Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.

Korábbi írások

Első12345KövetkezőUtolsó (147)
Méregtelenítés
Fiatalkorom egyik kedvenc előadója volt a Sziámi együttes, dacosan nyitottam ki a Fehérvári úton az ablakom és bömbölt az egymásnak másolt demofelvétel a kazettásmagnóból. Hinni és hirdetni akartam, hogy a gyönyörű és mienk az ország happifillingben, vagyunk és gondolkodunk páran, akik röhögnek az egészen. Nem tudjuk mikor és hogyan, de egyszer vége lesz ennek a hazug világnak

Játsszuk azt, hogy demokrácia van
Már pörögnek a sátrak, már sorban állnak az emberek. Elindult az előválasztás, egy héten keresztül lehet szavazni. Arányos rendszer, jelöltviták, mintha játszanánk, hogy demokrácia van. A tét óriási, sikerül a fővárost az út végén megfelelő közös jelölttel visszafoglalni? Sikerül a most megmozduló embereknek valamiféle új utat mutatni?

Fekete-Győr: Orbán Viktor Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke
„A múlt és a jövő küzd egymással. Orbán Viktorban, Horthy Miklós és Kádár János szerelemgyereke találkozott” Kampányzáró momentum. Célegyenesbe fordultunk az Európa Uniós választási kampányban. Jövő héten járulhatunk a vasárnapi húsleves előtt, vagy után az urnákhoz. Ma délelőtt egy fiatal párt kampányzáró rendezvényén jártunk. A Momentum Mozgalom alig két éve alakult, első nagy „dobása” a Nolimpia aláírásgyűjtés volt. Álomgyilkosoknak hívják kritikusai, ma a kampányzáró programjukon kíváncsiak vagyunk, milyen új álmokat tud ígérni a fiatal szervezet.

„Elektra vár. A Város mindent tud. És hallgat”
„Az újságírók, ha írnak erről az előadásról, lesz miről …”, mondta egy hölgy, az előadás után. A Budaörsi Latinovits Színház új Alföldi rendezéssel debütált a napokban. Euripidész drámáját Fodor Tamás feldolgozásában, átiratában nézhetjük meg. Nem hagyott kétséget a két közismert színházi szakember nevével fémjelzett előadás különlegesség lesz, igazi színházi csemege. Ahogy a legutóbb rendezett Alföldi-darab esetében - Tolsztoj: A sötétség hatalma-, most is szinte pillanatok alatt fogytak el a jegyek az előadásra. Teltház.

Március idusán
Mindig szerettem márciust. Gyerekkorom óta izgatottság töltött el, mikor reggel már világosban indultam útnak és az első rügyek megjelentek a fákon. Szeretem a tavaszt, energiát ad, jobban kedveltem mindig, mint a nyárt, ami lomha melegével a tehetetlenségbe olvasztja minden sejtem.

Az igazság és a valóság még mindig néma
Vannak írások, amik időszerűk mindig. 2011-ben az egyháztörvény kapcsán jártam Iványi Gábornál. Hosszú riport született és nem tudtam elkerülni, hogy a hajléktalanokról is ne ejtsünk pár szót. A Dankó utcában, az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott hajléktalanszállón történt a riport. Ez az írás utána született, a riportot kiegészítve. Aktualizálom, mert a kérdés még aktuálisabbá vált napjainkban.

Nemzeti Buszváró Stratégia
Pár nappal ezelőtt hiába vártam a 103-as buszt. Betelefonáltam a BKK ügyfélszolgálatára. Tájékoztattak, az 1-es villamos felújítása közben letépték a felsővezetéket és áll a forgalom. Mivel negyven perce álltunk ott és számos buszt láttunk elkanyarodni a Szerémi útra, nem vigasztalt minket az ígéret, nemsokára érkezik a felmentő sereg. Ahogy találgattuk, vajon miért van az, más buszok túljutnak az akadályon, csupán a 103-as nem, eszünkbe jutott, nyilván átvezényelték őket gyorsan a Fehérvári útra villamospótlónak, Maradt tehát a feltételezés és a várakozás. Ötven perc, 40 fokos melegben , null árnyékban.

Tudom és hiszem, hogy bennem van annyi állóképesség, hogy bebizonyítsam, hogy végig tudom csinálni, végig tudom vinni
Pár napja írtam egy bejegyzést, reagáltam Bősz Anett kilépésére a PM frakcióból. Azonban nem hagyott nyugodni egy gondolat, az információhoz való jog. Ha valaki nyilvánosság előtt véleményt ír egy mindenkit érintő jelenségről, akkor felelőssége van. Megkerestem az MLP-t és megkérdeztem, válaszolnának vagy sem pár kérdésre. Akár maga, Bősz Anett, PC nélkül, őszintén. Így született meg ez a beszélgetés. Portré Bősz Anettel. Ki ő valójában? Aknamunkát folytató vakond az ellenzékben, vagy egy fiatal, újvonalas liberális politikus. Döntsék el a kedves olvasók.

Sajnálom MLP, de ez így marha ciki
A választás nem csak az eredmények miatt fontos. Az eredmények vagy kedvezőek nekünk, vagy nem. Nekünk három választás óta nem, akik idegenkedünk ettől az autokrata XXI.századi feudalista világtól, ami itt épül. De kétségkívül halmozottan igaz a mondás, a „kezemet figyeld, ne amit mondok, mert csalok.” A választási kampány arra is jó, hogy felmérjük, kik is vannak a harcmezőn és mit tudnak kezdeni a referendum eredményével.

Egyedül nem megy?
Felesleges fanyalogni. Olvasom, ki hova küldi az ellenzéket. Én sem ápolok jó viszonyt velük, de azért őket kiáltani ki bűnbaknak erős túlzás. Csak úgy, ahogy a választások előtt, most sincs más, mint bűnbak keresés, az ellenzéki oldalon is.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>