HÍRHATÁR ONLINE - OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 18. 10:24     


OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'
Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

 

Az eddig a Kossuth szobor szegleténél tüntető Mozgalom egyből meg is ragadta az alkalmat arra, hogy nemzet véleményét tolmácsolja a miniszterelnök felé - Szabó Gábor TUAREG vezetésével ezt nemzetközi jelnyelven meg is tette.  A résztvevő rendőrök arckifejezéséről az egyujjas vélemény láttán további nyugodt munkakörülményeik megőrzésének kedvéért hallgatok... Eztán a blogger kialakította a demokrácia védőbástyáit, majd a demonstrálók közösen elénekelték a Himnuszt.

 

Aki a részletes beszámolóban a Kossuth téri, 2006-os zavargásokhoz hasonló történetre számít, azt már most el kell kedvetlenítenem. Szabó elmondása szerint ugyanis célja nem más, mint hogy a Tiltás Főterét újra a Demokrácia Terévé varázsolja, és ezzel egy kis reményt csillantson fel a politikából kiábrándult civilek előtt. Ekképpen a demokrácia bástyáit sem kockakövek felszedésével, hanem 1-1 mécses lerakásával jelölte meg. Mint elmondta, békés demonstrációjukhoz minden demokratikus erőt és egyént szívesen látnak a téren, akik élni kívánnak ezzel a soha nem látott lehetőséggel.

 

Annak ellenére, hogy Szabó bejelentését nemrég még maga Bucsek Gábor dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya dobta vissza mérlegelés nélkül - és az őt döntésre kötelező bíróság szerint helytelenül -, a demonstráció jellegét a kivezényelt rendőrök hamar megértették. - A két véglet... - hallatszott tőlük.

 

A rendőrség kezdeti - mondjuk úgy - tétovázása azért is érthetetlen, mert Szabó elvállalta, hogy az államalapítás ünnepére a Szabadság térre teszi át a tábort. Ezt az ígéretét vasárnap meg is tartotta. De aggodalomra semmi ok! Hely még lesz bőven, hiszen 21-én visszatérve a tér közepén 400 négyzetméternyi kis demokrácia áll majd a csatlakozni kívánók rendelkezésére.

 

 

Szabó beszédében az egyszerű beszéd, a határozott cél és cselekvés, valamint a megalkuvás-mentesség fontosságait hangsúlyozta, de a kezdeti hivatali és hétköznapi „packázások” tanulságait is levonta.

 

- Azok, akik hozzászoktak a teljhatalomhoz, egyszerűek, mint a faék; ellenfeleiket először mindig az adminisztráció eszközeivel próbálják meg felszámolni. Majd hozzátette, már provokátorokkal is próbálkoztak, de látták, hogy ez se jön össze. A fideszesek - folytatta - elszoktak attól, hogy ők a kisebbség, ráadásul most ezzel a Kossuth téren kénytelenek szembesülni, ahol még egy EU Zászló is belelobog a szűk látókörükbe. Narancspajtik, a mi fővárosunk továbbra is, sőt mostantól egyre inkább ismét Budapest, a Tiétek meg Felcsút! - tette hozzá. Majd elmondta, bár minden támogatást szívesen vesz, de mivel Kocsis Máté mellett látta, hogy az országot hogyan teszik tönkre a magalkuvások és a titkos háttéralkuk, ezért ilyeneket még az elmaradó médiafigyelemért sem hajlandó tenni.

 

- Ma 400 nm-en demokrácia van, melyet jelenlétünkkel teremtünk meg; addig tesszük a dolgunkat, míg a demokrácia erődje 93000 négyzetkilométernyi nem lesz - fejezte be rögtönzött beszédét az OGYM vezetője.

 

VéDé

 

 


További hírek

  Barátok közt: Orbán a hétvégi római fasiszta pikniken beismerte, hogy hazudott
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Hogy mi van...?; - Köves Slomó celebegyház lett, Iványiék rezsiszámlákkal küzdenek
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport