szavai is, aki szembesíteni akarja a választót fertelmes tette majdani következményeivel.

Lesz itt min dolgozgatni a választások után, attól tartok… 
Mindenesetre el kell menni és le kell adni a szavazatotokat az ellenzék helyi jelöltjeire, nem kellene megkönnyíteni a dolgukat, aztán majd a többit elintézi a szegénység terjedése, a középosztály lecsúszása, a fiatalok kilátástalan jövője.
Türelem - a világot sem egy nap alatt teremtették…

:O)))


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport