HÍRHATÁR ONLINE - Feladja a harcot a ROSTA rokkant mozgalom

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2016.09.25.
 Vasárnap
Ma Eufrozina napja van.
Holnap Jusztina napja lesz.
   EUR árfolyam
   306,25 Ft
   CHF árfolyam
   281,7& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 30. 11:35     


Feladja a harcot a ROSTA rokkant mozgalom
Feloszlásáról adott hírt a ROSTA mozgalom. Mint vezetőjük írja, lemond tisztjéről, más pedig nem akadt helyette, aki vállalná a szervezet irányítását, így bezárják hivatalos fórumaikat, és más keretek között folytatják küldetésüket.

 
2013. január elején a Hírhatár számolt be elsőként a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) megalakulásáról. A mozgalom élére Szalai József állt, aki felesége súlyos állapota miatt maga is érintett volt, és olyan rokkant érdekvédők álltak mellé, akik arra tették fel életüket, hogy sorstársaikon és más elesetteken segítsenek tudásukkal és tapasztalatukkal.
 
A Rokkant Számkivetettek Társaságának mozaiknevének kitalálója, és a Hírhatáron keresztüli felhívás, kezdeményezés létrehívója a Magyar Szociális Fórum "Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért" szakmai csoport volt. A Hírhatár egy akkori munkatársával együtt keresgették a neveket, ebből született a ROSTA. Az MSZF rokkantvédelmi csoportja már az új rokkant-törvény 2012. 01. 01-i hatályba lépésekor bejelentette, hogy ők elviszik a rokkantak ügyét egészen a Strasbourgi Emberjogi Bíróságra. Az MSZF rokkantvédelmi szakcsoportja és Szalai József így találtak egymásra a közös akarattal, hogy Strasbourgig vigyék a korhatár alatti rokkantak ügyét, ehhez toboroztak jelentkezőket a rokkantak közül a Hírhatár segítségvel.
 
Kevesen tudják, de a rokkantak csoportjai között is folyamatos háború dúl. Bár az őket ellehetetlenítő rendszer a legnagyobb közös ellenség, és ugyanazon célokért harcolnak, mégis valahol félrecsúszott az együttműködés a különböző szervezetek között. Ez is oka annak, hogy Szalai Facebook-oldalukon bejelentette, a ROSTA nem harcol tovább.
 
 
Kedves Barátaink, Olvasóink, Szimpatizánsaink és Ellendrukkereink!
 
Sajnálattal tájékoztatlak Benneteket, hogy Július 24.-én magam és feleségem súlyos egészségi állapota, valamint családi okok miatt A Rosta Rokkant Mozgalom elnöki posztjáról lemondtam.
 
Szintén lemondott vezető hírszerkesztői pozíciójáról mozgalmunk alapító tagja Dóbiász Anna.
 
Döntésünkben szerepet játszott, hogy bár jelentős eredményeket értünk el, nem sikerült egyik legfőbb törekvésünket teljesíteni, hogy egységes és hatékony fellépést, akcióegységet sikerüljön létrehozni a különböző más hasonló rokkant szervezetekkel. Kivételt képez ez alól a Szoli-Fét mozgalommal való példás együttműködés. 
 
Több egymással marakodó egymásra féltékeny és az együttműködést megtagadó csoport létezik, akik szintén a rokkantak mentoraként lépnek fel, de valójában energiájuk jelentős részét egymás pocskondiázásával, mint sem a valós érdekvédelemmel kötik le.
 
Köztük egyre többször jelennek meg szélső jobboldali megnyilvánulások. Velük nem tudunk és nem is akarunk együttműködni. Ezek rendszeres agresszív támadásokkal, fenyegetésekkel, becsületsértő és fenyegetőző módon léptek (lépnek) fel velünk szemben.
 
Szerepet játszott döntésünkben továbbá, hogy nem sikerült a valódi munkamegosztást létrehoznunk a mozgalmon belül. A feladatokat csupán néhányunk végezte.
 
Elfáradtam és egészségem is tönkre ment. Ezt így tovább nem tudom csinálni.
 
A mozgalom tagjai közül eddig senki nem akadt,aki a vezetői posztot elvállalná. Augusztus elsejétől, ha addig nem lép új vezetés a Rosta Rokkant Mozgalom élére, a mozgalom feloszlik, nyílt és zárt oldalainkat bezárjuk. Remélem, erre nem kerül sor.
 
Ezúton köszönöm tagjaink, olvasóink, szimpatizánsaink két és fél évi hűségét.
 
Soha nem fogom feladni elkötelezett harcomat a rokkantakért, elesettekért, számkivetettekért, az országot szociális és erkölcsi katasztrófába hajszoló hatalom ellen, csak a formája fog változni!
 
Szalai József
 
Fotó: ROSTA Facebook-oldal
 
 
 

További hírek

  Jelentős tömeg és fiesta-hangulat a fővárosi zöldterületek védelmében
2016. 09. 25. 15:30 hirhatar.hu
  Garantált volt a jó hangulat
2016. 09. 25. 14:17 pecsi-hirhatar.hu
  Botrány tört ki Bayer Zsolt pécsi kampánybeszéde alatt
2016. 09. 25. 14:15 hirhatar.hu
  50 millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy X. kerületi garázsban
2016. 09. 25. 13:00 hirhatar.hu
  Két rendőr is megsérült az ismeretlen eredetű éjszakai robbanásban a Király utcánál
2016. 09. 25. 11:41 hirhatar.hu
  Oktoberfest a Petőfivárosban
2016. 09. 25. 11:25 kecskemeti-hirhatar.hu
  Programözön a XII. Hunyadivárosi Napokon
2016. 09. 25. 11:09 kecskemeti-hirhatar.hu
  Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről
2016. 09. 25. 10:43 13keruleti-hirhatar.hu
  Teréz anya emlékére rendeztek konferenciát a városházán
2016. 09. 25. 10:32 kecskemeti-hirhatar.hu
  Egy hét múlva lesz az országos népszavazás
2016. 09. 25. 10:15 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport