HÍRHATÁR ONLINE - Kiskorúak pornója miatt tiltakozik az amerikai pénzügyi multicég eddigi pornópartnerénél

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,74 Ft
   CHF árfolyam
   393,21 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 09. 15:30     


Kiskorúak pornója miatt tiltakozik az amerikai pénzügyi multicég eddigi pornópartnerénél
Érdekes kérdés, hogy miért pont most akadt ki a műszer a Mastercardnál. A fiatalkorú lányok már a videókazettás pornó korában sem voltak ismeretlenek.

A New York Times a napokban írt arról, hogy a Pornhubon, a világ legnagyobb pornóoldalán kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszakról, valamint felnőttek közötti nemi erőszakról is találhatók videók.

 

A cikk után a világ két legnagyobb pénzügyi szolgáltató vállalata, a Mastercard és a Visa is közölte, hogy felülvizsgálják a Pornhubot birtokló céghez, a MindGeekhez fűződő pénzügyi kapcsolataikat. Vizsgálatot indítanak, és ha valóban illegális tevékenységre bukkannak, kizárják a hálózatukból a céget.

 

A legendás Jenna Jameson 17 évesen, a 21 éves piálási szabályok miatt egyébként is gyakori hamis igazolvánnyal kezdett dolgozni, a producer meg nem volt saját maga ellensége, hogy az angyalokat kárhozatba taszítani képes szépségű tinilányt elszalassza. Pedig nyilván tudta, hogy mi a helyzet.

 

Amerikában van is arra szabály, hogy az ott forgatott pornófilmek esetében meg kell jelölni azt a személyt, aki pontosan azonosítja a szereplőket és megőrzi az irataik másolatát, kiküszöbölendő a későbbi "nekünk azt mondta 19 és fél éves" típusú védekezéseket.

 

A pornó a prostitúció egyik formája, így nagyon fontos (lenne) hogy legalább gyerekek ne vegyenek részt benne. Viszont mint a prostitúció kontakt változatainál, itt is az igazán "zsenge" fiatal lányokkal lehet igazán pénzt keresni. Sőt, itt még inkább így van, hiszen a pornóban a látvány a lényeg, nem pedig az, hogy a kicsit idősebb nő esetleg tapasztaltabb és ettől jobb lesz a vendégnek. Itt nem a képen jelen levő férfi a vendég, ő azért van ott, mert az élethű baszórobot még nincs feltalálva. Amint fel lesz, meg fognak szabadulni az összes tesztoszteron túltengéses primkó nagyfarkútól, akik nem fogják fel, hogy ők nem szereplők, hanem a díszlet részei. (Nyilván van értelmes, kedves, normális pornószínész is, ezeket a pornószínésznők ki is szokták emelni, ha interjú készül, hogy "vele jó dolgozni". Azonban ez mennyiségi műfaj, kell a rossz is, mert a piac kéri a terméket)

 

Tehát szép és fiatal nő kell, logikus következő lépés Kelet-Európa. Tele van szép és szegény nővel, kevesebbet kell fizetni, ráadásul a nők fehérek, tehát a nagy piacokon jól eladható a film. De legalább ennyire fontos, hogy "elcsúszhat" ha nincs 18 a lány. De a lényeg az, hogy sok van és olcsó. Az iratok? Szergejnél, Novoszibirszkben.

 

De van tovább. Mi lenne, ha mi nem forgatnánk egy darab pornófilmet se, egyszerű szerver-üzemeltetők vagyunk, a feltöltött filmek jogszerűségéért meg persze a készítő felel. Ott van leírva a szerződésben. A sokezer filmet nézi 80 moderátor. Akik nyilván, ha látnak egy feltűnően gyereklányt a képen, akkor közbelépnek.

 

De mi legyen a D kosaras melltartót hordó, és emiatt a jekatyerinburgi szertorna csapatból eltanácsolt 16 éves és 11 hónapos Szvetlánával, aki erősen ki van sminkelve ahhoz a jelenethez, amelyikben rajta kívül a hasonló testi adottságokkal bíró 18 éves és két hónapos Nagyezsda és a 23 éves Szergej vesz részt? Moderálják? Jelöljék meg gyanúsként? Egy olyan videót, amin két teljesen kifejlett Homo sapiens nőstény örül egymásnak, és kicsit később az érkező Homo sapiens hímnek? Hiszen a pornónak ez a definíciója, ivarérett Homo sapiens egyedek üzekedésének bemutatása. Nem mellesleg ez a videó alighanem benne lesz a heti 100 legnézettebb videójukban. Levenni? Dehát kérem ez üzlet.

 

Ezért van az, hogy ez a probléma rávilágít az internet és a jog összefüggéseire. Mert Szvetlánáék esetében a láncolat végén még lehet találni valami orosz/cseh/magyar céget, hogy helló, csináljátok már legalább nagyjából szabályosan, egy személyi legyen már lefénymásolva, tudjuk itt mutatni, hogy Szvetlánka is elmúlt tizennyolc.

 

Az otthon, a kamer előtt vetkőző lánynak viszont nincs "producere" akit elő lehetne venni, hogy mit keres egy biológiai értelemben fejlett, ám minden más értelemben még majdnem gyerek nő pucéron a kamera előtt. A felelősség pedig valahol a láncolatban szépen eloszlik, mindenkinek van hova mutatnia, hogy én kérem a saját formális ellenőrzési kötelezettségemnek eleget tettem.

 

Ma már csak nosztalgikusan lehet beszélni a szabad internet koráról, amikor már több mint húsz éve, a berregő betárcsázós modemen csatlakoztunk, persze majdnem mindenki álnéven, élveztük a névtelenséget, az introvertáltak mennyországát, ahol végre lehet hasonlókkal beszélgetni, és amikor sok volt a beszélgetésből, egyszerűen kikapcsolni. Akkor nem hittük el, hogy egyszer ez lesz, pedig az előrelátók akkor is megmondták. A társadalom felköltözött a netre, és hozta magával minden problémáját. Ez pedig sajnos elhozza azt is, hogy gyerekek védelmében hatóságoknak kell a netre "feljönni" és jogot kell alkotni arról, hogy a kis kelet-európai stúdiótól vagy hálószobától egészen a "végfelhasználóig" ki fogja ellenőrizni, hogy a képen látható lány elmúlt 18, hogy a postán érkező dísztárgyért nem pusztítottak el valami nagyon védett állatot, hogy a focilabdát nem ötéves gyerek varrta össze.

 

És hogy bemutassam, hogy a Múzsának még a pornóról is a jogállam jut eszébe: ez a változás onnan indul ki, hogy a Mastercardnak van veszíteni valója. Hiszen rá - ellentétben a Jekatyerinburgban portyázó producerrel - szigorú szabályok vonatkoznak, amelyeknek a betartását van is, aki számon kérje rajta. Szabályok és következmények - ez a jogállam két nagyon fontos tulajdonsága. Talán ebből a példából is látszik, hogy miért.

 

(forrás: Diétás Magyar Múzsa; kép: illusztráció)


További hírek

  Találja meg az ideális kötelet csörlőjéhez!
2023. 03. 21. 09:50 hirhatar.hu
  Hogyan folytassuk a fogyás után?
2023. 03. 21. 09:23 gyomroi-hirhatar.hu
  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport