Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Első12345KövetkezőUtolsó (7)
Mátrai tél a Kékestetőn

Ilyen a január a Mátrában - hófedte csúcsok, zúzmarás fák. Az ország legmagasabb pontján Tél Tábornok az úr. 

 

fotók: H. Szabó Sándor

2014-01-28 09:08:44, Galéria Megtekintés
10. Hungoro Ékszer és Csokoládé Szalon

Hétvégén rendezték meg a 10. Hungoro  Ékszer és Csokoládé Szalon Kiállítást a  a SYMA Rendezvényközpont C csarnokában. Az ide látogatók minőségi bizsuk, arany, ezüst és acél ékszerek között válogathattak és, megkóstolhatták a számtalan kézzel készült táblás csokoládék és bonbonok széles választékát.

 

A vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a csokigyurmát, a csokifestést, a csokimasszázst és megismerkedhettek a csokoládékészítő géppel is. A kóstolásban és nézelődésben megfáradt vendégeket pedig Tóth Vera, Gájer Bálint és a Non Stop együttes, a Jamland, a Salsa Caballeros, a New Dance World, a Rock and Magic és a Starlight Dance tánciskola, valamint a szalonzene felelőse, a Dina & Lamm Dávid duó szórakoztatta.

 

fotók: B.OrsÓ

2013-12-16 10:19:14, Galéria Megtekintés
TROLI MIKULÁSJÁRAT

Egy torlibuszvezető gondolt egyet, és megvalósította régóta dédelgetett álmát, egy különleges trolijáratot a mozgássérült és fogyatékos embereknek. Mikulás napján a 72-es troli teljesen átváltozott.

2013-12-10 20:26:56, Galéria Megtekintés
A Székelyek Nagy Menetelése

Képriportunk főszereplői a 110-150 ezernyi székely, mellékszereplői a csendőrök és rendőrök, valamint a magyarországi szélsőjobb. Valóban impozáns volt a megmozdulás, és egyértelmű volt az üzenet: autonómiát, székelyföldi régiót. A településekről kivonuló ezrek hihetetlenül színes láncot alkottak, és valóban sikerült szinte körbeölelni Székelyföld déli határát. A szervezőknek azt a kérését, hogy csak székely és magyar zászlók legyenek a tömegben csak az árpádsávosok lobogtatói nem tartották be. Erdélyben ritkán tapasztalható egységes demonstráció volt, más kérdés, hogy vajon a román többség hogyan fogadja a dolgot: a román tévék esti híradóiban hol a 12. hol a 20. percnél kezdődött a beszámoló a tüntetésről.

 

Márványi Péter

2013-10-27 18:50:20, Galéria Megtekintés
Jól láthatók a készenléti rendőrök

Magyarországi felvételek: Jól láthatók legyenek. Készenléti Rendőrségnél 3500 rendőrnél új szolgálati egyenruházati termékek lettek rendszeresítve, hogy megkülönböztethetők legyenek a többi egyenruhás rendőrtől.

 

Budapesten a Készenléti Rendőrség objektumában ünnepélyes keretek között történt meg a „sapka csere”, melynek keretében, 3500 rendőrnél új szolgálati egyenruházati termékek lettek rendszeresítve, hogy megkülönböztethetők legyenek a többi egyenruhás rendőri szervtől. Ennek keretében bordó  hímzett sapkát, tépőzáras karszalagot és jól látható Készenléti Rendőrség feliratokat kaptak. Nemzeti ünnepünktől már az új kiegészítőkkel teljesítenek szolgálatot a Készenléti Rendőrség munkatársai országszerte.

 

Papp Károly rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány Dr.Balogh János rendőr vezérőrnagy a Készenléti Rendőrség parancsnoka kíséretében megtekintette az állomány új szolgálati öltözékét.

 

Fotók: ORFK - H. Szabó Sándor

 

2013-10-24 11:12:45, Galéria Megtekintés
Felújítások a Készenléti Rendőrségnél

A díszterem és a konyha is korszerűsítve lett. Fotók: H. Szabó Sándor (ORFK).

2013-10-22 10:07:07, Galéria Megtekintés
Az etyeki Korda Filmstúdió madártávlatból
A Korda Filmstúdió (Korda Studios) egy filmstúdiókból álló komplexum a Budapesttől 28 km-re fekvő Etyeken, melyet 2007 áprilisában adtak át. 90 millió eurós költségvetésből készült el a hat műteremből álló, Korda Sándorról elnevezett stúdió, melynek része az a 5975 négyzetméteres műterem, mely a világ legnagyobb ilyen építménye.

Az etyeki projektben nincs állami pénz. A cég tulajdonosai Demján Sándor nagyvállalkozó, Andy Vajna hollywoodi producer, Peter Munk és Nathanial Rothschild. A filmstúdió létrejöttének lehetőségében rendkívül nagy szerepet játszottak az új filmtörvény adókedvezményei.
 
A filmstúdiók tervezésére szakosodott Bastien and Associates Inc. cég Amerikában dolgozott eredetileg az etyeki álomgyáron, míg Budapesten az Iparterv Épülettervező Zrt. készítette az engedélyezési és kiviteli terveket. A beruházók három szakaszban tervezték felépíteni a stúdióegyüttest. A műtermek a legfejlettebb technika beépítésével lettek építve, mellettük kiszolgáló létesítményekkel, amelyek öltözőket, sminkszobákat, irodákat tartalmaznak. A komplexumban található még a régió egyik legfejlettebb hangutómunka stúdiója, egy 50 fős moziterem, és a világ egyik legnagyobb „New York-i utca” díszlete.
 
A Universal Studios produkciója, a Guillermo del Toro által rendezett képregényadaptáció, Pokolfajzat II: Az Aranyhadsereg (Hellboy II: The Golden Army) volt az első film, ami a stúdióban készült.
 
A köznyelvben Etyekwoodnak is nevezett komplexum 2009-ben készült el teljesen, a nagy 6-os, Superstage-nek becézett műterem, és annak kiszolgáló épületei befejeztével.
 
Így látta a szolgálati repülése során a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság MD-500-as helikopter fedélzetéről Szalai Gábor rendőr őrnagy és Kiss Barnabás rendőr százados pilóták a magasból.
 
ORFK légifelvételei: H. Szabó Sándor
2013-10-21 09:45:35, Galéria Megtekintés
Stadion, pályaudvar és lóversenypálya

A Papp László Budapest Sportaréna (gyakran Aréna néven rövidítve) Budapest és Magyarország legnagyobb fedett sportcsarnoka, a Puskás Ferenc Stadion szomszédságában, a 2-es metró és az 1-es villamos "Puskás Ferenc Stadion M" megállójánál található.

 

A Keleti pályaudvar Budapest legforgalmasabb személypályaudvara. Nevét nem a földrajzi fekvéséről kapta, hanem a keleten fekvő Erdéllyel és a Balkánnal fenntartott kapcsolat miatt.

 

Így látta a szolgálati repülése során a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság MI-2-es helikopter fedélzetéről Szalay Gábor rendőr őrnagy és Kiss Barnabás rendőr százados pilóta a magasból.

 

Fotók: H. Szabó Sándor (ORFK)2013-10-17 10:57:58, Galéria Megtekintés
Első12345KövetkezőUtolsó (7)
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha valaki meghozza élete egyik legnagyobb döntését és családi ház építésébe fog, akkor azt igyekszik jól csiná...
Bővebben >>