HÍRHATÁR ONLINE - Elbocsájtja a Rogán szavába vágó újságíróját a Vs.hu

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.06.19.
 Kedd
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.
   EUR árfolyam
   322,65 Ft
   CHF árfolyam
   279,34 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 17. 21:51     


Elbocsájtja a Rogán szavába vágó újságíróját a Vs.hu
Közös megegyezéssel távozik a Vs.hu-tól Keller-Alánt Ákos – írja az Átlátszó.hu. A lap szerint azért menesztették az újságírót, mert múlt csütörtökön Rogán Antal szavába vágott egy sajtótájékoztatón. A Vs.hu és Matolcsy György jegybankelnök közötti együttműködésről már rég kikerültek hírek.

 

Az Átlátszó.hu írta meg, hogy Keller-Alánt Ákos, a VS.hu online hírportál gazdasági újságírója múlt pénteken szabadságon lett volna, de mégis be kellett mennie a munkahelyére, mert el volt maradva egy anyaggal, mivel a csütörtökön egy sajtótájékoztatón volt, amit a Magyar Nemzeti Bank épületében tartott Balog Ádám MNB-alelnök és Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Majd pénteken délután a szabadságon levő, de túlórázó újságírót a földszinti tárgyalóba kérette Lebhardt Olivér főszerkesztő. Keller-Alánt ez után pár perccel később aláírta, hogy az újságírói munkaviszonya a Vs.hu-nál, közös megegyezéssel megszűnik.

 

A tárgyalóban történtekről az Átlátszó.hu több forrására hivatkozva egybehangzóan azt állítja, hogy Keller-Alántnak azért kell mennie a Vs.hu-tól, mert a csütörtöki sajtótájékoztatón – a lapvezetés szerint szakmaiatlanul – Rogán Antal szavába vágott.

 

Az Átlátszó.hu forrásai alapján a tárgyaláson Lebhardt Olivér főszerkesztő, Száraz István ügyvezető-résztulajdonos, Szilágyi Dániel lapmenedzser és a VS jogi képviselője vett részt. A VS.hu-nál már tavaly megtörtént egy nagyobb elbocsátási hullám. A portál vezetősége indokolta a döntését is, miszerint az újságíró "viselkedése veszélyezteti a VS.hu érdekeit" és nem engedhetik meg, hogy Keller-Alántot "ne lehessen elküldeni egy sajtótájékoztatóra", a munkaviszonya ezért mindenképpen meg fog szűnni.

 

Az alábbi párbeszéd folyt Rogán és Keller-Alánt között:

 

VS:… Veress Áron tavaly decemberben Zalaegerszegen fideszes rendezvényen Gulyás Gábor [helyesen Gulyás Gergely, aki nemrég egy fideszes rendezvényen Veressel közösen szerepelt - a szerk.] …

 

Rogán: Szerintem a lényeget értettem…

 

VS …együtt vett részt…

 

Rogán: …csak azért, hogy a többieknek is maradjon ideje, azt tudom mondani önnek, hogy  tanulmányozza a Fidesz honlapját, az én kérésemre is többek között oda kitettek minden olyan…

 

VS: A Fidesz honlapja szerint is tagja volt még tegnap délután…

 

Rogán: Most én is befejezhetem, vagy nem?

 

VS: Hát akkor figyelmeztetném, hogy tegnap a Fidesz közleményének kiadása után…

 

Rogán: Na, na, befejezhetem, vagy nem?

 

Rogán: Ha befejezhetem, akkor befejezem. Azt szerettem volna elmondani önnek, hogy külön megkértem a Kubatov Gábor pártigazgató urat, hogy egyébként a Fidesz honlapjára tegyék ki azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy 2012 májusában a szóban forgó urat egyébként a Fideszből kizárták, ebből az következik, hogy minden ezután tett nyilatkozatát nem a Fidesz nevében tette, hanem gyakorlatilag a Fidesz nevével visszaélt, pont.

 

 

Az Átlátszó.hu megkérdezett két újságírót az üggyel kapcsolatosan, akik az alábbiakat mondták:

 

"Az, hogy pikírt volt, egy dolog. De a munkáját végezte, nem volt tiszteletlen" – kommentálta Keller-Alánt stílusát az az újságíró, aki szintén ott volt a sajtótájékoztatón.

 

"Úgy viselkedett, mint egy újságíró. Az Ákos megkérdezte, amit meg kell kérdeznie" – mondta egy másik újságíró a portálnak.

 

A mostani eset már nem az első, amikor politikai befolyás miatt, avagy politikai általi tulajdonosi nyomásgyakorlás miatt került előtérbe a VS.hu. Kerényi György tavaly nyáron távozott a főszerkesztői pozícióból, és az ő helyére Lebhardt került. A hvg.hu anno arról írt, Kerényi távozásának bejelentésekor azt mondta az újságíróknak, hogy ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap "középen állásáról", vagyis a független politikai irányultságról – írja az Átlátszó.

 

Lebhardt Olivér főszerkesztővel az Átlátszó készített egy interjút, amiben csak annyit mondott, hogy a közös megegyezés alapján nemsokára távozó Keller-Alánt egyelőre még a VS alkalmazottja, a közös megegyezés tartalma pedig "bizalmas információ és mindkét félt titoktartással tartozik". Készülő cikkünk kapcsán arra is felhívta az Átlátszó figyelmét, hogy "a rossz hírnév keltése és a valótlanságok állítása jogi következménnyel jár". Lebhardt szerint semmi köze sincs az újságíró elküldésének a sajtótájékoztatóhoz, mind inkább az elbocsájtásnak oka a "hosszan tartó munkaügy, magatartás témakörben".

 

A portál számos forrására hagyatkozva azt írta, hogy Keller-Alántnak korábban Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselővel volt élesebb hangú vitája, viszont annak semmilyen hivatalos figyelmeztetésbeli következménye nem volt anno a Vs.hu vezetőségének részéről.

 

-mezei-

 

Forrás: Átlátszó.hu

Főkép: fidesz.hu


További hírek

  Harry Kane a megmentő
2018. 06. 18. 22:49 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a fa
2018. 06. 18. 21:06 pecsi-hirhatar.hu
  Csikorogva indult a belga gépezet
2018. 06. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Csúnya meccs, amelyen büntetőből esett csak gól
2018. 06. 18. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Testével üzent a szentendrei kiállításszervező a meztelenül tiltakozó férfinak
2018. 06. 18. 18:01 hirhatar.hu
  Ungár Pétert nagy nyilvánosság előtt elfenekelte az anyukája, Schmidt Mária
2018. 06. 18. 17:31 hirhatar.hu
  Lyukas zászlókkal radikalizálódna a Jobbikból kivált „mégjobbik”
2018. 06. 18. 17:00 hirhatar.hu
  Gondoljunk bele – a sport vajon mi
2018. 06. 18. 14:00 hirhatar.hu
  Márki-Zay továbbra is Horn Gyula kabinetvezetőjével dolgozik
2018. 06. 18. 13:30 hirhatar.hu
  Már a kaszinóvajdára is haragszik Orbán – Mészárosé lehet a Vajna-birodalom
2018. 06. 18. 13:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport