HÍRHATÁR ONLINE - Koncertet nem, csak bulvárinterjút adott a Pussy Riot a Szigeten

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   318,05 Ft
   CHF árfolyam
   280,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 15. 18:00     


Koncertet nem, csak bulvárinterjút adott a Pussy Riot a Szigeten
A Pussy Riot három, Budapestre érkező tagja exkluzív interjút adott a magyar Marie Claire-nek a Szigeten. Nadjával, Másával és Pjotr Verzilovval a Magyar Narancs munkatársa, Köves Gábor beszélgetett.

Putyin vetkőzzön pucérra, Nyikita Mihalkov kapja be, a mellbimbó legyen fedetlen, Madonna pedig nem barát csak vacsoratárs – többek között ilyen irányt vett beszélgetésünk a Pussy Riot Budapesten tartózkodó két tagjával, a Putyin börtönét megjárt Marija „Mása" Aljohinával és Nagyezsda „Nadja" Tolokonnyikovával, valamint utóbbi férjével, az ugyancsak politikailag aktív Pjotr Verzilovval.

 

Putyin szereti félmeztelenül megülni a lovát, mint azt számos fotó is bizonyítja. A félmeztelen lovaglás csak az idősecske diktátorok közt dívik vagy afféle nemzeti sport?

 

Nadja: Igen, Putyin félmeztelen lovas, és ez nekünk édeskevés: mi azt akarjuk, hogy ülje csak meg teljesen pucéron azt az állatot! Anyaszült meztelenül még ennél is szórakoztatóbb lenne. A félmeztelenség a szegény ember meztelensége – ezt vallom. De ha már a testrészeknél tartunk, lelkes támogatói vagyunk a Szabadságot a mellbimbónak! mozgalomnak. Kiállunk a mellbimbó szabadságáért. Mai képmutató világunkban egy felül meztelen nő ugyanolyan megítélés alá esik, mint egy alul-felül meztelen férfi. És ez tarthatatlan. Szóval vetkőzzön csak Putyin tovább!

Mása: Putyinnak nem sikerült népmozgalmat indítania a félmeztelen lovaglással. Már csak azért sem, mert csak kevés orosz engedheti meg magának, hogy lovat tartson.

 

 

Az orosz ortodox egyház feje azt mondja, hogy amit önök művelnek, az maga az ördög műve. Önök azt mondják, amit Putyin művel, az az ördögi. De mit mond maga az ördög?

 

Mása: Az sem kizárt, hogy tényleg mi vagyunk az ördögök. A mi abszurd orosz valóságunkban Putyin egy istenség, szóval, ha ő az isten, hozzá képest mi könnyen lehetünk akár ördögök is. Mi vagyunk a jó ördögök. De magát Putyint nem is mondanám ördögnek. Csak egy rendőr, aki elnöki hatalmat kapott.

Nadja: Olvastam egy könyvet, a címe az, hogy A feleségem boszorkány. Számomra ő a követendő példa: a boszorkányfeleség. Kora gyerekkorom óta boszorkány akarok lenni. Még az is előfordulhat, hogy egyszer férjezett boszorkány leszek.

 

Amikor a Megváltó Krisztus-székesegyházbeli performance-uk után bíróság elő kerültek, sejtették, hogy az eljárás csupán színjáték, és az ítélet már az elején megszületett?

 

 

Nadja: Mivel nem voltunk hajlandóak elismerni, hogy bűnösök vagyunk, tudtuk, mi vár ránk. Tiszta sor volt, mit akarnak tőlünk. Hogy bűnösnek valljuk magunkat, és hogy megnevezzük azt a két másik Pussy Riot-tagot, akik ugyancsak ott voltak a székesegyházbeli performance-en. Hármunkat vettek őrizetbe, kétfős hiányuk volt. Azzal fenyegettek, hogy ha nem vallunk, három év börtönt varrnak a nyakunkba. De nem számoltak a nagy médiaérdeklődéssel. Így csak két évet kaptunk. De már a tárgyalások elején biztosak voltunk benne, hogy ez börtönnel vagy munkatáborral fog végződni.

 

Mi volt a legnyomasztóbb börtönélményük?

 

Nadja: Megismertem egy lányt, újonc volt még, és nagyon tapasztalatlan. Rendőruniformist kellett varrnunk, és szegénynek nagyon nem ment. Nem tudott lépést tartani a régiekkel. Nem kerülhette el a büntetését: a régi gárda arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, és úgy, pucéron varrja az egyenruhákat.

 

(az interjú további részét itt olvashatják)


További hírek

  Csibészek a Csibészekért
2019. 02. 17. 21:07 pecsi-hirhatar.hu
  Nyomon követhető lesz minden doboz gyógyszer
2019. 02. 17. 13:03 szegedi-hirhatar.hu
  Elfogadták a város költségvetését, megvannak az idei kitüntetettek
2019. 02. 17. 11:11 szegedi-hirhatar.hu
  Jövő héten Makkosházán és Baktóban mossák az ivóvízhálózatot
2019. 02. 17. 11:02 szegedi-hirhatar.hu
  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Hármas ünnep a Bóbitában
2019. 02. 16. 22:45 pecsi-hirhatar.hu
  Évák, Millák és Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Kortárs mentorok segítik a diákokat
2019. 02. 15. 20:55 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport