HÍRHATÁR ONLINE - Nyugtalan idők - Téli napforduló, 2014

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.07.05.
 Kedd
Ma Sarolta, Emese napja van.
Holnap Csaba napja lesz.
   EUR árfolyam
   404,79 Ft
   CHF árfolyam
   407,23 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 22. 19:58     


Nyugtalan idők - Téli napforduló, 2014
A Nap december 22-én 00:03-kor lépett be a Bak jegyébe. A téli napforduló dátuma nagyon jelentős az asztrológiában, ugyanis az erre az időpontra felállított képlet egy három hónapos időszakot vetít előre.

 
Az idei napfordulóhoz több más fontos égi esemény is kötődik. Egybeesése az újholddal még hangsúlyosabbá teszi, hogy fontos, új fejezet kezdődik. És másnap, december 23-án a Szaturnusz is jegyet vált: a következő két és fél évben a Nyilasban folytatja majd vándorlását.
 
A napfordulós képlet fényszögei arra utalnak, hogy a következő három hónap sok kihívást tartogat. A Bak jegyében található bolygótömörülés (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Plútó) még a legjobb esetben is azt sejteti, hogy az építkezés fagyos talajon zajlik, haladás csak sok erőfeszítés lévén lehetséges, a váratlan fordulatok, olykor egészen drámai változások pedig a leggondosabb számításokat is keresztül húzzák. 
 
 
Nagy jelentősége van annak, hogy a képletben fontos szerepet játszó Vénusz szintén a Bakban áll. Egy olyan bolygó, amely többek között a pénzügyek, társas kapcsolatok, érzelmi élet jelölője is, nem érzi magát túl otthonosan egy ennyire aszkétikus jegyben. (A következő három hónap gazdasági, pénzügyi fejleményeiről alkothatunk némi elképzelést, ha felidézzük, hogy a rubel december 16-án omlott be, néhány nappal a Vénusz jegyváltását követően. December 17-én este pedig - egy nappal a hír bejelentését követően - a kereskedelemmel, információáramlással is kapcsolatba hozható Merkúr szintén belépett ebbe a Bakba) Egy egész télen intenzíven ható Uránusz–Plútó közötti diszharmonikus fényszög még kiszámíthatatlanabbá teszi az eseményeket. A feszült hatást most még azok a személyi bolygók is fokozzák, amelyek a Plútóhoz hasonlóan ugyanebben a jegyben tartózkodnak. Az időszak nem csupán a Bak és a Kos típusok számára eseménydús, hanem ilyen vagy olyan formában mindenki megtapasztalja majd a változásokat.
 
A stabilitást tehát továbbra is leginkább belső értékeinkből, lelki tartalékainkból táplálkozva teremthetjük meg, a külvilágban egyre kevesebb fogódzó marad. A közéletet ingerült, hisztérikus hangulat uralja, egymást érik továbbra is a meglepő hírek, összeesküvés elméletek, akár erőszakos események is, a hosszabb távú terveket váratlan fejlemények írják felül. Ez a világ minden tájára vonatkozik. Nem túl megnyugtató például, hogy az egész Európai Unió számára kihívást jelentő görögországi elnökválasztások épp e destabilizáló bolygóhatások idején zajlanak. (Első forduló december 17., második forduló december 23., és ha szükséges, december 29-én egy harmadik is.)
 
A Vízöntőben haladó Mars urával, az Uránusszal képzett kedvező fényszöge ellenére sem sokat tehet a Bak bolygótömörülés (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Plútó) komor, sűrű, valóságával szemben. Azaz: lehet szellemeskedni, lázadozni, nevetni vagy bölcselkedni, de az anyagi források és a lehetőségek szűkösségén, az egyre fokozódó nyomáson ez mit sem fog változtatni. Ez most a tervezgetés, erőgyűjtés, felkészülés ideje, a konkrét cselekvésé csak később jön el.
 
A Nyilasba lépő Szaturnusz szintén különös időszakot sejtet: egy olyan két és fél évet, amikor eltűnik ugyan a régi, hogy átadja helyét az újnak, de ez nem megy végbe egyetlen éjszaka leforgása alatt. Kollektív szinten számos eszme feloldódását és formaváltását tapasztalhatjuk meg. Mindezek a hatások a politikai életet, a kormányokat, a törvényeket, egyházakat, oktatást is érintik, egyszóval sok változásnak leszünk tanúi. 
 
E bolygóállásnak azonban van egy nagyon pozitív hozadéka is. A tudatlanság, az amatörizmus, valamely közéleti vagy szakmai pozíció betöltéséhez szükséges szakismeretek hiánya, egy nem kellőképpen megalapozott ideológia vagy szabály (akár társadalmi, akár jogi természetű), főleg ha arroganciával, felfuvalkodottsággal, tapintatlansággal, tehetetlenséggel és hiúsággal is párosul (mint rendszerint szokott), látványos bukáshoz vezethet. Ezek azok a tulajdonságok ugyanis, amiket a Nyilas Szaturnusz a lehető legkeményebben megtorol.
 
kiss
 

További hírek

  Első Körber Európai Beszállítói Nap
2022. 07. 03. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Lüszter lepkék és mázmadarak
2022. 07. 03. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Hatvan éve nem büntetik a melegséget Magyarországon
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Este tizenegyig lesz díszkivilágítás Budapesten
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Böjte Csaba reagált a gyerekeket szexuálisan is bántalmazó nevelő ügyére
2022. 07. 03. 11:26 hirhatar.hu
  Egyedülálló technológiai fejlesztés segíti a termálvizek védelmét
2022. 07. 01. 21:08 pecsi-hirhatar.hu
  Bravúros kézvisszaültetés Pécsen a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikán
2022. 07. 01. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Öt év börtön életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt
2022. 07. 01. 20:46 pecsi-hirhatar.hu
  Meghalt egy stábtag a Nyerő Páros forgatásán
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu
  Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
2022. 06. 28. 15:40 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport