HÍRHATÁR ONLINE - Elbocsájtja a Rogán szavába vágó újságíróját a Vs.hu

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2017.04.25.
 Kedd
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   311,75 Ft
   CHF árfolyam
   287,77 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 17. 21:51     


Elbocsájtja a Rogán szavába vágó újságíróját a Vs.hu
Közös megegyezéssel távozik a Vs.hu-tól Keller-Alánt Ákos – írja az Átlátszó.hu. A lap szerint azért menesztették az újságírót, mert múlt csütörtökön Rogán Antal szavába vágott egy sajtótájékoztatón. A Vs.hu és Matolcsy György jegybankelnök közötti együttműködésről már rég kikerültek hírek.

 

Az Átlátszó.hu írta meg, hogy Keller-Alánt Ákos, a VS.hu online hírportál gazdasági újságírója múlt pénteken szabadságon lett volna, de mégis be kellett mennie a munkahelyére, mert el volt maradva egy anyaggal, mivel a csütörtökön egy sajtótájékoztatón volt, amit a Magyar Nemzeti Bank épületében tartott Balog Ádám MNB-alelnök és Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Majd pénteken délután a szabadságon levő, de túlórázó újságírót a földszinti tárgyalóba kérette Lebhardt Olivér főszerkesztő. Keller-Alánt ez után pár perccel később aláírta, hogy az újságírói munkaviszonya a Vs.hu-nál, közös megegyezéssel megszűnik.

 

A tárgyalóban történtekről az Átlátszó.hu több forrására hivatkozva egybehangzóan azt állítja, hogy Keller-Alántnak azért kell mennie a Vs.hu-tól, mert a csütörtöki sajtótájékoztatón – a lapvezetés szerint szakmaiatlanul – Rogán Antal szavába vágott.

 

Az Átlátszó.hu forrásai alapján a tárgyaláson Lebhardt Olivér főszerkesztő, Száraz István ügyvezető-résztulajdonos, Szilágyi Dániel lapmenedzser és a VS jogi képviselője vett részt. A VS.hu-nál már tavaly megtörtént egy nagyobb elbocsátási hullám. A portál vezetősége indokolta a döntését is, miszerint az újságíró "viselkedése veszélyezteti a VS.hu érdekeit" és nem engedhetik meg, hogy Keller-Alántot "ne lehessen elküldeni egy sajtótájékoztatóra", a munkaviszonya ezért mindenképpen meg fog szűnni.

 

Az alábbi párbeszéd folyt Rogán és Keller-Alánt között:

 

VS:… Veress Áron tavaly decemberben Zalaegerszegen fideszes rendezvényen Gulyás Gábor [helyesen Gulyás Gergely, aki nemrég egy fideszes rendezvényen Veressel közösen szerepelt - a szerk.] …

 

Rogán: Szerintem a lényeget értettem…

 

VS …együtt vett részt…

 

Rogán: …csak azért, hogy a többieknek is maradjon ideje, azt tudom mondani önnek, hogy  tanulmányozza a Fidesz honlapját, az én kérésemre is többek között oda kitettek minden olyan…

 

VS: A Fidesz honlapja szerint is tagja volt még tegnap délután…

 

Rogán: Most én is befejezhetem, vagy nem?

 

VS: Hát akkor figyelmeztetném, hogy tegnap a Fidesz közleményének kiadása után…

 

Rogán: Na, na, befejezhetem, vagy nem?

 

Rogán: Ha befejezhetem, akkor befejezem. Azt szerettem volna elmondani önnek, hogy külön megkértem a Kubatov Gábor pártigazgató urat, hogy egyébként a Fidesz honlapjára tegyék ki azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy 2012 májusában a szóban forgó urat egyébként a Fideszből kizárták, ebből az következik, hogy minden ezután tett nyilatkozatát nem a Fidesz nevében tette, hanem gyakorlatilag a Fidesz nevével visszaélt, pont.

 

 

Az Átlátszó.hu megkérdezett két újságírót az üggyel kapcsolatosan, akik az alábbiakat mondták:

 

"Az, hogy pikírt volt, egy dolog. De a munkáját végezte, nem volt tiszteletlen" – kommentálta Keller-Alánt stílusát az az újságíró, aki szintén ott volt a sajtótájékoztatón.

 

"Úgy viselkedett, mint egy újságíró. Az Ákos megkérdezte, amit meg kell kérdeznie" – mondta egy másik újságíró a portálnak.

 

A mostani eset már nem az első, amikor politikai befolyás miatt, avagy politikai általi tulajdonosi nyomásgyakorlás miatt került előtérbe a VS.hu. Kerényi György tavaly nyáron távozott a főszerkesztői pozícióból, és az ő helyére Lebhardt került. A hvg.hu anno arról írt, Kerényi távozásának bejelentésekor azt mondta az újságíróknak, hogy ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap "középen állásáról", vagyis a független politikai irányultságról – írja az Átlátszó.

 

Lebhardt Olivér főszerkesztővel az Átlátszó készített egy interjút, amiben csak annyit mondott, hogy a közös megegyezés alapján nemsokára távozó Keller-Alánt egyelőre még a VS alkalmazottja, a közös megegyezés tartalma pedig "bizalmas információ és mindkét félt titoktartással tartozik". Készülő cikkünk kapcsán arra is felhívta az Átlátszó figyelmét, hogy "a rossz hírnév keltése és a valótlanságok állítása jogi következménnyel jár". Lebhardt szerint semmi köze sincs az újságíró elküldésének a sajtótájékoztatóhoz, mind inkább az elbocsájtásnak oka a "hosszan tartó munkaügy, magatartás témakörben".

 

A portál számos forrására hagyatkozva azt írta, hogy Keller-Alántnak korábban Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselővel volt élesebb hangú vitája, viszont annak semmilyen hivatalos figyelmeztetésbeli következménye nem volt anno a Vs.hu vezetőségének részéről.

 

-mezei-

 

Forrás: Átlátszó.hu

Főkép: fidesz.hu


További hírek

  A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is
2017. 04. 25. 19:38 gyomroi-hirhatar.hu
  GMO mentes vágóhíd Mohácson
2017. 04. 25. 18:10 pecsi-hirhatar.hu
  Egymilliárdos kártérítést kell fizetnie Magyarországnak
2017. 04. 25. 18:00 hirhatar.hu
  Mozdulj.Baján
2017. 04. 25. 17:21 bajai-hirhatar.hu
  Hivatalosan is miniszterelnök-jelöltet választ az MSZP
2017. 04. 25. 16:00 hirhatar.hu
  Feljelentette Mészárost a DK elnökségi tagja
2017. 04. 25. 14:00 hirhatar.hu
  A független pártkatona
2017. 04. 25. 13:10 14keruleti-hirhatar.hu
  Civil aktivisták lepték el az igazságügyi bizottság mai ülését
2017. 04. 25. 12:28 hirhatar.hu
  Májusban minden hétvégén szabadtéri rendezvények Monoron
2017. 04. 25. 11:56 gyomroi-hirhatar.hu
  Csetényi Etelka / 1912-1994 /
2017. 04. 25. 09:45 21keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport