Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zita napja van.

Korábbi írások

Első12345KövetkezőUtolsó (146)
Egyedül nem megy?
Felesleges fanyalogni. Olvasom, ki hova küldi az ellenzéket. Én sem ápolok jó viszonyt velük, de azért őket kiáltani ki bűnbaknak erős túlzás. Csak úgy, ahogy a választások előtt, most sincs más, mint bűnbak keresés, az ellenzéki oldalon is.

Klozettpapírra nyomtatott lista
Listákkal valahogy úgy vagyok, van, amin ha nem vagy fenn, az a szégyen. Édesapám valószínűleg valamelyiken fenn lehetett, ha nekem még 1985-ben azt írták, politikailag megbízhatatlan vagyok. Egy piti jellemzésben, ami egy tök piti középiskolai továbbtanuláshoz kellett. Nővéremnek, a kilencvenes években, még a becenevét is tudták a rend őrei, egy piti szabálysértéssel kapcsolatos ügyintézés alkalmával. Azt, ahogy a Budai Ifjúsági Parkban hívták a hetvenes években. Szóval, listásnak lenni néha, a történelmi visszatekintésben, már érdem is lehet.

Hogy béke, béke már, legyen vége már!
Alig több, mint két hét van a választásokig. Vajon lesz eget rengető csoda, mindent felülíró katarzis? Ki lesz a befutó? Vajon az a fajta változás, amire most úgy néz ki, jelentős tömeg vár, megtörténik? Ünneprontónak és grincsnek lenni soha nem hálás feladat. Pláne nem akkor, amikor tömegek várnak a csodára. Van egy rossz hírem, a csoda elmarad.

Egy írás utóélete, vihar a cukiság faktorú állatbarátságban
Pár napja egy írást tettem közé, amiben a közösségi médián tapasztalható ellentmondásokról írtam, egy konkrét esetről, jelenségről. Mondhatjuk, tipikus orvosi ló esete volt a téma. Állatvédelem kontra népszerűség. Hogy ekkora vihart fog kavarni, csak sejtettem, de nem tudtam bizonyosan. Célom nem a botránykeltés volt, hanem a figyelem felhívása.

Árnyékkormány a Karácsony-MSZP fa alatt
Kevesebb, mint egy hónap választ el minket a választásoktól. Az ellenzék sokkal több életjelet produkál, mint eddig bármikor is és a főnixként feltámadni vágyó MSZP külső miniszterelnök-jelölttel indul neki a nagy csatának. Rendhagyó választások elé nézünk és maga a kampány időszak is sajátos. Halk, monoton talán egy kicsit és a pártok hirtelen felfedezték, az emberek közé kell menni. A rendhagyó események egyike, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-PM miniszterelnökjelöltje, árnyékkormányt állított fel.

Állatvédelem kontra közösségi média
Az utóbbi évben tettem egy kis kalandozást, a facebook állatos csoportjaiban. Kíváncsi voltam, mennyire divatos téma ma a felelős állattartás és milyen mértékben tud érvényesülni a közösségi média adta felületen. Van fejlődés az állattartási szokásokban lehetőséget kap, vagy sem a felvilágosítás.Ha nagyon pesszimisták lennénk, rávághatnánk, sehogy, pláne ha számos, önmagát állatbarátnak nevező oldal adminjai, a vita elkerülése végett, pont a felelős állattartókat moderálják ki a csoportokból.

Gladiátorok, vagy házi kedvencek? Mit illik tudni a bullokról
Gyilkosok, vagy csodás családi kutyák? Esetleg a média uborkaszezonjaiban a tuti befutó borzongásos hírek főszereplői? Mi az igazság? Miért vannak tele a menhelyek bull típusú kutyákkal? KI a hibás? Van eredendően gonosz kutyafajta? Erről beszélgettünk Gacs Melindával, az Ürömi Állatotthon önkéntesével.

Minden kutya megérdemel egy családot, de nem minden család érdemel meg egy kutyát
Sokat gondolkoztam, hogy manapság mennyire felkapott az állatvédelem a közösségi oldalakon. Kíváncsi voltam, kik azok az emberek, akiket nem látunk a posztokban feljegyezve, mégse tudja nélkülözni az állatmentő társadalom az elkötelezettségüket. Kik ezek az arctalan és névtelen hősök? Nagyon hamar jött a válasz Gali K. Ivettet keressem, aki kutyamasszőr, állatvédő járőr, ideiglenes befogadó.

De kik azok a Tetovált Állatmentők?
Egyre többet foglalkozunk az állatvédelemmel, azonban tudunk eleget arról, milyen nehéz körülmények között segítenek? Május 14-én, Budaörsön a Decathlon támogatásával családi kutyás napot tartottak. Az időjárás nem volt kegyes se a szervezőhöz, se a résztvevő kutyás egyesületekhez, a kiváló programlehetőségek ellenére. A rendezvényen a Tetovált Állatmentők képviselték az állatvédő szervezeteket, akik örökbefogadási napot is tartottak.

És emeltem?
A napokban egy angol nyelvre is lefordított videó került fel az internetre a közösségi oldalon, amit aztán a közszolgálatot teljesítő (?) országos televízió is átvett. Orbán Viktor spontán látogatást tett egy néninél, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a magyar-román határtól nem messze. Erzsike néni nyugdíjas és kicsinyke portálján állatokat tart, otthona tisztes és egyszerű.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések sze...
Bővebben >>