HÍRHATÁR ONLINE - OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.19.
 Péntek
Ma Huba napja van.
Holnap István napja lesz.
   EUR árfolyam
   405,05 Ft
   CHF árfolyam
   417,79 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 18. 10:24     


OGYM a Kossuth téren: 'A mi fővárosunk Budapest, a Tiétek Felcsút!'
Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

Szombat este, több mint egy hetes jogi huzavona után az Ország Gyűlése Mozgalom újra a demokraták birtokába kerítette a nemzet főterét.

 

Az eddig a Kossuth szobor szegleténél tüntető Mozgalom egyből meg is ragadta az alkalmat arra, hogy nemzet véleményét tolmácsolja a miniszterelnök felé - Szabó Gábor TUAREG vezetésével ezt nemzetközi jelnyelven meg is tette.  A résztvevő rendőrök arckifejezéséről az egyujjas vélemény láttán további nyugodt munkakörülményeik megőrzésének kedvéért hallgatok... Eztán a blogger kialakította a demokrácia védőbástyáit, majd a demonstrálók közösen elénekelték a Himnuszt.

 

Aki a részletes beszámolóban a Kossuth téri, 2006-os zavargásokhoz hasonló történetre számít, azt már most el kell kedvetlenítenem. Szabó elmondása szerint ugyanis célja nem más, mint hogy a Tiltás Főterét újra a Demokrácia Terévé varázsolja, és ezzel egy kis reményt csillantson fel a politikából kiábrándult civilek előtt. Ekképpen a demokrácia bástyáit sem kockakövek felszedésével, hanem 1-1 mécses lerakásával jelölte meg. Mint elmondta, békés demonstrációjukhoz minden demokratikus erőt és egyént szívesen látnak a téren, akik élni kívánnak ezzel a soha nem látott lehetőséggel.

 

Annak ellenére, hogy Szabó bejelentését nemrég még maga Bucsek Gábor dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya dobta vissza mérlegelés nélkül - és az őt döntésre kötelező bíróság szerint helytelenül -, a demonstráció jellegét a kivezényelt rendőrök hamar megértették. - A két véglet... - hallatszott tőlük.

 

A rendőrség kezdeti - mondjuk úgy - tétovázása azért is érthetetlen, mert Szabó elvállalta, hogy az államalapítás ünnepére a Szabadság térre teszi át a tábort. Ezt az ígéretét vasárnap meg is tartotta. De aggodalomra semmi ok! Hely még lesz bőven, hiszen 21-én visszatérve a tér közepén 400 négyzetméternyi kis demokrácia áll majd a csatlakozni kívánók rendelkezésére.

 

 

Szabó beszédében az egyszerű beszéd, a határozott cél és cselekvés, valamint a megalkuvás-mentesség fontosságait hangsúlyozta, de a kezdeti hivatali és hétköznapi „packázások” tanulságait is levonta.

 

- Azok, akik hozzászoktak a teljhatalomhoz, egyszerűek, mint a faék; ellenfeleiket először mindig az adminisztráció eszközeivel próbálják meg felszámolni. Majd hozzátette, már provokátorokkal is próbálkoztak, de látták, hogy ez se jön össze. A fideszesek - folytatta - elszoktak attól, hogy ők a kisebbség, ráadásul most ezzel a Kossuth téren kénytelenek szembesülni, ahol még egy EU Zászló is belelobog a szűk látókörükbe. Narancspajtik, a mi fővárosunk továbbra is, sőt mostantól egyre inkább ismét Budapest, a Tiétek meg Felcsút! - tette hozzá. Majd elmondta, bár minden támogatást szívesen vesz, de mivel Kocsis Máté mellett látta, hogy az országot hogyan teszik tönkre a magalkuvások és a titkos háttéralkuk, ezért ilyeneket még az elmaradó médiafigyelemért sem hajlandó tenni.

 

- Ma 400 nm-en demokrácia van, melyet jelenlétünkkel teremtünk meg; addig tesszük a dolgunkat, míg a demokrácia erődje 93000 négyzetkilométernyi nem lesz - fejezte be rögtönzött beszédét az OGYM vezetője.

 

VéDé

 

 


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport