HÍRHATÁR ONLINE - Magyarország, a negyedik birodalom - Felcsúton

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.17.
 Hétfő
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   314,82 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 10. 13. 14:00     


Magyarország, a negyedik birodalom - Felcsúton
A megszokottan ostoba és hazug harci retorikától hemzsegő beszédében azt ecsetelte Orbán, hogy Magyarországnak győztes országnak kell lennie, minthogy győzni nem szégyen, hanem dicsőség, viszont veszíteni nem erkölcsi fölény, hanem kudarc.

Rendben. Akkor ezt az ócska lózungot, ezt a falvédőszöveg-bölcsességet alkalmazza – teszem azt – 1956-ra: arra, hogy az országot megszálló és a forradalmat leverő szovjet csapatok a győztesek, vagyis övék volt a dicsőség, a vesztes forradalmárok viszont kudarcot vallottak, ők a lúzerek. Vagy mondjuk a Varsói felkelést leverő németeké a dicsőség, a lengyel felkelőké a kudarc és a lúzerség.

 

Igazi keresztényi dilemma és állásfoglalás, annyi szent.

 

Továbbá azt is mondta, hogy öngyűlölet helyett álljunk a hazaszeretet talaján. Majd folytatta: a saját magunk által megfogalmazott vélemények nagy része „öngyűlölő vélemény”. Az öngyűlölet megfigyelhető jelenség a zsidó-keresztény kultúrában, de ettől távol kell tartanunk magunkat, mert eddig abból semmi jó nem származott, és ez után sem fog. Ezért az öngyűlölet kultúrája helyett a hazaszeretet kultúráját kell tanítanunk az iskolákban, képviselnünk a politikában, a kultúrában és a gazdasági életben. Végül közölte: a hazaszeretet kultúrája nem más, mint a mindennapi patriotizmus. A mindennapi patriotizmus arról szól, hogy hazánk minden magyar számára a büszkeség forrása is, mert a haza a mi közös teljesítményünk.

 

Akkor vegyük sorjában:

 

1. A zsidó-keresztény kultúrára nem az „öngyűlölet” jellemző – ahogy ezt Orbán meglepő tudatlanságról tanúbizonyságot téve állítja – hanem a kritikai és önkritikai szellem. (Egyáltalán: a gyűlöletet, akár ön-, akár mások gyűlölete, jobb, ha Orbán a saját pszeudo-keresztényeinek, helyesebben újpogányainak szótárában keresgéli, vesd össze pl. a zsidó és a keresztény hagyomány közös Aranyszabályát.) Aki nem érti a kritikai és önkritikai szellem lényegét, semmit sem ért a Tanachból (az Ószövetségből), semmit sem ért a próféták teljesítményéből, semmit sem ért Jézus fellépéséből vagy Pál apostol munkásságából, továbbá semmit sem ért az egész zsidó-keresztény vagy európai vagy nyugati hagyományból. A keleti despotizmushoz való elementáris vonzódását őrizze meg magának Orbán, s legfőképp ne akarja azzal lefedni, betakarni és láthatatlanná tenni a zsidó-keresztény hagyományt.

 

2. A hazaszeretet szerves része a kritika (lásd a magyar irodalom- és kultúrtörténet, valamint a magyar gondolkodástörténet java részét), s a kritika kizárólag Orbánnak és híveinek szótárában azonos a hazaárulással vagy az öngyűlölettel.

 

3. Ne tanítson engem Orbán patriotizmusra, s arra, hogy mire legyek büszke. Sok mindenre büszke vagyok, Balassitól és Arany Jánostól József Attiláig és Esterházy Péterig, Bartóktól és Végh Sándortól Schiff Andrásig, az Auschwitzba tartó marhavagonban elpusztult Farkas István festészetétől a magyar tudósok és feltalálók teljesítményéig, a Zeneakadémia akusztikájától a Saul fiáig vagy épp Rosenstein Tibor étterméig (rendre megtapasztalva amott külföldi barátaim étkezési kedvét), és persze sok mindenre nagyon nem vagyok büszke, a magyar történelem számtalan fejezetétől egészen Orbán Viktorig, a közönséges tolvajoktól az Európai Ügyészséget elutasító hatalmi arroganciáig és pofátlanságig.

 

És büszke vagyok a szeretteimre, még akkor is, ha nem állnak saját lábakon.


További hírek

  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Kitüntették a rendőrt, aki felfedezte a határzár alatti alagutat
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Orbánnak is üzentek Erdélyből – a százmilliárdos támogatások ellenére sem erőltetik olyan nagyon az autonómiát
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Akadt néhány felesleges milliárd az újabb nemzeti konzultálgatásra
2020. 02. 15. 10:13 hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Egyre több az okosváros
2020. 02. 14. 14:06 gyomroi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Furcsa vezetőcsere a gyömrői Vízmű élén
2020. 02. 13. 11:52 gyomroi-hirhatar.hu
  Jövőre várható a gyömrői iskola bővítése
2020. 02. 13. 10:59 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport