Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Etelka napja van.

Ásotthalom tanulságai

2013-12-16 12:12:43


Milyen tanulságokat vonhatunk le az ásotthalmi polgármesterválasztásból?
 
1. A demokratikus ellenzéknek nem volt közös jelöltje. Nem is lehetett, mert a településen az MSZP-nek nincs szervezete. Testületileg átléptek a DK-ba, az Együtt-PM-nek ott egyetlen tagja sincs.
 
2. Toroczkai helyben több vállalkozást működtet, helyieknek ad munkát. Annak is, aki ma már nem szocialista, hanem DK-s párttag. Neki nyilván a megélhetése fontosabb lehet, mint hogy egy párt immár nem akarja, hogy a tagja legyen. Ő és más ásotthalmi lakosok azok, akik vagy elismerve Toroczkai erőfeszítéseit, vagy zsarolásnak engedve, de családtagjaikkal együtt rá szavazhattak. Ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg. 
 
3. Ha a Fidesz nem kínálja meg a Toroczkai-féléket semmisségi törvénnyel a 2006-os puccskísérlet után (Balsai ezután alkotmánybíró lehetett), akkor ennek az embernek nem lett volna erkölcsi bizonyítványa, hogy egyáltalán jelöltethesse magát a polgármesteri posztra.
 
4. A három pártnak (MSZP-DK-Együtt-PM) le kell ülni tárgyalni a teljes és országos szintű összefogás érdekében.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az első válasz erre, hogy mert cukik, jó hozzájuk bújni, vagy jó együtt tölteni velük az időt. Pedig ezeken kí...
Bővebben >>