![]() |
|
![]() |
|
Tweet |
|
|
![]() |
|
Védjegyet vezetne be a pékszövetség a magyar sütőipari termékekre, a magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan magyar üzemben készültek, magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel, ami minőségi garanciát jelent a fogyasztóknak - mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a Magyar Pékszövetség elnöke.
Septe József üdvözölné, ha a magyar emberekben felébredne a gondolat, hogy ezzel a magyar cégeket, magyar munkahelyeket és a magyar gazdaságot támogatják.
Az elnök azt is elmondta, hogy meggondolandó, hogy akkor is a magyar terméket érdemes választani, ha annak minősége egy kicsit vacakabb, mint mondjuk az olasz vagy az albán pékség terméke. A magyar pékeket respektálni kell, mert néha lehet, hogy nem olyan jó a kifli, de a házi asszonynak sem sikerül mindig a túrós tészta.
A pékek pedig komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy kivívják a vásárlók elismerését és jó terméket gyártsanak – jelentette ki Septe.
Hozzátette: a védjegyet kizárólag a pékszövetség tagjai, magyar telephellyel rendelkező üzemek használhatják, és nemcsak a kenyerekre, hanem egyéb termékeken, így a foszlós kalácsokon vagy a kuglófokon is megjelenhet. Szeretnék elérni azt is, hogy a magyar sütőipari cégeknek legyen a védjegyes termékeket értékesítő szakbolthálózata.
(Klubrádió) |
|
|
|