HÍRHATÁR ONLINE - Egy szülés az állam szempontjából, avagy ne szülj rabot te szűz

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.05.25.
 Szombat
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,19 Ft
   CHF árfolyam
   290,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 05. 30. 19:00     


Egy szülés az állam szempontjából, avagy ne szülj rabot te szűz
Fontos tudni, fontos látni, hogy ma Magyarországon mit jelent hivatalos, jogi értelemben szülni egy gyereket. Azt a részét kivételesen tényleg hanyagolnám, hogy az az őszintén náci asszony, akinek a neve egy zenekaré is, az mit magyaráz egy ordenáré kisfilmben arról, hogy szüljünk még magyar gyerekeket.

Mert ahogy Esterházy igen találóan megállapította, bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá.

 

Kórházban normális ember nyilván nem haragszik senkire

 

A nagyfőnök viszont megüzente minden nőnek, hogy szüljön, és arra gondoltam, nincs jobb alkalom megmutatni, hogy ebből az alkalomból ő és kis csapata mit nyújt nekünk ezért cserébe. Ha már így a magunk részéről teleszültük a Kárpát-medencét. Nos, láss csodát, nemhogy csoda nincs, de pontosan az van, amitől tartottam, amire számítottam, az úgymond szokásos magyar módi. Hatalmas szavak, és egy nagy nulla mögötte.

 

Ugye már a kórházban megígérik, hogy anyakönyvi kivonattól adókártyáig, Taj kártyától édesanyám virágmintás mosolyáig mindent a kezünkbe kapunk az itt töltött 3 nap alatt, hiszen modern világ van, katt és enter és már suhan is a rendszer, olyan penge. Aztán szólnak másnap reggel, hogy izé van kicsit, és lakcímkártya az nem lesz, adókártya sem, cserébe viszont a Taj sem jön össze, de ezeket mind kiküldik címre automatice, hiszen csak katt és enter és úgy megjön a ládámba, hogy nebassz.

 

Kórházban normális ember nyilván nem haragszik senkire, úgysem ők tehetnek róla, plusz kétezer órát dolgoznak fejenként és hetente, sokan közülük ugye egy csemegepultos fizetéséért, egyszóval zen és csill, úgyis ott a kezedben a még garanciális, friss gyerek, mi bajod lenne, mész végre haza, lecsókolod az egész emeletet, oszt uccu üzemmód.

 

Nyugi, nem idegeskedünk, NEM IDEGESKEDÜNK

 

Pár nappal később, amikor a gyerekorvos, meg a védőnő közli, hogy a Taj kártyára azért mindenképp szükség volna a gyerek számára, hiszen a vitaminok, készítmények, de még a mittomén nevű patikában készített krém is a gyerek taj számára megy, már nem az anyjáéra, modern világ van, csak katt és enter, hiszen tudjuk - na akkor elkezd berezegni a homloküreged az idegtől.

 

Ja és persze ugyanez a taj-kártya kell ahhoz, hogy minden családi támogatás, feleséged szülési szabadsága, azaz a komplett állami adminsztráció és mellesleg a pénz végre elinduljon. Újszülött mellől amúgy is legfontosabb dolgod ügyfélszolgálatokkal telefonálgatni, böngészni a netet ezügyben, meg szaladgálni, hogy ezen intézmények valamennyi dolgozójának prostituált édesanyjával tudjál beszélni, hát nekilódulsz. Mormogod magadnak, hogy hát újszülött van a házban, nem idegeskedünk, meg kiafaszt érdekel, amikor ilyen boldog vagy - és amúgy a boldogság részével nincs is gond. Éppen azzal van, hogy valakik ezt teli kapacitáson el akarják neked baszni.

 

Az adókártya a "könnyebbik" része, hiszen ott már 4 nap után közli egy illetékes, hogy az év ezen szakaszában leterhelt a rendszer, de már (!!!) 3-4 hónap múlva (nem viccelek bazmeg) tudják postázni. 3-4 hónap alatt Hannibál elefántokkal elfoglalta a fél világot, 3-4 hónap alatt felvette stúdióban a Beatles a 30 leghíresebb számát, 3-4 hónap alatt a feleségem teste nagyjából 900 étkezésre elegendő anyatejet állít elő, a kurva anyádat, te meg egy kibaszott 6x8 centiméteres papírlapot nem bírsz kinyomtatni, lefóliázni, leadminisztrálni és kipostázni, te szerencsétlen? Hát akkor mégis - egymás közt - mi a búbánatos ciripelő kistérségi díszes lófaszra vagy te alkalmas, mi? Katt és enter mi? Egy lendületes vidéki asszony ennyi idő alatt hímzéssel elkészítene 800-1000 adókártyát, a rohadt életbe.

 

És máris a NER fogságában vagy

 

Nem baj, van új gyerek, nem szabad idegeskedni, különben is az adókártya csak felnőtt dolgokhoz kell, a TAJ a lényeg, az kell patikába, meg az asszony jogi státuszához, hiszen megmondta a Főnök, asszony is teljes értékű állampolgár, mosmá figyelnek rá, úgyhogy ezzel nem lehet gond. Hiszen közvetlenül a feleségemmel, meg mindenki feleségével akar konzultálni, hiszen megígérte, hiszen hiszen hiszen...

 

Ha ez film lenne, itt jönne a felirat, hogy: Két héttel később, és én lennék látható, amint elnyűtt pofával, tikkelő szemmel és időnként önkéntelenül horkantva egyet letépem a Nyugati téri nagypostán az 1200-as sorszámot, felnézek a kijelzőre, és látom, hogy 1165-nél tartunk. Szándékosan félhangosan felszisszenek, megvárom, amíg a várakozó 60-65 emberből 10 rám néz, hátha balhézni kezdek, mert azt szeretik a népek.

 

Egyelőre nem kezdek, hiszen még csak 2 hete nincs TAJ kártyánk, az OEP és a Posta egymásra mutogat, hogy a másik baszta el. Ez ugye hasonló szituáció, mint amikor két bajszos, 130 kilós izzadt nő vitatkozik fölötted, hogy melyiké lesz a tested perceken belül, de legalább az egyiké biztosan. Te ordítani akarsz, de helyette hányni kezdesz, és ha már a NER fogságában vagy.

 

És pittyen a call cen ter

 

Az OEP szerint 12 napja feladták az ajánlott levelet, a Postán a csávó megnézi az elmúlt 12 nap összes beérkező küldeményét a név szerint, nem jött semmi. Szerinte menjek be az OEP-be, vagy hívjam fel az ügyfélszolgálatot, kérjem el a postai azonosítót, az alapján meg tudja mondani, hol a levél, mikor adták fel, "sőt azt is, hogy hol veszítették el". Ezen a ponton szeretnék rászokni 42 évesen a szintetikus kábítószerekre, illetve szeretném sikoltozva felgyújtani magam tiltakozásképpen.

 

Az OEP ügyfélszolgálatosnak telefonban elmondja a feleségem a postai fejleményeket, úgysincs semmi dolga egyikünknek sem az újszülött körül, az én munkámmal, vagy bármivel, ráérünk mindketten egész nap hivatalos ügyben intézkedni. Az OEP call centerben a nejemet ismerősként üdvözlik, sokadszor beszélnek, majd hirtelen a kisasszony azt mondja, "ja postai azonosító kell? Akkor kapcsolom a postázó részlegünket."  Ja, van ilyen? Hogyne, máris. Eddig ezt miért nem mo...? És pittyen a készülék.

 

A postázóban nevetgélnek, hogy jaj ezek az ügyfelesek mindig elrontják, hogy melyik nap adtuk fel, és hogyne, máris mondom a postai azonosítót. Jó, hogy a feleségem beszél velük, mert ha én lennék vonalban, most alsó hangon becsületsértési per indulna ellenem. Azonosító megvan, én máris visszamehetek a postára újabb sorszámért, ahol megtudom, hogy igazából csak 4 napja, a gyerek születése után 14 nappal adták fel azt a TAJ kártyát, amit a gyerek születése napján kellene megkapni, mert a gyerek számára fontos vitaminok, ugye.

 

A magyar állam magasról sz@rik az állampolgáraira

 

Tényleg nem folytatom. Ez az ország egy szánalmas vicc lett. Aki így akar élni, aki szerint ez rendben van, az tépjen sorszámot az erkélyemen, és ha leraktam a gyereket aludni, akkor kijövök a 10 adagos serpenyővel, csinálunk egy gyors, de ingyenes arcplasztikát. Egy nyomorult, értelmetlen, nevetséges téboly ez, így néz ki a "rendszer" alulnézetből, ennyit tud. Merő káosz, totál alkalmatlan emberek, nyilvánvaló dilettantizmus, nemtörődöm hozzáállás, ez nem Európa, és a baj az, hogy nincs is rá igény, hogy az legyen. Akárhova megyek, akárkivel állok szemben hasonló ügyben, az ötből négy esetben bámul rám, hogy nekem mi bajom, hát így működik a rendszer. Nem is értik, mi itt a gond, hát uram, majd megjön az a kártya. Meg majd értesítjük. Meg majd megoldódik, nyugalom. Hogy az ember adott esetben hónapokig nem kap fizetést, támogatást, frissen szült anyaként, és közben még azt hallgathatja, hogy ő fontos az államnak, azt hagyjuk. Hogy ezt más emberek hogy oldják meg, akik nem tudnak napközben 2 órát a postán baszódni, meg agyhalott ügyfélszolgálatokkal veszekedni, azt nem is tudom elképzelni. Hogy egyedülálló nők, akiknek egyáltalán nincs ott a férje/hapsija, hogy segítsen, és mindezt gyerekkel a karjukon/mellükön kell intézni, abba bele se gondolok, mert kinyílik a zsebemben a lángszóró.

 

A magyar állam egészen méltatlan, egészen megdöbbentő, egészen elfogadhatatlan módon magasról szarik a saját állampolgáraira egy ennyire intim, ennyire fontos, ennyire páratlanul kivételes helyzetben, mint egy gyermek születése. Nem hogy segítség nincsen, hanem böszme állami cégek megjelennek a kibaszott ostoba, felesleges, primitív szabályaikkal, és szabályosan basztatni kezdenek, és tényleg az a jobb eset, ha csak magadra hagynak.

 

Nem miattatok, nem nektek szül az ember

 

Balkán ez, abból is a rosszabbik fajta, és ebben a káoszban anélkül is derekas munka lenne helytállni, hogy egy mérhetetlenül fontos, de nagyon kiszolgáltatott újszülött lenne ott veletek, akire nyilván szeretnél figyelni, a legjobbat adni neki, köré tenni egy működő védelmi rendszert - no ebből semmit nem kapsz az államtól. Az állam le fog húzni, aztán le fog szarni, aztán basztatni fog, okoskodni, arcoskodni, arrogáns baromságokat kérdezni és tanácsolni fog, de sem nem érdekli a gyereked vagy te, sem nem érdekli semmiféle bajod, gondod, problémád, sem nem tolerálja, ha bármit kérdezni akarsz. Ugyanaz a tempó, mint amikor mondjuk vállalkozol - ha te késel az adófizetéssel 2 napot, agyadra és pöcsödre mászik a rendszer, jön a büntetés, a szankció, a kurva nagy állami ejnye. Ha az állam, a NAV, az OEP vagy bármelyik tragikus intézmény veled szemben késik nem 2 napot, hanem 4 hónapot, akkor egy pökhendi suttyó ügyfélszolgálatos eléd fog állni oldalsó középtartásban, hogy bocsika, ez ilyen.

 

Innen üzenném, hogy hála istennek nem nektek, nem miattatok szül az ember, és semmi közötök hozzá, hozzánk. Takarodjatok le rólunk, a családomról, az életünkről, takarodjatok ezzel a káosszal, ezzel a szánalmas, nyomorult, rendszernek csúfolt szégyennel, és egymást boldogítsátok ezzel a primitív szarral.

 

Bennünket meg hagyjatok élni, szó szerint. A gyerekemnek meg a közelébe ne merészkedjen egyik sem. Egyik sem. Mert rajzoltam a kis ágya és közétek egy iszonyú vastag vörös vonalat. Ahogy a nagyobbik gyerekem és közétek szintén rajzoltam egyet.

 

Remélem világos, hogy mit jelent.

 

(frontembermegmondja.blog)

 


További hírek

  Bozsik Yvett Csipkerózsikája
2019. 05. 25. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Gamerek irány a Zsolnay Negyed
2019. 05. 25. 01:59 pecsi-hirhatar.hu
  Garantáltan jó buli lesz a városi gyereknap
2019. 05. 24. 21:45 pecsi-hirhatar.hu
  A náciknak nincs helyük az utcákon
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Heller Ágnest az Élysée-palotában fogadta Macron
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Közvetlenül látják, ahogy a kiskirályok mellettük gazdagodnak
2019. 05. 24. 14:57 hirhatar.hu
  Habony Árpád közszereplő, számon kérhető a vagyonosodása - is
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Tízezrek tüntetnek már egy hónapja Csehországban a korrupt kormány ellen
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Hollandiában már győztek a szocialisták
2019. 05. 24. 12:40 hirhatar.hu
  Autóversenyzés bűnszervezetben
2019. 05. 23. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport