HÍRHATÁR ONLINE - Kinek kell 77 milliárd, nekünk nem, még egy kört

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.06.25.
 Szombat
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.
   EUR árfolyam
   400,8& Ft
   CHF árfolyam
   396,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 08. 08. 20:18     


Kinek kell 77 milliárd, nekünk nem, még egy kört
A norvégok bejelentették, hogy nincs tovább: Magyarország végleg elbukta a 77 milliárd forintos támogatást. 77 milliárd. Magyarországnak. Most már másnak – Gábor György jegyzete.

Két dolog válik kristálytisztán érzékelhetővé. Egyrészt a diktatúra anatómiája: Orbán egymaga hoz egy döntést, a mamelukok megszavazzák, térden csúszva, lihegve teljesítik azt (épp, mint a „pedofiltörvény” esetén), aztán sem idehaza, sem külföldön ne ugasson bele senki se a történtekbe (épp, mint a „pedofiltörvény esetén), mindenkinek kuss, mindenkinek pofa be, s aki mégis fel meri emelni a szavát, az veszélyes ellenség, ócska gazember, Soros-ügynök, aki nem adja meg a tiszteletet az önmagát a magyar nép helyébe imagináló Orbán Viktor nevű haramiavezérnek. 

 

Miután tehát egyedül és kizárólagosan Orbán dönt itt mindenben, apellátának helye nincs, a rendszert már Arisztotelész óta hagyományosan úgy hívják, hogy diktatúra. Nem kell ehhez fekete Pobeda, amely beviszi a kuncsaftot az Andrássy út 60-ba, nincs is erre már kapacitás, ráadásul a vallatás közben is lehet hazudni, félrebeszélni vagy megtagadni az együttműködést.

 

A Pegasus ezerszer tökéletesebb: magad mondod el önként és mit sem sejtve mindazt, amire amott kíváncsiak.  

 

A Norvég Alap nem példa nélküli a történelemben, párhuzamok szép számmal akadnak: elvégre a második világháborút követően Sztálin is megparancsolhatta a szovjet érdekszférába tartozó országoknak, hogy utasítsák el a Marshall-tervet. A parancsot az akkori (a mindenkori) mamelukok teljesítették, a döntés mai napig kiható következményeit jól ismerjük. 

 

Másrészt legyünk tisztában azzal, s bátran mondjuk ki, hogy Orbán – mint minden más esetben – a magyar nép pénzével duhajkodik. A NER teremtette magyar dzsentri-világ sokkalta undorítóbb, megvetendőbb és pocsékabb, mint a Móricz-regények, mondjuk az Úri muri hasonló közege. Ez a legsötétebb „ha mindjárt az ingemért is” mentalitás, a „dögöljön meg a szomszéd tehene” ugyancsak móriczi barbár ősprimitivitása. A magyar diktátor számára föl sem merül a pénz elosztását ellenőrző független testület felállítása, elvégre magából indul ki. Így aztán ha nem az egész országot kifosztó és azt önmaguk között leosztó maffiózók ellenőrzik a pénz útját, akkor inkább legyen szegényebb Magyarország 77 milliárd forinttal. Elvégre ez a 77 milliárd amúgy sem Mészáros Lőrincnél (született Orbán Viktor), nem Tiborcz Istvánnál (született Orbán Viktor), nem Ráhelnél (apja és anyja neve Orbán Viktor), s nem is a kitartott sajtósainál és felekezeteinél landol, akkor meg hát minek is: dűljön össze ez a vendégfogadó! És ami különösen okádni való és árulkodó az egész történetben: a 77 milliárdból mindössze 4 milliárdot nem Orbán ellenőrzött volna, a többit ő, ám már ez is elég volt neki ahhoz, hogy a teljes 77 milliárdra nemet mondjon.  

 

Lehet rangsorolni: inkább diktátor és csak utána hazaáruló, avagy épp fordítva.

 


További hírek

  Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
2022. 06. 24. 21:14 hirhatar.hu
  A Pegasus kiberfegyver gyártója nem tud megnyugtató válaszokat adni
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Ügyészség elé idéznék Varga Judit igazságügyi minisztert
2022. 06. 24. 21:13 hirhatar.hu
  Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Több pécsi vállalkozás is önként segíti a város tanárait
2022. 06. 21. 16:52 hirhatar.hu
  Bőkezűen osztogatott a Fidesz-közeli haveroknak a Szerencsejáték Zrt
2022. 06. 21. 16:51 hirhatar.hu
  Megújul a Pécsbányai Közösségi Ház
2022. 06. 20. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Sztárfellépőket és szabadtéri mozit hoz a Sétatér Fesztivál
2022. 06. 19. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  A virtuális valóságot összekötötték egy fizikai eszközzel
2022. 06. 19. 22:24 pecsi-hirhatar.hu
  Újra itt a Múzeumok éjszakája
2022. 06. 19. 21:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport