Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Vince napja van.

Korábbi írások

Első12345KövetkezőUtolsó (146)
De kik azok a Tetovált Állatmentők?
Egyre többet foglalkozunk az állatvédelemmel, azonban tudunk eleget arról, milyen nehéz körülmények között segítenek? Május 14-én, Budaörsön a Decathlon támogatásával családi kutyás napot tartottak. Az időjárás nem volt kegyes se a szervezőhöz, se a résztvevő kutyás egyesületekhez, a kiváló programlehetőségek ellenére. A rendezvényen a Tetovált Állatmentők képviselték az állatvédő szervezeteket, akik örökbefogadási napot is tartottak.

És emeltem?
A napokban egy angol nyelvre is lefordított videó került fel az internetre a közösségi oldalon, amit aztán a közszolgálatot teljesítő (?) országos televízió is átvett. Orbán Viktor spontán látogatást tett egy néninél, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a magyar-román határtól nem messze. Erzsike néni nyugdíjas és kicsinyke portálján állatokat tart, otthona tisztes és egyszerű.

Új pártok, új reménységek
Egy év múlva választások lesznek, elrepült ez a három év. 2014-ben gomba módra szaporodtak a pártok, követni se lehetett, mi micsoda. Nyilván akadt köztük, ami eleve tudta, blöff, de most nem erről szeretnék írni.

Utolsó randevúm Petőfivel
Nálunk március 15-e mindig fontos ünnep volt. Még sehol se volt a fülke és forradalom, amikor édesapám március 14-n felvette a kokárdát és tüntetően hordta március 20-ig. Akkor levette, mert március 21.-e a Tanácsköztársaság kikiáltásnak ünnepe volt.

Utálom a spenótot és ezzel sok barátot szerzek
Momentán úgy látszik, elég a közhely szótárt felütni és a messiás és csodaváró társadalom új hősöket teremt. 2010 óta ezt ezerszer átéltük, tétényiévák, milla, LMP… a recept egyszerű, ízéljünk le mindenkit és mindent , szolgáljuk ki a társadalom emocionális igényét és máris pár napig, hónapig a politikai bulvár főszereplőivé válhatunk.

Egy soha el nem küldött levél a Momentumnak
Hát, sziasztok srácok, ti aztán nagy felfordulást csináltok. Hogy is definiáltátok magatokat? Az első szabad generáció. Ismerős ez nekem. Kicsit fiatalabb voltam, mint ti, amikor a ’80-as évek végén a korosztályomra tört a szabadság. Kisdobosok, úttörők, KISZ, ez volt a rendes pályafutása egy jó magyar fiatalnak. Olvasott a VIT-ről, énekelt a tábortűznél és soha nem felejtette el kivasalni a nyakkendőjét őrsgyűlésre. Vagy mégis. Pajtás újsággal verekedtünk a folyosón, mert jó magyar ifjú előfizette és kapta is az iskolában folyamatosan. Hogy nem tudjátok mi a Pajtás? Mi még tudtuk, mi, akik a ’70-es évek környékén születtünk és a ’80-as évek végén azt mondtuk magunkról, az első szabad generáció vagyunk.

A lovakat, kutyákat lelövik, ugye...
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi

Na, és akkor most mi van…
Az idei 56-os megemlékezés, szépen csendben, néhol kifütyült adásban, de lement. Nem mondanám, hogy különösebb izgalmat okozott az esemény, vagy akár a kerek évforduló emelkedettebbé tette. Lényegében, nem sokat vártam ettől a naptól, amit gondoltam az úgy is lett, nagy meglepetések nem történtek.

Azok a csodálatos ’80-as évek..
1971-ben születtem. Édesapám nem támogatott festőművész volt, édesanyám munkásszármazású. Hárman vagyunk testvérek. A három nővér. Anyai nagyapám horthysta-tiszt volt, nagyanyám munkásszármazású. Apai nagyanyám meghalt, az ő nevét viseljük, apai nagyapám Komárnoban élt, magyar állampolgárként, majd a II.vh után Csehszlovákia lakosa lett.

Az igazság és a valóság néma
Talán négy-öt éve jártam Iványiéknál, az oktatást akkor kezdte a regnáló kormány cincálgatni. Elindultam beszélgetni az egyházak szerepéről, majd közben jött az új egyháztörvény és a végén a hajléktalanszállón vezetett körbe egy fiatalember.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Először szerepelt tévében Havas Henrik, amióta Baukó Éva és több nőtársa kijelentette róla, hogy korábban zakl...
Bővebben >>