HÍRHATÁR ONLINE - Kulka János: „Majdnem meghaltam”

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.04.
 Hétfő
Ma Kázmér napja van.
Holnap Adorján napja lesz.
   EUR árfolyam
   394,15 Ft
   CHF árfolyam
   411,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 30. 12:36     


Kulka János: „Majdnem meghaltam”
Kulka János és nővére, Kulka Janina patológus közös interjút adtak Friderikusz Sándor podcastjában.

A színész hét és fél éve kapott agyvérzést, aminek következtében a beszéde és a mozgása is korlátozottá vált. Ahogy Friderikusz Sándor is fogalmaz, az utóbbi időben több képességét is visszanyerte, szerepelt A játszma című filmben, illetve Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs közreműködésével egy sanzonlemezt is kiadott 2022-ben.

 

A podcastban nővére elmondja, hogy amikor Kulka sztrókot kapott, biztos volt benne, hogy meg fog gyógyulni. „Majdnem meghaltam” – mondja a színész, aki a beavatkozások utáni ébredés után kiabált és káromkodott mindenkivel, aki körülvette. Szóba kerül, hogy egy sztrókbeteget négy órán belül kell ellátni, Kulka Janina szerint testvérét még pont ezen az időn belül műtötték meg.

 

Kulka arról beszél, hogy a sztrók és az afázia miatt „megnyugodott”, ugyanis korábban rengeteget játszott, és mindig rátört a bizonytalanság és az aggódás a szövegei miatt. „Idegen vagyok, nagyon-nagyon. Ez vagyok? Ez?” – ez volt az első gondolata, amikor a beavatkozás után tükörbe nézett.

 

Még a sztrókja előtt három évvel Kulkánál értágulatot találtak a hasi aortájában. Az értágulatot megműtötték, négy héttel később történt a sztrók. „Ezt nem műhibának hívják. Szövődménynek hívják” – mondja Kulka Janina.

 

Kulka arról is beszél, hogy az állapota miatt egykedvű, gőgös lett, bár a beszélgetőpartnerei nem igazán értik, hogy honnan veszi a gőgös részét. A színész elmondja, hogy belül „up-to-date”, csak nem tudja kifejezni magát, de a beszéde folyamatosan javul. Egyszer egy héten gyógytornázik. Már nagyon ritkán főz.

 

A Kulka testvérek beszélnek a podcastban a gyerekkorukról is, arról, hogy miért kerültek budapesti gyerekekként Szegedre. Beszélnek arról is, hogy sebész édesapjukat a minisztérium felhívta azzal, hogy terveik vannak vele, mire az idősebb Kulka erre annyit mondott, hogy inkább megy a koreai háborúba, ahol aztán másfél évet töltött.

 

Hosszan beszélnek édesapjukról, Kulka Frigyesről, akinek a teljes családját elhurcolták koncentrációs táborokra, erről pedig egy iskolai feladat miatt beszélt először a gyerekeinek. Onnantól kezdve ez „állandóan” foglalkoztatta Kulkát.

 

Kulka régi barátjáról, a nemrég elhunyt Lang Györgyiről is beszél – szinte minden nap beszéltek, sokat nevettek, és amikor sztrókos lett, kialakult egy „ösztönös összekattanás” a két beteg ember között.

 

„Felkelek. Enni adok a Bercinek, úgy hívják a kutyát. Kiengedem. Kávét főzök. Nagyon éhes vagyok. Lefeküdtem a díványon. Telefon. Vásárolok” – mondja arra a kérdésre, hogy telik egy napja. Színházba már nem jár, a festést abbahagyta, ritkán mozdul ki. „Jó otthon” – hagyja el Kulka száját, de nem sokkal később kiderül, nemsokára elkezd rendszeresen úszni és teniszezni – idézi az interjút a Telex.


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport