HÍRHATÁR ONLINE - OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.19.
 Vasárnap
Ma Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
   EUR árfolyam
   351,42 Ft
   CHF árfolyam
   321,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 18. 10:24     


OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'
Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

 

Az eddig a Kossuth szobor szegleténél tüntető Mozgalom egyből meg is ragadta az alkalmat arra, hogy nemzet véleményét tolmácsolja a miniszterelnök felé - Szabó Gábor TUAREG vezetésével ezt nemzetközi jelnyelven meg is tette.  A résztvevő rendőrök arckifejezéséről az egyujjas vélemény láttán további nyugodt munkakörülményeik megőrzésének kedvéért hallgatok... Eztán a blogger kialakította a demokrácia védőbástyáit, majd a demonstrálók közösen elénekelték a Himnuszt.

 

Aki a részletes beszámolóban a Kossuth téri, 2006-os zavargásokhoz hasonló történetre számít, azt már most el kell kedvetlenítenem. Szabó elmondása szerint ugyanis célja nem más, mint hogy a Tiltás Főterét újra a Demokrácia Terévé varázsolja, és ezzel egy kis reményt csillantson fel a politikából kiábrándult civilek előtt. Ekképpen a demokrácia bástyáit sem kockakövek felszedésével, hanem 1-1 mécses lerakásával jelölte meg. Mint elmondta, békés demonstrációjukhoz minden demokratikus erőt és egyént szívesen látnak a téren, akik élni kívánnak ezzel a soha nem látott lehetőséggel.

 

Annak ellenére, hogy Szabó bejelentését nemrég még maga Bucsek Gábor dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya dobta vissza mérlegelés nélkül - és az őt döntésre kötelező bíróság szerint helytelenül -, a demonstráció jellegét a kivezényelt rendőrök hamar megértették. - A két véglet... - hallatszott tőlük.

 

A rendőrség kezdeti - mondjuk úgy - tétovázása azért is érthetetlen, mert Szabó elvállalta, hogy az államalapítás ünnepére a Szabadság térre teszi át a tábort. Ezt az ígéretét vasárnap meg is tartotta. De aggodalomra semmi ok! Hely még lesz bőven, hiszen 21-én visszatérve a tér közepén 400 négyzetméternyi kis demokrácia áll majd a csatlakozni kívánók rendelkezésére.

 

 

Szabó beszédében az egyszerű beszéd, a határozott cél és cselekvés, valamint a megalkuvás-mentesség fontosságait hangsúlyozta, de a kezdeti hivatali és hétköznapi „packázások” tanulságait is levonta.

 

- Azok, akik hozzászoktak a teljhatalomhoz, egyszerűek, mint a faék; ellenfeleiket először mindig az adminisztráció eszközeivel próbálják meg felszámolni. Majd hozzátette, már provokátorokkal is próbálkoztak, de látták, hogy ez se jön össze. A fideszesek - folytatta - elszoktak attól, hogy ők a kisebbség, ráadásul most ezzel a Kossuth téren kénytelenek szembesülni, ahol még egy EU Zászló is belelobog a szűk látókörükbe. Narancspajtik, a mi fővárosunk továbbra is, sőt mostantól egyre inkább ismét Budapest, a Tiétek meg Felcsút! - tette hozzá. Majd elmondta, bár minden támogatást szívesen vesz, de mivel Kocsis Máté mellett látta, hogy az országot hogyan teszik tönkre a magalkuvások és a titkos háttéralkuk, ezért ilyeneket még az elmaradó médiafigyelemért sem hajlandó tenni.

 

- Ma 400 nm-en demokrácia van, melyet jelenlétünkkel teremtünk meg; addig tesszük a dolgunkat, míg a demokrácia erődje 93000 négyzetkilométernyi nem lesz - fejezte be rögtönzött beszédét az OGYM vezetője.

 

VéDé

 

 


További hírek

  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Iványi Gábor szerint félreértették: ő nem kizárólag Dobrev Klárát támogatja, hanem őt is
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Békesi: Bukásuk után Orbánéknak felelniük kell a hazugságaikért
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Forró Zugló: etikai vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen Jakab Péter
2021. 09. 19. 21:15 hirhatar.hu
  Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad
2021. 09. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Az akkumulátoros vibrátorok előnyei
2021. 09. 17. 23:08 gyomroi-hirhatar.hu
  Mire ügyelj, ha sokáig a magadénak szeretnéd tudni a karikagyűrűdet?
2021. 09. 17. 23:02 dunakeszi-hirhatar.hu
  Állólámpa kültérre? Igen! Próbáld ki te is a világítás ezen formáját!
2021. 09. 17. 22:58 pestmegyei-hirhatar.hu
  Maximális kényelem a cipők terén
2021. 09. 17. 22:51 14keruleti-hirhatar.hu
  Mi alapján célszerű autós oktatót választanod?
2021. 09. 17. 22:47 14keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport