Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Adókínok

2013-10-17 08:26:03


Kínlódik Varga Mihály, márpedig ha ő sziszeg, akkor Orbánnak fáj valahol valami.


Jelenleg éppen az adórendszer átalakítása, mert bárhol nyúl hozzá a jelenlegi adórendszerhez, azonnal belenyilall érzékeny lelkébe a kín. A probléma a luxusadóval indult, merthogy az adóbevételeket növelni kellene, de a források már mind elapadtak, most éppen ott tart a kormányzat, mint teve a sivatagban, mely a hajdan virágzó oázis kiszáradt kútja előtt állva bús pofával lesi, ahogy pereg belefele a homok. Mindazonáltal a teve a púpjában azért cipel némi tartalékot, míg a magyar kormány már mindent szélbeszórt, amihez csak hozzáfért. Remek tranzakciókat hajtott végre, mint például az orosz kézben levő MOL részvények kivásárlása, vagy a Rába államosítása, de a következő húsz-harminc év potenciális adófizetőinek világgákergetése is parádés húzás volt, csakúgy, mint a magán-nyugdíjpénztári vagyon eltapsolása.


Úgyhogy tartaléknak csak a hazafias elszántság maradt, nagy kár, hogy ezért szart se adnak a piacon.

 

Nemzetünk bánatos vezetője most a zsebében kotorászik, de semmivel sincs jobb helyzetben, mint csóró rátóti legény, ki pénzért nyúlt a zsebébe, zsebébe, hej, a zsebébe, desajnos tökmag akadt a kezébe… Nem egyszerű helyzet, mert a pénz rohadtul kellene, ezer helye van, és hát hogyan lehetne itt brillírozni, ha nincs semmire se már pénz? Az adóbevételek meg csökkennek, mert bár a rezsicsökkentést a közműcégek nyakába lőcsölte a Vezér, de azt azért nem tudta kiokoskodni, hogy a kevesebb nyereség után több adót fizessenek a cégek.
Így nyilvánvalóan az adóbevételek is csökkennek, azokat is pótolni kellene, merthogy a költségvetés kiadási oldala nemigen csökkent és jövőre sem fog csökkenni, namármost a választások évében új adót bevezetni nem tűnik túl jó ötletnek!


Ha mégis ilyesmire kerülne sor, csak az segítene, ha legalább a legszebb magyar érzésre, az irigységre lehetne építeni bevezetése során, tehát azt lehetne mondani, mint hajdan Rákosi elvtárs: fizessenek a gazdagok! Ez szép jelszó, és nem az első lenne, melyet a dúsfürtű diktátortól nyúlnak le a fideszes spin-doktorok, hiszen a minap már azt is meghallgathattam a televízióban, hogy „a föld azé, aki megműveli!”  Igaz, hogy Rákosiék nem úgy értelmezték a dolgot, mint mai utódaik, például egy percig nem gondoltak sem Mészáros Lőrincre, sem a Méltóságos Asszonyra, az ország első traktoroslányára, sem a többi kulákra, ők arra a zsellérre gondoltak, akinek akkor még tudott munkát adni a mezőgazdaság, de akik mára már oly feleslegessé váltak, mint libán a propeller.


Szóval hiányzik a gazdagok adója, az egykulcsos rendszer ezt nem is tudja korrigálni, viszont a többkulcsos rendszert bevezetni nagyon rosszul jönne ki – még a végén valaki azt gondolhatná, hogy mégiscsak a szociknak volt igazuk, olyan istenfia pedig nincs, ezt bárki beláthatja! Az általános forgalmi adót sem lehet emelni, mert egyrészt mi mondhatjuk magunkénak Európa legmagasabb ÁFA – adókulcsát, ezt tovább emelni majd legfeljebb a következő olimpián tudhatja bárki is, másrészt meg a meglévők mellé még egy adókulcsot bevezetni nem engedi az Unió – ebből is látszik, mily felesleges és haszontalan szervezetről van szó.


Ennek fényében már teljességgel érthető, ha a Haza Esze ki kívánja kormányozni belőle Magyarországot, és hát - lássuk be - igaza is van, hiszen mégiscsak tekintélyesebb megnevezés a semmitmondó Magyarországnál (pedig már ez is jobb, mint a snassz Magyar Köztársaság…) a méltóságteljes Magyar Királyság, főleg, ha annak élén maga Őfelsége I. Viktor Mihály király áll. Na, akkor lehet akár tizenkét ÁFA- kulcsa is a megmaradt hatmillió alattvalónak, merthogy ez akár még két évet is igénybe vehet, és négymillió ember sem hal éhen hamarabb – elképesztő, hogy egyesek mennyire tudnak ragaszkodni tyúxaros kis életükhöz. A luxusadó pedig kikerülhetetlen, és remek bevételi forrás, hiszen a luxus relatív fogalom.


A csalitosban összebarkácsolt fóliasátor lakójának például luxus a szalámit nem szép zölden, a KUKA-üzletláncban beszerezni, a faluszéli putriban luxus a plusz tizenöt fok a kinti mínusz tizenöthöz képest. Sokat kell ám ahhoz agyalni, majd helybenfutni, hogy egy négytagú család innovatív és korszerű módon, tiszta és környezetbarát mozgási energiával felfűtse a szobát! De a luxus után adózni kell, kivéve a társadalom felső tíz százalékát meg azokat, akik elvi okokból eddig sem adóztak, hisz kimutatható jövedelmük nincs.


Azért nem egyszerű a Lánglelkű Vezér élete sem, hiszen jövő májusig valahogy ki kell húzni, de persze a Parlament egyébként teljesen felesleges épületét még nem adta el, megvan még a Keleti pályaudvar és a Nemzeti Galéria műkincs-gyűjteménye is - legfeljebb beadjuk a zaciba a koronát meg elzálogosítjuk Szegedet a buznyákoknak, Botkával együtt - őt kilóra adjuk - szóval vannak még rejtett tartalékok, csak a fantáziánkat kell megmozgatni.


A választás után meg már mindegy, az úgyis vízválasztó, mert vagy Orbán hatalma lesz bebetonozva húsz évre, vagy ellenfelei, a Népstadion helyén épülő Orbán Viktor Nemzeti Stadion vasbeton alapzatába.


De most gondok vannak.


Persze a Vezér majd megoldja, legfeljebb újabb frontot nyit és leköltözik a Führerbunkerbe, a borospince alá, még szerencse, hogy a Cinege utcában nem tör fel a talajvíz! Tulajdonképpen jókat lehetne röhögni ezen a vergődésen, de bevallom, a víz leszakadt rólam, mikor Vargamiska odanyilatkozott, hogy a nyugdíjakat talán nem kellene luxusadóval terhelni. Volt katonáéknál egy kollegám, ő nevezte a neonlámpát nejlonlámpának, ő szokta idézni a népi bölcsességet: nem zörög a haraszt, ha a szél nem zergenye! Az első lépés egy adó bevezetésének útján, ha letagadjuk az adónemet, meg az adóztatási szándékot, mellé meg csapágyasra forgatjuk a szemünket.


Nyugdíjasok, aggódjatok, a hatalom azt mondta, hogy nem nyúl a kis pénzecskétekhez! Talán… Ha meg mégis, hát akkor így jártatok! Nyuggerek, harcra fel, hegyezzük ki a mankókat, szereljük fel sarkantyúkkal a járókereteket, nézzünk szigorúan, készüljünk a harcra!


Védjük meg a luxusunkat!

 

 

:O))))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok ember számára okoz nehézséget a sneakerek tisztán és szépen tartása. Pedig a számos tisztító- és ápolószer...
Bővebben >>