HÍRHATÁR ONLINE - Orbán jön, Nagy Imre megy – egy megdöbbentő történet O.V. valódi szándékairól

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.08.24.
 Szombat
Ma Bertalan napja van.
Holnap Lajos napja lesz.
   EUR árfolyam
   328,38 Ft
   CHF árfolyam
   300,54 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 29. 10:22     


Orbán jön, Nagy Imre megy – egy megdöbbentő történet O.V. valódi szándékairól
Rákosi Mátyás szerény ember volt. Tudvalevő, hogy Rákosi Mátyás a róla elnevezett Rákosi Mátyás Vas- és Fémműveket (az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek) sosem említette teljes nevén, minden beszédében csak R. M. művekként emlegette. Mert szerény ember volt – Gábor György jegyzete.

Mint olvasható és látható, a Miniszterelnökség székházának egyik sarokrészén gondos és szorgos kezek egy fülkét alakítottak ki, s abba Szent Mihály arkangyal szobra került, amint a sárkány képében megjelenő gonoszt legyőzi.

 

Mihály arkangyal – s ez mind köztudott – a legmagasabb mennyei fejedelmek egyike (Dániel 10,13), a sátán, ill. a sárkány legyőzője (Jelenések 12,7 skk), a mennyei seregek főparancsnoka, a Mennyország alkirálya, aki Isten mellett küzd, s legyőzi a gonosz erőket, így Lucifert, a legfőbb Rosszat, akit eltapos („Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköket és a sárkányt” – Zsolt 91,13), lándzsájával átszúr, majd letaszít a Földre. Nevének jelentése héberül: מִיכָאֵל – miká’él, latinul: Quis ut Deus – ki olyan, mint Isten?

 

Hát ő maga. Mert most eljőve a pillanat, amikor önmagát szoborba önteté.

 

Történelmi pillanat mindez, váratlan, de talán mégsem.

 

Akkor hát elmesélek egy kedves történetet.

 

Egy 2005 decemberi, adventi találkozón Balog Zoltán református lelkész, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója és Balás Béla kaposvári püspök jelenlétében a 2006-os választásokra készülő Orbán Viktor saját hitéről beszélt, illetve a politika és a hit viszonyáról. Ekkor hangzott el politikai crédója: „nekem az országot kell építenem, kis o-val, az országot – ami a magyar nemzet e világi országa –, és nagy O-val is, az országot, Isten országát, és ez a magasabb rendű célja és értelme annak, amit teszek. Mindenfajta politikai kalkuláción túli, a fölött álló, magasabb rendű értelem. És egyre inkább érzem, hogy erőt ad, hogy ennek a szolgálatába állhattam, és ennek a szolgálatának szentelhettem magamat.”

 

De amit most igazából idéznünk kell, az a beszélgetés legelejének esszenciális felütése. Balog ezzel a kérdéssel kezdte a beszélgetést: „Milyen személyes utat jártál be a hit világában?” Erre Orbán az alábbiakat válaszolta: „Keresztény családba születtem – mondta Orbán Viktor –, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek e keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel. Ez nem olyan rossz kombináció, ha belegondolok.” Amire Balog Zoltán, a kiválasztottnak szóló áhitat elcsukló hangján, idvezült mosollyal az ajkán, mintegy rásegítve, hogy az agyalágyult is értse, közbeszólt: „Győztes Mihály arkangyalra gondolsz…”

 

Feleim, örvendjetek hát, mert íme, mostantól ott áll jó Budában Orbán szobra, visszafogottan még, nem pöffeszkedve, saját munkahelyének e célra kialakított ülőfülkéjében, Viktor Mihály, Győztes Mihály minden Gonoszt megsemmisítő, egész alakos bronz szobra, kezében Mihály mennyei pajzsa, nagy O-val, egyenest Isten Országából, rajta kis o-val Magyarország államcímerével.

 

Nem kétséges, Orbán is szerény: engedte önnön testi mivoltának börtönébe költözni Mihály arkangyalt.

 


További hírek

  Süsü, a sárkány is ott lesz
2019. 08. 24. 01:12 pecsi-hirhatar.hu
  Filmügyileg dilettáns kormánybáb lesz Andy Vajna utódja
2019. 08. 23. 16:01 hirhatar.hu
  Rákosi elvtárs felébredt: Pozitív kisugárzású alkotásoknak hirdet fotópályázatot a kormány
2019. 08. 23. 16:01 hirhatar.hu
  Már nem posztol pálmafás fotókat a Kanári-szigetekre kiköltöző MSZP-s családja
2019. 08. 23. 16:01 hirhatar.hu
  Rendőrségi eljárás alatt a Momentum politikusa, mert sajtótájékoztatott a fideszes polgármester villája előtt
2019. 08. 23. 13:12 hirhatar.hu
  Orbán ex-sajtófőnöke lett a Széchényi könyvtár vezére
2019. 08. 23. 13:12 hirhatar.hu
  Közhangulat 2019: Antiszemita támadás érte a nyíregyházi kántort
2019. 08. 23. 13:12 hirhatar.hu
  Az ormánsági Bőköz fesztivál lehetőséget és reményt ad
2019. 08. 23. 13:11 pecsi-hirhatar.hu
  Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés, indul a kampány
2019. 08. 23. 07:12 gyomroi-hirhatar.hu
  Újabb pénzcsapok nyílhatnak meg Gyömrő számára
2019. 08. 22. 19:52 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport