HÍRHATÁR ONLINE - Lefejezték a harmadik túszt is

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.24.
 Vasárnap
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,56 Ft
   CHF árfolyam
   329,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 14. 09:11     


Lefejezték a harmadik túszt is
A 44 éves önkéntes munkást aznap fejezték le, amikor családja videóüzenetben könyörgött az ISIS-nek, hogy hagyják meg életét.

Lefejezték a harmadik túszt is - az ISIS szombaton tette közzé az újabb brutális kivégzést megörökítő videót James Foleyt és Steve Sotloffot a brit állampolgárságú David Haines követte a halálba - tudósított a CNN.

 

A gyilkosságokat ugyanaz a brit akcentusú álarcos férfi követte el, mint az előző kettőt. A forgatókönyv is nagyon hasonlít a korábbiakhoz. Az újabb lefejezéssel az Egyesült Államok szövetségeseinek kívántak üzenni. "Gonosz szövetségetek az Egyesült Államokkal tovább bőszíti az iraki muszlimokat, a Haditha gát közelmúltbeli lebombázása pedig felgyorsítja megsemmisítésetek folyamatát. Hamarosan azért fogtok könyörögni, hogy engedelmes ölebeink lehessetek. Cameron csupán egy újabb véres és megnyerhetetlen háborúba vezérli majd népeteket" - üzente Nagy-Britannia lakóinak az álarcos hóhér. Megnevezték a következő áldozatot is, a szintén brit állampolgárságú Alan Henning személyében.

 

 

David Cameron miniszterelnök elvetemült gaztettnek nevezte a gyilkosságot egy twitter-üzenetben, Rick Francona nyugalmazott alezredes, a légierők veteránja és egykori titkosszolgálati munkatárs, a CNN katonai szakértője szerint az ISIS ezzel a módszerrel próbálta eltántorítani Nagy-Britanniát az Egyesült Államokkal való szövetségtől, de a terv visszafelé sült el. "A jelenlegi gyilkosság ugyanis garancia arra, hogy katonai műveleteik minden szakaszában együttműködünk majd az amerikaiakkal." A 44 éves önkéntes munkást aznap fejezték le, amikor családja videóüzenetben könyörgött az ISIS-nek, hogy hagyják meg életét.

 

"Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy elkapjuk és felelősségre vonjuk ezeket a gyilkosokat, bármeddig tartson is" - nyilatkozta a brit miniszterelnök.

 

Jó kérdés, mit sikerül valóra váltani az ígéretekből. Az igazság ugyanis az, hogy sem James Foleyt sem Steven Sotloffot nem sikerült kiszabadítani, és a hatóságok a kétségbeesett családtagokat is megakadályozták abban, hogy tegyenek valamit szeretteik érdekében. Steven Sottloff anyja, Shirley megrázó interjút adott pénteken a CNN-nek, amelyben elmondta, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács egyik munkatársa egyenesen büntetőeljárással fenyegette őket, amennyiben bevonják a sajtót vagy megpróbálják összeszedni a terroristák által követelt váltságdíjat. "Ez a kijelentés kétségbe ejtette a családot, akik most már végképp tehetetlennek érezték magukat" - nyilatkozta Barak Barfi, Sotloffék barátja és szóvivője.

 

Hasonlókkal vádolta az amerikai kormányt Diane Foley, az augusztusban meggyilkolt újságíró édesanyja is. "Mindvégig az volt a benyomásom, hogy csak bosszúságot okozunk aggályainkkal, kérdezősködésünkkel. (...) Figyelmeztettek, büntetőeljárást von maga után, ha mi próbálunk meg tenni valamit a fiunk érdekében. Folyton azt mondogatták, bízzunk bennük, és majd csak valami csodálatos módon kiszabadul a fiunk. Mindannyian láthatjuk, megtörtént, ugyebár?" - mosolygott keserűen Diane.

 

Kiss Kati


További hírek

  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Zsigó egy állami cég ajándékával kampányolt
2020. 05. 22. 13:00 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport