Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.

Ásotthalom tanulságai

2013-12-16 12:12:43


Milyen tanulságokat vonhatunk le az ásotthalmi polgármesterválasztásból?
 
1. A demokratikus ellenzéknek nem volt közös jelöltje. Nem is lehetett, mert a településen az MSZP-nek nincs szervezete. Testületileg átléptek a DK-ba, az Együtt-PM-nek ott egyetlen tagja sincs.
 
2. Toroczkai helyben több vállalkozást működtet, helyieknek ad munkát. Annak is, aki ma már nem szocialista, hanem DK-s párttag. Neki nyilván a megélhetése fontosabb lehet, mint hogy egy párt immár nem akarja, hogy a tagja legyen. Ő és más ásotthalmi lakosok azok, akik vagy elismerve Toroczkai erőfeszítéseit, vagy zsarolásnak engedve, de családtagjaikkal együtt rá szavazhattak. Ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg. 
 
3. Ha a Fidesz nem kínálja meg a Toroczkai-féléket semmisségi törvénnyel a 2006-os puccskísérlet után (Balsai ezután alkotmánybíró lehetett), akkor ennek az embernek nem lett volna erkölcsi bizonyítványa, hogy egyáltalán jelöltethesse magát a polgármesteri posztra.
 
4. A három pártnak (MSZP-DK-Együtt-PM) le kell ülni tárgyalni a teljes és országos szintű összefogás érdekében.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja mi...
Bővebben >>