HÍRHATÁR ONLINE - Lefejezték a harmadik túszt is

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.19.
 Csütörtök
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   332,65 Ft
   CHF árfolyam
   303,44 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 14. 09:11     


Lefejezték a harmadik túszt is
A 44 éves önkéntes munkást aznap fejezték le, amikor családja videóüzenetben könyörgött az ISIS-nek, hogy hagyják meg életét.

Lefejezték a harmadik túszt is - az ISIS szombaton tette közzé az újabb brutális kivégzést megörökítő videót James Foleyt és Steve Sotloffot a brit állampolgárságú David Haines követte a halálba - tudósított a CNN.

 

A gyilkosságokat ugyanaz a brit akcentusú álarcos férfi követte el, mint az előző kettőt. A forgatókönyv is nagyon hasonlít a korábbiakhoz. Az újabb lefejezéssel az Egyesült Államok szövetségeseinek kívántak üzenni. "Gonosz szövetségetek az Egyesült Államokkal tovább bőszíti az iraki muszlimokat, a Haditha gát közelmúltbeli lebombázása pedig felgyorsítja megsemmisítésetek folyamatát. Hamarosan azért fogtok könyörögni, hogy engedelmes ölebeink lehessetek. Cameron csupán egy újabb véres és megnyerhetetlen háborúba vezérli majd népeteket" - üzente Nagy-Britannia lakóinak az álarcos hóhér. Megnevezték a következő áldozatot is, a szintén brit állampolgárságú Alan Henning személyében.

 

 

David Cameron miniszterelnök elvetemült gaztettnek nevezte a gyilkosságot egy twitter-üzenetben, Rick Francona nyugalmazott alezredes, a légierők veteránja és egykori titkosszolgálati munkatárs, a CNN katonai szakértője szerint az ISIS ezzel a módszerrel próbálta eltántorítani Nagy-Britanniát az Egyesült Államokkal való szövetségtől, de a terv visszafelé sült el. "A jelenlegi gyilkosság ugyanis garancia arra, hogy katonai műveleteik minden szakaszában együttműködünk majd az amerikaiakkal." A 44 éves önkéntes munkást aznap fejezték le, amikor családja videóüzenetben könyörgött az ISIS-nek, hogy hagyják meg életét.

 

"Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy elkapjuk és felelősségre vonjuk ezeket a gyilkosokat, bármeddig tartson is" - nyilatkozta a brit miniszterelnök.

 

Jó kérdés, mit sikerül valóra váltani az ígéretekből. Az igazság ugyanis az, hogy sem James Foleyt sem Steven Sotloffot nem sikerült kiszabadítani, és a hatóságok a kétségbeesett családtagokat is megakadályozták abban, hogy tegyenek valamit szeretteik érdekében. Steven Sottloff anyja, Shirley megrázó interjút adott pénteken a CNN-nek, amelyben elmondta, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács egyik munkatársa egyenesen büntetőeljárással fenyegette őket, amennyiben bevonják a sajtót vagy megpróbálják összeszedni a terroristák által követelt váltságdíjat. "Ez a kijelentés kétségbe ejtette a családot, akik most már végképp tehetetlennek érezték magukat" - nyilatkozta Barak Barfi, Sotloffék barátja és szóvivője.

 

Hasonlókkal vádolta az amerikai kormányt Diane Foley, az augusztusban meggyilkolt újságíró édesanyja is. "Mindvégig az volt a benyomásom, hogy csak bosszúságot okozunk aggályainkkal, kérdezősködésünkkel. (...) Figyelmeztettek, büntetőeljárást von maga után, ha mi próbálunk meg tenni valamit a fiunk érdekében. Folyton azt mondogatták, bízzunk bennük, és majd csak valami csodálatos módon kiszabadul a fiunk. Mindannyian láthatjuk, megtörtént, ugyebár?" - mosolygott keserűen Diane.

 

Kiss Kati


További hírek

  Újra a lecsó körül forog a hétvége Gyömrőn
2019. 09. 19. 12:32 gyomroi-hirhatar.hu
  Színházak éjszakája Kecskeméten
2019. 09. 19. 12:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Októberben, a megyében is újra vakcinázzák veszettség ellen a rókákat
2019. 09. 19. 11:53 szegedi-hirhatar.hu
  Továbbra se tudni, honnan vannak Fercsák milliói
2019. 09. 19. 09:17 bajai-hirhatar.hu
  Kecskeméti anyakönyvi hírek: 37. hét/2019
2019. 09. 19. 08:16 kecskemeti-hirhatar.hu
  Újabb források az Erasmus+-ra
2019. 09. 19. 01:23 pecsi-hirhatar.hu
  Szerdán négy vonat nem indult el, mert nem volt mozdonyvezetője
2019. 09. 19. 00:11 kecskemeti-hirhatar.hu
  Új ovi-sportpályát avattak Szegeden, egyszerre hármat
2019. 09. 18. 22:07 szegedi-hirhatar.hu
  Helyére került a sólyapálya a Partfürdőn
2019. 09. 18. 21:53 szegedi-hirhatar.hu
  Rangos sportversenynek ad otthont Gyömrő
2019. 09. 18. 21:48 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport