HÍRHATÁR ONLINE - Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.05.
 Csütörtök
Ma Aurél napja van.
Holnap Renáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 05. 22. 19:16     


Karácsony szerint nem biztos, hogy a választók rosszul döntöttek, hogy nem erre az ellenzékre szavaztak
A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a megállapítással, hogy mára politikai élőhalott lett belőle.

„Szerintem még így is jobb lett volna, ha nyerünk, de ha kettőt hátralépve tekintek magunkra, azt mondom: nem biztos, hogy a választópolgárok rosszul döntöttek, amikor ennek az ellenzéknek most nem adtak felhatalmazást a kormányzásra” – ez is elhangzik Karácsony Gergely budapesti főpolgármestertől a Válasz Online-nak adott interjújában, amiből kiderül, hogy meglátása szerint az ellenzék kormányzóképessége nagyon messze van attól, hogy Magyarországon választást nyerjen.

 

Karácsony reagált röviden a Direkt36 cikkére is, ami az ellenzéki kampány összeomlását mutatta be. Azt mondta: „Nyilván megvan a szerepem az ellenzék lesújtó választási eredményében, de ekkora kudarcot aligha lehet egyetlen személy nyakába varrni. Szívesen vállalom a magam részét, csak sajnos nem látom a tömött sorokat, ahol azok gyülekeznek, akik szintén vállalnák a sajátjukat.”

 

A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a megállapítással, hogy mára politikai élőhalott lett belőle. Arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az ellenzéki bukás utáni új, országos ellenzéki stratégia kialakításában azt mondta, hogy nem akar az a rabbi lenni, „akinek még mindig lennének ötletei, holott már rég meghaltak a libák. Nem véletlenül nem indulok újra a Párbeszéd társelnöki tisztéért sem.” Az Elnökök elnevezésű csoportból Gyurcsány Ferenc még nem tette ki.

 

Szerinte egyébként az ellenzéki politikusok többsége nem érti a vidéket, de nem csak a vidéket nem: „az átlagembert. Irgalmatlanul elitista a magyar ellenzék. Intézményekről, struktúrákról, makróügyekről beszélünk állandóan. Nem arról, hogy ebben a faluban nincs háziorvos, hanem arról, hogy nincs egészségügyi minisztérium. Na, tessék, máris megszegem a magamnak tett ígéretemet és belebeszélek az ellenzéki politikába. (…) Tehát földközelibb, emberközelibb, életközelibb politikát kellene összehozni az eddigieknél. Amikor arról szól az ellenzéki diskurzus, hogy bemenjenek-e a parlamentbe, letegyék-e az esküt, vagy ne, csak másnap – az pont az az elitfoci, amely mélységesen nem érdekli az embereket.”

 

Budapestre átkanyarodva azt mondta, szerinte a Fidesznek nem érdeke, hogy még többet elvonjanak a fővárostól, „mert a magyar GDP 38 százalékát termeli meg a főváros”. Beszélt a fővárosi cégátszervezésekről és Budapesti jövőjéről is: „vagyonfelélés és közszolgáltatás-nyirbálás mindenesetre nem lesz. Racionalizálni lehet még. Úgy is, hogy bár ez nem nagyon üti át az ingerküszöböt, de az elmúlt harminc év legnagyobb cégátszervezését vertem végig a rendszeren a Budapesti Közművek létrehozásával. Megszüntettünk ötven politikai és egyéb vezetői pozíciót a fővárosi közműveknél, évi 3 milliárdot spóroltunk ezzel.”

 

Az állami városligeti építkezéseket továbbra sem támogatja, és habár jogi lehetőségei nincsenek, politikaiak vannak ennek kifejezésére. „Egyelőre szerényen jelezném, hogy a miniszterelnök a szavát adta, hogy nem lesz Liget-projekt, ha a főváros vezetése nem akarja. Márpedig mi a parkban továbbra is a fákat szeretjük” – fogalmazott.

 

Rakpartlezárás lesz, bár szerinte ez inkább azt jelenti, hogy megnyitják az emberek előtt, és ez így mindenkinek jobb lesz. „Közlekedési folyosó a város, vagy hely, ahol élünk? Erről szól a vita. Fontos vita. (…) Most annyit szeretnék elérni, hogy egy rakparti szakasz legyen gyalogos. Ott volt az ígéreteim között. Annyira nem kellene meglepődni, ha egy megválasztott zöld polgármester zöld programot valósít meg” – mondta.

 


További hírek

  Mire használható fel a hullámlemez?
2023. 10. 04. 17:47 hirhatar.hu
  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport